Στιγμές

Η Λαμία υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας

Ιστορική ημέρα η 12η Ιανουαρίου 2024 για τη Μητρόπολη Φθιώτιδας και την Ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαμίας, καθώς ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο Κλήρος, οι Άγιοι Καθηγούμενοι Μονών, οι άρχοντες και ο λαός, υποδέχθηκαν με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πιστό αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Πεφανερωμένης από το νησί της Λευκάδας, ιστορηθέν από τον μοναχό Αρσένιο και το αγιογραφικό εργαστήριο της Μονής.

          Η έλευση της εικόνας της Παναγίας, η οποία θα ενθρονισθεί στον ΙΝ του Αγίου Αθανασίου για μόνιμη και διηνεκή ευλογία του λαού συνδυάσθηκε και με το πρόγραμμα του εορτασμού της ετησίου μνήμης του Αγίου Αθανασίου, το οποίο θα κορυφωθεί στις 18 Ιανουαρίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την χειροτονία του διακόνου του Ναού και τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ενώ στον ΙΝ καθημερινά τελούνται Ιερές Αγρυπνίες, Ιερές Παρακλήσεις και άλλες Δεήσεις και Ακολουθίες.

          Την Εικόνα εκόμισε με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης Θεοφίλου, ο Άγιος Καθηγούμενος της ιστορικής Μονής Παναγίας Πεφανερωμένης Λευκάδας Αρχιμ. π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, συνοδεύομενος από Πατέρες της Αδελφότητος και όμιλο Προσκυνητών από το νησί.

          Την Εικόνα μετέφεραν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, ενώ μέλη παραδοσιακών Συλλόγων του τόπου με παραδοσιακές φορεσιές περιστοίχισαν την Εικόνα ραίνοντας την με άνθη.

          Με την άφιξή της, τελέσθηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Δοξολογία, καθώς και Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Πεφανερωμένη, στην οποία έψαλε ο Γυναικείος Χορός της Ενορίας «Η Αγία Ανθία», υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλε το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας στο Δήμαρχο Λαμιέων

efthia

Οι μαθητές καθάρισαν την παραλία Κυανή Ακτή των Λιβανατών

efthia

Άμεση επέμβαση της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων στα Ψωρονέρια

efthia
Φόρτωση....