Ιστορία

Επέτειος Μνήμης της Μάχης του Δαδιού στην Αμφίκλεια

Η μνήμη των Αγωνιστών, που έλαβαν μέρος στην ιστορική “Μάχη του Δαδιού” την 1η Νοέμβρη του 1822, τιμήθηκε και φέτος στο Μνημείο Πεσόντων της Αμφίκλειας.
Σε μία σεμνή εκδήλωση, από κοινού με την Κοινότητα Αμφίκλειας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων γειτονικών Δήμων, από όπου κατάγονταν αγωνιστές την εν λόγω Μάχης, αποτίθηκε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες προγόνους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, π. Ευάγγελος Τσαπρούνης, οι Δήμαρχοι Διστόμου- Αράχωβας – Αντίκυρας και Λοκρών Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Ζεκεντές αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου  Νικος Κοβάνης, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας, Συλλόγων & Φορέων του Δήμου μας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμφικλειέων Γιάννης Νικαλέξης, ο απόγονος του Δαδιώτη Αγωνιστή Ευσταθίου Γαβριήλ, Δημήτρης Γαβριήλ, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Λυκείου Αμφίκλειας και πολίτες.
Η καθηλωτική ομιλία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμφίκλειας, π. Διομήδη Παναγιωτόπουλου, περιέκλειε όλο το νόημα της Επετείου Μνήμης.

Σεβασμός στο παρελθόν, υπερηφάνεια για την καταγωγή μας, αναγνώριση της σπουδαιότητας της “Μάχης του Δαδιού” και υιοθέτηση των διδαγμάτων της. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, όπου οι αξίες, τα ήθη, η πίστη και η αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο φθίνουν ενώ οι κίνδυνοι αυξάνουν, οφείλουν όλοι ανεξαιρέτως να παραδειγματιστούν από το χθες, ώστε να οδηγηθούν, κυρίως οι νέοι, με ασφάλεια, σταθερότητα και σωστό βηματισμό στο αύριο.

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Αθ. Διάκου σε Αλαμάνα και Κομποτάδες

efthia

Επετειακές εκδηλώσεις «Αθ. Διάκος – Ύμνος στην Αθανασία» στη Λαμία

efthia

Σαν σήμερα ο ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης απαγχονίζεται από τους Άγγλους δυνάστες

efthia
Φόρτωση....