Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Λαμιέων

Τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και κοινωνικό ακτιβιστή για θέματα αναπηρίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο υποδέχθηκε σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα, ο Δημάρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιώργου Ποντίκα και της Ειδικής Συμβούλου Ελένης Μακρή – Θεοδώρου.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του Ευρωβουλευτή στη Φθιώτιδα έχοντας σειρά επαφών με φορείς και πολίτες, επικεντρώθηκε αρχικά σε ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και έργων από την τοπική αυτοδιοίκηση για την ισότιμη αντιμετώπιση των ΑμεΑ στο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής με χαρακτηριστικότερα την κατασκευή των οδικών αξόνων, την αύξηση της τουριστικής κίνησης, των ιαματικών πηγών καθώς και ενεργειακών θεμάτων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων ενημέρωσε τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει πλήρως τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, εντάσσοντας τους στην καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, διαμορφώνοντας κατάλληλες και σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής χαιρέτισε το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής υπερτονίζοντας την προτεραιότητα αποϊδρυματοποίησης των ανάπηρων πολιτών από τα μεγάλα ιδρύματα και την ενίσχυση και την αποδοτικότητα των υπηρεσιών που προάγουν τη συμμετοχή και την ύπαρξη ανάπηρων πολιτών στην κοινότητα και την καθημερινή ζωή.

Παράλληλα ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Δήμου με τον Ευρωβουλευτή να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να δηλώνει τη στήριξη του στην κατεύθυνση αυτή.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητρώο ευάλωτων ομάδων πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στη Λαμία

efthia

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων

efthia

Σύσκεψη Πολιτικής προστασίας στον Δήμο Στυλίδας

efthia
Φόρτωση....