ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Δεύτερη νίκη για τον ΠΑΣ Λαμία με κεφαλιά του Καρλίτος (7’)

Την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής (σε 7 ματς) πέτυχε σήμερα το μεσημέρι ο ΠΑΣ Λαμία, κερδίζοντας στο ΔΑΚΛ τον Παναιτωλικό με το αγχωτικό 1-0, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου με το σημερινό τρίποντο πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και απομακρύνθηκε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη. Μάλιστα νθα ξεφύγει ακόμη περισσότερο αν στις 20 Οκτώβρη (Παρασκευή) επαναλάβει τη σημερινή επιτυχία κόντα στον ΠΑΣ Γιάννινα (8η αγωνιστική).

Η Λαμία προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με τον Καρλίτος, ο Παναιτωλικός έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο β’ μέρος, οι  γηπεδούχοι παρά το αρκετό άγχος κράτησαν το υπερπολύτιμο 1-0 και πήραν το τρίποντο, το οποίο θα μπορούσε να ήταν πιο άνετο αν δεν έχαναν εκπληκτικές ευκαιρίες ο Τσιλούλης και ο Ακούνια.
Ένα ακόμη γκολ για τον Καρλίτος, που έφτασε τα τρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ μοιραίος για τους Αγρινιώτες αποδείχθηκε ο Καρέλης, ο οποίος αστόχησε -ουσιαστικά- σε κενή εστία στο 51’, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Λαμία κατάφερε για 2η φορά φέτος να μην δεχτεί γκολ, παρά το γεγονός ότι και σήμερα δεν απέφυγε τα λάθη, ειδικά στα άκρα της άμυνας, τα οποία ευτυχώς δεν στοίχησαν.

Επίσης να υπογραμμίσουμε ότι και στα δύο ματς που δεν δέχτηκε γκολ, κέρδισε με το ίδιο σκορ (με Άρη και σήμερα) και με σκόρερ τον Ισπανό άσο της!

Ο  αγώνας

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει από πολύ νωρίς το προβάδισμα. Στο Στο 7ο λεπτό, ο Λόνγκο βρήκε χώρο από δεξιά και έκανε μία όμορφη σέντρα στην περιοχή, με τον Καρλίτος να παίρνει την κεφαλιά και να νικά από κοντά τον Καπίνο, για το 1-0!
Οι Αγρινιώτες απείλησαν στο 12’ με μακρινό σουτ του Μπαλντασάρα, ενώ στο 13’ οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από λάθος του Πέρες, με τον Καρλίτος να μοιράζει στον Τσιλούλη, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Στο 25’, ο Παναιτωλικός είχε καλή στιγμή, με τον Ζοάο Πέδρο να προσπαθεί να απειλήσει με εναέριο τακουνάκι μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει και πάλι κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με τη Λαμία να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Με την αρχή του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Σούρερ είχε μια καλή στιγμή για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 48ο λεπτό, ο Καρέλης σούταρε εκτός περιοχής, ο Ζοάο Πέδρο έβαλε το πόδι του, αλλά ο Κοσέλεφ είχε καλή θέση και μπλόκαρε.
Τρία λεπτά αργότερα, οι Αγρινιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία! Ο Σενγκέλια έκανε υπέροχη κίνηση από δεξιά και βρήκε τον Καρέλη στην περιοχή, ο οποίος από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Κοσέλεβ, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι!
Ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει την κατοχή και να φτάνει σε τελικές προσπάθειες, χωρίς να καταφέρνει να σκοράρει. Στο 64’, ο Σενγκέλια βρήκε τον Καρέλη, εκείνος έκανε ωραία κίνηση και σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, το μακρινό σουτ Πέρες εν κινήσει, επίσης δεν βρήκε στόχο.
Στο 81’, ο Ζοάο Πέδρο βρήκε εξαιρετικά τον Καρέλη, ο οποίος πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει απελπιστικά άουτ. Στο 87’, οι Λαμιώτες έχασαν διπλή ευκαιρία για να τελειώσουν το παιχνίδι. Ο Σίντκλεϊ έκανε ωραία προσποίηση και σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Καπίνο απέκρουσε, με τον Ακούνια να αστοχεί στη συνέχεια από καλή θέση.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τη Λαμία να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη και τους Αγρινιώτες να αγνοούν το τρίποντο μετά από επτά παιχνίδια.

Φάσεις, γκολ…


5′
Ο Καρλίτος δοκίμασε να κρεμάσει από πολύ μακριά τον Καπίνο, με τον δεύτερο να έχει καλή θέση και να μπλοκάρει εύκολα

7′  Ο Λονγκό βρήκε χώρο από δεξιά και έκανε μία όμορφη σέντρα στην περιοχή, με τον Καρλίτος να παίρνει την… έξυπνη κεφαλιά και να νικά από κοντά τον Καπίνο…1-0

13′ Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από λάθος του Πέρες, με τον Καρλίτος να μοιράζει στον Τσιλούλη, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών

25′ Ο Ζοάο Πέδρο απείλησε με τακουνάκι εν κινήσει, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε ξανά σε κόρνερ.

34′ Φάουλ σε καλό σημείο για γέμισμα για τη Λαμία. Δοκίμασε απευθείας ο Καρλίτος, η μπάλα αρκετά πάνω από το δοκάρι του Καπίνο

38′ Μακρινό σουτ του Μπαλντασάρα, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία

43′ Επικίνδυνη σέντρα του Σενγκέλια από δεξιά, ο Καρέλης δεν μπορεί να εκτελέσει, με την μπάλα να περνάει άουτ

48  Ο Καρέλης σούταρε εκτός περιοχής, ο Ζοάο Πέδρο έβαλε το πόδι του, αλλά ο Κοσέλεφ είχε καλή θέση και μπλόκαρε

51′ Ο Σενγκέλια έκανε υπέροχη κίνηση από δεξιά και βρήκε τον Καρέλη στην περιοχή, ο οποίος από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοσέλεβ, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι

54′ Ωραία κάθετη πάσα του Καρλίτος για τον Τσιλούλη, βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε ο Καπίνο

57′ Σέντρα του Τορεχόν από αριστερά, μπλοκάρει εύκολα ο Κοσέλεβ

58′ Σέντρα σουτ του Φρεντ Ντουάρτε, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κοσέλεβ

64′ Ο Σενγκέλια βρήκε τον Καρέλη, εκείνος έκανε ωραία κίνηση και σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια

67′ Μακρινό σουτ του Πέρες εν κινήσει, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κοσέλεβ

75′ Μετά την εκτέλεση του Τόσιτς, ο Αμαράλ προσπάθησε να απειλήσει από πλάγια θέση, αλλά ήταν αδύνατο να βρει εστία, με την μπάλα να καταλήγει άουτ

81′ Φοβερή κάθετη πάσα του Ζοάο Πέδρο για τον Καρέλη, ο οποίος πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει απελπιστικά άουτ

84′ Mετά από γύρισμα του Αμαράλ ο Σλίβκα δεν μπόρεσε να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή

87′ Ο Σίντκλεϊ έκανε ωραία προσποίηση και σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Καπίνο απέκρουσε, με τον Ακούνια να αστοχεί στη συνέχεια

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες: Νούνιες 45’, Σαντάνα 89’ – Ζοάο Πέδρο 6’, Τορεχόν 73’, Χουάνπι 86’, Ντίαζ 89’
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάντα, Τσιλούλης (60’ Τόσιτς),  Σλίβκα (88’ Τσιλιανίδης), Καρλίτος (79’ Στάνκο), Λόνγκο (60’ Ακούνια), Νούνιες (60’ Αμαράλ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαλής, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Τορεχόν (93’ Μαυρίας), Πέρες (85’ Ντίαζ), Φρ. Ντουάρτε (70’ Ξενιτίδης), Μπαλντασάρα (70’ Χουάνπι), Σενγκέλια (85’ Βοϊλης), Ζοάο Πέδρο, Καρέλης

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Νάγκι, Γιαννούτσος, Μούλα, Βασιλαντωνόπουλος. Εκτός 20άδας έμεινε ο Χατζηεμμανουήλ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....