ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Επίδειξη ισχύος από τον Ολυμπιακό που νίκησε 5-1 στο ΔΑΚ Λαμίας

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός πέρασε με το εντυπωσιακό 5-2 από το ΔΑΚΛ κερδίζοντας τη Λαμία με 5-1 μετά από ένα ανοιχτό ματς που παρακολούθησαν 3.000 και πλέον φίλαθλοι.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι κι έφτασαν στην ευρεία νίκη με δύο αυτογκόλ κι ένα πέναλτι και φάνηκαν ότι είναι σε καλή κατάσταση ενόψει της Φενέρμπαχτσέ.

Ο αγώνας

Ξεκάθαρη η φιλοσοφία με την οποία μπήκαν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει τον νόμο του από την αρχή, ενώ η Λαμία έπαιξε με κοντά τις γραμμές, σκοπεύοντας να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενους και να «χτυπήσει» στην κόντρα.
Η πρώτη τελική σημειώνεται στο 3’, με τον Ελ Κααμπί να κάνει κεφαλιά δίχως καλή ισορροπία και τον Κοσέλεβ να μπλοκάρει άνετα. Στο 7’ η Λαμία είχε την ευκαιρία να κάνει τη ζημιά, μέσω κόντρα επίθεσης. Ο Λέικ έφυγε κάθετα, αλλά επέλεξε να εκτελέσει πριν μπει στην περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο στο 16’, με τον Ρίτσαρντς να σεντράρει από τα αριστερά, τον Ελ Κααμπί να μην κοντρολάρει καλά από θέση βολής και η μπάλα να φτάνει στον Έσε που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αστόχησε.
Ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε για τους Πειραιώτες στο 22’. Ο Μασούρας μοίρασε κάθετα από τα δεξιά για τον Ζέλσον, ο οποίος άδειασε τον Κορνέζο και γύρισε για τον Γιόβετιτς που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Κοσέλεβ.

Τρία λεπτά μετά, ο Όρτα έπιασε δυνατό-συρτό σουτ από την όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο έξω. Λίγο μετά, οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι συνέχισαν την πίεσή τους, κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Γιόβετιτς από τον Τσιλούλη, ο οποίος μάρκαρε άτσαλα μέσα στην περιοχή. Ο Ελ Κααμπί έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσέλεβ, επιλέγοντας αυτήν τη φορά να μην εκτελέσει αλά Πανένκα.
Προϋποθέσεις για κάτι καλό είχε ο Ολυμπιακός και στο 41’. Ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, είχε χώρο, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. Στις καθυστερήσεις βρήκε και 3ο γκολ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Ο Γιόβετιτς έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 45’+.
Με ευκαιρία μπήκε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα, που έφτασε στον Ελ Κααμπί, αλλά ο Κοσέλεβ βγήκε γρήγορα και του έκλεισε το πεδίο, με αποτέλεσμα ο Μαροκινός να στείλει την μπάλα πάνω του.
Η Λαμία είχε πολύ καλή στιγμή στο 50’ για να μειώσει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Τσιλούλη να κάνει ωραία προσπάθεια, προτού σερβίρει στον Λέικ, που βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη, επιδίωξε να τον “σκοτώσει” και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Τέσσερα λεπτά μετά, οι Πειραιώτες είχαν καλή ευκαιρία για το 4-0, με τον Ζέλσον να εκτελεί μέσα από την περιοχή και πλάγια και τον Κοσέλεβ να αποκρούει.
Το ματς είχε άλλα δύο γκολ. Στο 85’ ο Τζολάκης έκανε βολέ, ο Κορνέζος έδιωξε άσχημα με το κεφάλι, ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα και με προσποίηση άδειασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και σχεδόν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.
Η Λαμία πέτυχε το γκολ της τιμής στο 88’, με τον Τόσιτς να μοιράζει στον Λέικ που με δυνατό σουτ σκόραρε. Ο επίλογος του ματς γράφτηκε με φάουλ του Τόσιτς στο τείχος στο 95′.

Φάσεις, γκολ…

 

7′ Μακρινό σουτ του Λέικ, πάνω από την εστία του Τζολάκη η μπάλα

16′ Σέντρα του Ρίτσαρντς, κακό κοντρόλ του Ελ Κααμπί που ήταν σε θέση βολής, με την μπάλα να φτάνει στον Έσε που έκανε άστοχο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

22′ Ο Μασούρας συνεργάστηκε από τα δεξιά με τον Ζέλσον, ο οποίος άδειασε τον Κορνέζο και γύρισε για τον Γιόβετιτς κι αυτός με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Κοσέλεβ…0-1

25′ Ο Τσιλούλης πάει άτσαλα πάνω στον Γιόβετιτς και τον ανατρέπει. Πέναλτι ο Ελ Κααμπί,  εκτέλεσε δυνατά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσέλεβ…0-2

32′ Κεφαλιά του Παπαδόπουλου, μπλόκαρε ο Τζολάκης

41′ Πολύ κακό σουτ του Μασούρα από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε ψηλά

45’+  Σέντρα του Γιόβετιτς από δεξιά, ο Παπαδόπουλος στην πρόσπάθειά του να ανακόψει τον Ελ Κααμπί με πλασέ από κοντά…0-3

46′  Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα, που έφτασε στον Ελ Κααμπί, αλλά πρόλαβε και βγήκε γρήγορα ο Κοσέλεβ, ο οποίος μπλόκαρε το σουτ του Ελ Κααμπί

50′ Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Τσιλούλη να κάνει ωραία προσπάθεια, προτού σερβίρει στον Λέικ, που βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη, κι έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία

54′ Ο Ζέλσον εκτέλεσε μέσα από την περιοχή και πλάγια, με τον Κοσέλεβ να αποκρούει

62′ Μακρινό σουτ του Λέικ, μπλόκαρε με τη δεύτερη ο Τζολάκης

63′ Οι Πειραιώτες έφυγαν στην κόντρα με τον Ζέλσον έπειτα από πανέμορφη μπαλιά του Γιόβετιτς, αλλά έσωσε ο Κοσέλεφ.by Αποστόλης Λιβάνιος

68′ Κάθετη του Γιόβετιτς για τον Ελ Αραμπί, αλλά του έβαλε την κόντρα ο Κορνέζος και παραχώρησε κόρνερ

69′ Άστοχο σουτ του Τόσιτς

80′ Ο Ελ Αραμπί βρήκε στην κόντρα τον Μασούρα, που συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, με τον Κοσέλεβ να μπλοκάρει.

81′ Σέντρα του Έσε από τα δεξιά, ο Κορνέζος βάζει το πόδι του, αλλάζει πορεία στην μπάλα που παίρνει ύψος και καταλήγει στα δίχτυα…0-4

85′ Λάθος γύρισμα του Κορνέζου έπειτα από βολέ του Τζολάκη, ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα, πέρασε τον Κοσέλεβ και…0-5

88′ Ο Τόσιτς μοίρασε στον Λέικ που σκόραρε με δυνατό σουτ…1-5

89′ Ο Γιόβετιτς δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Κοσέλεβ

92′ Εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς στο τείχος

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: Σιμόν 60’ – Ρέτσος 38’

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν (65’ Βασιλαντωνόπουλος), Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Στάνκο (46’ Τζανδάρης), Μαρτίνεθ (76’ Κοντονίκος),  Νούνιες, Λέικ, Σλίβκα (46’ Μάλτσι), Τσιλούλης (65’ Τόσιτς)

***   Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Τζανετόπουλος, Τσούκαλος, Αμαράλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (58’ Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς, Όρτα (71’ Ιμπόρα), Έσε, Μασούρας, Μαρτίνς (71’ Καμπράλ), Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58’ Ελ Αραμπί)

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....