Κοινωνικά

Εκοιμήθη η μοναχή Ιερουσαλήμ της Μονής Δαμάστας

Σε κλίμα συγκίνησης τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών την Εξόδιο Ακολουθία της Μοναχής Ιερουσαλήμ της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας.

          Ο Ποιμενάρχης μας, στον λόγο του αναφέρθηκε στην μακαριστή Μοναχή Ιερουσαλήμ και στον αγώνα της μοναχικής κατά Θεόν ζωής, καθώς και στην ασθένειά της, τον σταυρό της οποίας σήκωσε αγόγγυστα για πολλά χρόνια.

 Η Μοναχή Ιερουσαλήμ κατά κόσμον (Μυρσίνη Κασιμάτη)   γεννήθηκε στο Κερατσίνι Αττικής το έτος 1955.

          Από μικρή ηλικία αγάπησε τον Χριστό και συνδέθηκε πνευματικά με τον Όσιο Ιερομόναχο Φώτιο  τον Κερασιώτη, τον πνευματικό του Ιερού Ναού  Αγίου Νικολάου Καλλισίων Αττικής και επί πολλά χρόνια έως και της κοιμήσεως του Πνευματικό καθοδηγητή της Ιεράς Αδελφότητος Παναγίας Δαμάστας, όπου και σύμφωνα με τις υποδείξεις του εγκατέλειψε τα εγκόσμια και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στο Νυμφίο που πόθησε η ψυχή της, Ιησού Χριστό, εγκαταβιώνοντας στην Ιερά Μονή Δαμάστας για 20 και πλέον χρόνια.

          Για 15 χρόνια πάλεψε με την επάρατη νόσο, βρίσκοντας ανάπαυση, αγάπη, στοργή και θαλπωρή από την Οσιολογιωτάτη Αγία Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ιωάννα και την περί αυτήν Ιερά Αδελφότητα, καθώς γεύθηκε την πατρική αγάπη και την μέριμνα του Μητροπολίτη Συμεών, ο οποίος στις 2 Μαρτίου 2023 ετέλεσε την Μοναχική Κουρά εις Μεγαλόσχημον Μοναχήν στο Καθολικό της Μονής.

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

efthia

Ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

efthia

ΤΕ Φθιώτιδας ΚΚΕ: Ένας χρόνος χωρίς τον Τάσο Χρονά

efthia
Φόρτωση....