Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

Προβάδισμα 20,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ «δίνει μάχη» για τη δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε κάτω από τη μία μονάδα.

Την ίδια ώρα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, οι πολίτες απάντησαν σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως το πόσο επηρεάζει τα νοικοκυριά η ραγδαία αύξηση στις τιμές τροφίμων, αλλά και το κατά πόσο θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

 

Πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12,7%, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 8,6%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται στο 5,2% και η Νίκη στο 3,2%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Πλεύση Ελευθερίας επίσης με 2,6% και το ΜέΡΑ25 στο 1,8%.

Ποιον εμπιστεύεστε για πρωθυπουργό

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ενώ δεύτερος έρχεται ο «Κανένας» με ποσοστό 30%.

Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 6%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%, ο Δημήτρης Νατσιός με 2% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 1%.

«Δεν βοηθούν» τα μέτρα για την ακρίβεια

Στην ερώτηση για το εάν τα μέτρα για την ακρίβεια θα βοηθήσουν, το 46% λέει «καθόλου», το 33% λέει «λίγο», το 14% «αρκετά» και μόλις το 2% λέει «πολύ».

Επιπλέον, το 52% απαντά ότι δεν πιστεύει τις δηλώσεις της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης.

Όσον αφορά την εκτόξευση στις τιμές των ενοικίων, το 72% των ενοικιαστών απαντά ότι δεν είχε επιπτώσεις η άνοδος των τιμών των ενοικίων, ενώ το 27% απαντά ότι μετακινήθηκε σε μικρότερο και φθηνότερο χώρο.

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....