Δηλώσεις

«Δε θα νομιμοποιήσω τον Σπανό. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες»

Την ώρα που πνίγεται για δεύτερη φορά η βόρεια Εύβοια και η Φθιώτιδα, θεωρώ τελείως άτοπη, την συμμετοχή μου σε ένα “περίεργο ” debate , που θα πάω να ρωτήσω τον Φάνη Σπανό εάν έχει αντιληφθεί ότι σήμερα πνίγεται για δεύτερη φορά η Εύβοια, ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που αφέθηκε να την κάψει επί σειρά ημερών, επειδή υπήρχε “εντολή μη κατάσβεσης”, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Επειδή δεν υλοποίησε όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για να συγκρατήσουν τα νερά.

Επειδή δεν καθάρισαν τις καμένες περιοχές από καμένους κορμούς, και άλλα ξερά κλαδιά, τα οποία ως φερτά υλικά κατέκλυσαν όλα τα ρέματα και τα χωριά.

Επειδή δεν υλοποίησαν τα απαραίτητα φράγματα ή τα υλοποίησαν με απίστευτες κακοτεχνίες.

Επειδή δέχθηκε η «ανασυγκρότηση» της Εύβοιας να έρθει από μια επιτροπή θεσμικό φάντασμα, την επιτροπή Μπένου, και όχι από όσους έχουν την αρμοδιότητα δράσης με βάση το Σύνταγμα.

Επειδή δεν συγκέντρωσαν όλα τα υλικά αμιάντου που έχουν καταγραφεί και έπρεπε ήδη να έχουν απομακρυνθεί, από τους πρώτους μήνες μετά από τις πυρκαγιές.

Δεν θα δώσω άλλοθι στον «Περιφερειάρχη» που ευθύνεται για εγκληματικές ενέργειες, που οδήγησαν σε θανάτους, καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών, δημόσιων υποδομών και έχουν διαταράξει την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια χιλιάδων συμπολιτών μας.

Δεν θα κάτσω μαζί του στο ίδιο τραπέζι να τον νομιμοποιήσω ηθικά, περιμένοντας απαντήσεις από τον βασικό υπεύθυνο των αλλεπάλληλων καταστροφών, που μιλούσε για πλημμύρες που θα συμβούν ξανά μετά από χιλιάδες χρόνια, αλλά τελικά συνέβησαν ξανά λίγες μέρες μετά.

Δεν θα νομιμοποιήσω με την συμμετοχή μου τον κ. Σπανό, ενώ την ίδια ώρα έχουν υποβληθεί ή ετοιμάζονται να υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές από πολίτες για τις ζημιές και βλάβες που έχουν υποστεί.

Την ίδια ώρα που και οι έτεροι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, ο κ. Αποστολίδης και ο κ. Μαρκόπουλος έχουν ζητήσει την νομική διερεύνηση των εγκληματικών ενεργειών, ελλείψεων και παραλείψεων, μεταξύ των οποίων και του Περιφερειάρχη.

Οι ειδικοί επιστήμονες αποφαίνονται ότι οι ζημιές θα είχαν αποφευχθεί τουλάχιστον στο μέγεθος που έγιναν, εάν είχαν υλοποιηθεί όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, εάν είχαν συντηρηθεί τα παλαιότερα υφιστάμενα έργα .

Οι ευθύνες είναι εγκληματικές.

Έχω ζητήσει επανειλημμένα την παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά στην περίπτωση της Εύβοιας υπάρχει ασυλία.

 Δεν θα τους κάνω την χάρη να το ανεχτώ αυτό.

Δεν θα του κάνω την χάρη. Ο λαός θα τον κρίνει.

Η δική μου θέση μου είναι δίπλα στους ανθρώπους, δίπλα στους πλημμυροπαθείς, να τους εγγυηθώ ότι από την 01/01/2024 που θα αναλάβω την διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα εκκινήσει άμεσα ο οδικός χάρτης αντιμετώπισης των συνεπειών των καταστροφών και επαναφοράς της ζωής τους στα πρότερα επίπεδα.

Θα τους εγγυηθώ ότι η πολιτική προστασία της Στερεάς Ελλάδας θα λειτουργεί με βασικό πρόταγμα την ΠΡΟΛΗΨΗ και η νέα Δομή Πολιτικής Προστασίας με το 24ωρο Κέντρο Επιχειρήσεων θα δρα με σχέδιο προληπτικά στους 3 άξονες πρόληψης κινδύνου:

  1. Πρόληψη πυρκαγιών, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
  2. Πρόληψη πλημμυρών, προστασία του φυσικού αντιπλημμυρικού και ορθή εκτέλεση των τεχνητών αντιπλημμυρικών έργων.
  3. Έλεγχος της αντισεισμικότητας όλων δημόσιων κτιρίων της Στερεάς Ελλάδας.

Εμπιστευτείτε το Σχέδιο μας και τα καθαρά μας χέρια.

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση

Απόστολος Γκλέτσος

Σχετικές αναρτήσεις

Ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων Στυλίδας

efthia

Κατώτατος μισθός – κατώτερος των περιστάσεων

efthia

Στον Σ.Σ. Λιανοκλαδίου σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

efthia
Φόρτωση....