ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Η Λαμία 1-1 στο ΔΑΚΛ, κόντρα σε ΠΑΟΚ και… «διαιτητή»!

Ο ΠΑΣ Λαμία, αυτή τη φορά, κατάφερε να κερδίζει μέχρι το… 109’ τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο κι έναν ανεκδιήγητο διαιτητή, αν και με παίκτη λιγότερο, στο σχεδόν γεμάτο ΔΑΚΛ, με 1-0, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στο 110’ και κρατήθηκαν ακόμη τρία λεπτά μήπως γίνει η ολική ανατροπή, προς απογοήτευση του Γιαννιώτη «διαιτητή» ο οποίος τελικά αποφάσισε να σφυρίξει τη λήξη στο 113’!…

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια το μίσος που έχει ο Κατσικογιάννης για τη Λαμιώτικη ομάδα, το οποίο έχει εκδηλώσει ποικιλοτρόπως στο παρελθόν, αλλά σήμερα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, σ’ ένα ματς που η ομάδα που Λεωνίδα Βόκολου του έκανε πλάκα μέχρι το 109’…

Αυτός λοιπόν ο απαράδεκτός και προβληματικός διαιτητής που κάποιοι τον «επέλεξαν» να βρίσκεται στον πίνακα της Α’  Εθνικής, παρά τα εγκλήματα που έχει κάνει στο παρελθόν σε βάρος αρκετών ομάδων, στο σημερινό παιχνίδι που η Λαμία ήταν ουσιαστικά αδιάφορη βαθμολογικά, της έδειξε 5 κίτρινες και δύο κόκκινες, με τον ΠΑΟΚ να μην δέχεται ούτε μία κίτρινη!

Επίσης να πούμε ότι κράτησε στο τέλος αδικαιολόγητα 10 λεπτά καθυστερήσεις τα οποία μετέτρεψε σε 13 λεπτά!!!

Η Λαμία σήμερα στο ΔΑΚΛ, ήταν αγκαλιά με την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ, αλλά ο Σβαμπ με γκολ στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων γλύτωσε τον ΠΑΟΚ από την ήττα…

Ο δικέφαλος του βορρά υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα την Κυριακή στο τελευταίο του… χαρτί για να μείνει ζωντανός για τον τίτλο, ενώ η Λαμία έρχεται στον Πειραιά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και απειλούσε περισσότερο. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Δικέφαλος είχε μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά το μπάσιμο του Ντεσπόντοφ, η μπάλα στρώθηκε στον Μάρκος Αντόνιο ο οποίος από καλή θέση έκανε αδύναμο πλασέ πάνω στον Κοσέλεβ.
Ο ΠΑΟΚ στο 26’ είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από καταπληκτική ενέργεια του Μάρκος Αντόνιο, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κωνσταντέλια, αλλά εκείνος έχασε το κοντρόλ και δεν τελείωσε τη φάση. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντεσπόντοφ να γυρνάει στον αμαρκάριστο Οζντόεφ, του οποίου η κεφαλιά πέρασε άουτ.
Η Λαμία στη συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να γίνεται απειλητική, προειδοποιώντας με κάποιες φάσεις τον ΠΑΟΚ. Εκείνος όμως δεν άκουσε το… καμπανάκι, με αποτέλεσμα η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να ανοίξει το σκορ στο 45+4’. Ο Σιμόν έκανε την σέντρα, ο Μάλτσι έστρωσε με το στήθος στον Σλίβκα και εκείνος με άψογο τελείωμα εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-0!

Σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Με σαφή διάθεση να πάρει τα ηνία και να βρει την γρήγορη ισοφάριση μπήκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να αποφασίζει να μην κάνει κάποια αλλαγή. Άγγιξε το γκολ στο 47’ αλλά ο Κωνσταντέλιας δεν τελείωσε τη φάση και πάτησε στον Σαμάτα, ο οποίος δεν εκτέλεσε από καλό σημείο. Η πίεση ήταν μεγάλη, η οποία έγινε ακόμη πιο έντονη από την είσοδο των Τάισον, Μπάμπα και Τόμας, με τον τελευταίο να πλησιάζει το 1-1 στο 59’ όταν η κεφαλιά-ψαράκι που έκανε ο Ισπανός φορ πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η Λαμία ψαχνόταν στην κόντρα και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη όπως και στο πρώτο μέρος, αλλά τα χαλούσε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Έχασε βέβαια ένταση και ταχύτητα στη συνέχεια, όταν ο Κοντονίκος αποχώρησε με πρόβλημα από το ματς, αλλά αυτό στάθηκε και ως αφορμή για να σφίξει μεσοαμυντικά. Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε άλλη μία μεγάλη φάση στο 75ο λεπτό όταν ο Μιχαηλίδης πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, όμως δεν βρήκε εστία.
Το τελευταίο τέταρτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με κάθε τρόπο για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα αλλά δυσκολευόντουσαν. Με τις αριθμητικές ισορροπίες στο 90’ να αλλάζουν μετά από την αποβολή του Αμαράλ για εξύβριση στον διαιτητή. Μάλιστα, ήρθε και η αποβολή του Σλίβκα από τον πάγκο, με τους δύο παίκτες να χάνουν δεδομένα το ερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Κατσικογιάννης φρόντισε να δείξει έξτρα δεκάλεπτο για καθυστερήσεις που έγιναν… 13, με τον Σβαμπ να γλιτώνει τον ΠΑΟΚ από την γκέλα στο 90’+10’ αφού σκόραρε με κεφαλιά μετά την άψογη σέντρα του Ντεσπόντοφ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Φάσεις, γκολ…

 

7′ Μετά το μπάσιμο του Ντεσπόντοφ, η μπάλα στρώνεται στον Μάρκος Αντόνιο ο οποίος από καλή θέση κάνει αδύναμο πλασέ πάνω στον Κοσέλεβ

21′ Σέντρα ο Κοντονίκος, μπλοκάρει εύκολα ο Κοτάρσκι

26′ Όμορφη ενέργεια του Μάρκος Αντόνιο, δίνει έτοιμο γκολ στον Κωνσταντέλια, αλλά αυτός χάνει το κοντρόλ και δεν τελειώνει τη φάση

29′ Ωραία ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, ο Ντεσπόντοφ γύρνα στον αμαρκάριστο Οζντόεφ αλλά η κεφαλιά του τελευταίου περνά άουτ

31′ Σε καλή θέση μέσα στην περιοχή ο Μαρτίνεθ, το σουτ που επιχειρεί περνάει λίγο άουτ

38′ Ο Σιμόν έκανε την σέντρα, ο Σλίβκα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ

40′ Τραγικό λάθος του Σάστρε, η Λαμία φεύγει στην κόντρα με τέσσερις εναντίον δύο, ο Σλίβκα σπάει στον Μάλτσι αλλά αυτός δεν μπορεί ούτε να τελειώσει τη φάση, αλλά ούτε και να πασάρει σε συμπαίκτη του (Φώναξε για πέναλτι σε χέρι του Σάστρε η Λαμία, ήταν όμως κολλημένο στο σώμα του παίκτη του ΠΑΟΚ)

45+2′ Κεφαλιά του Σβαμπ, έδιωξε σε κόρνερ ο Κοσέλεβ

45+5′ Σέντρα του Σιμόν, ο Μάλτσι στρώνει με το στήθος στον Σλίβκα και αυτός με άψογο τελείωμα εκτελεί τον Κοτάρσκι…1-0

45+6′ Ωραίο σουτ του Κοντονίκου, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κοτάρσκι.

47′ Υπέροχη πάσα του Μάρκος Αντόνιο στον Κωνσταντέλια, ο οποίος κάνει το τακουνάκι στον Σαμάτα αλλά ο τελευταίος δεν προλαβαίνει να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση.

Έχει κάνει δυνατό μαρκάρισμα ο Σαμάτα στον Γιαννούτσο, στην προσπάθειά του να τελειώσει τη φάση, χωρίς φυσικά να δει την κάρτα.

59′ Κεφαλιά-ψαράκι του Μπράντον Τόμας, η μπάλα περνάει λίγο άουτ

65′ Η Λαμία έχει πάρει ψυχολογία μετά το γκολ και κυκλοφορεί ωραία την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη συνεχίζει να παίζει στα… χαμένα και δεν μπορεί να βρει την συγκέντρωσή του.by Αναστασία Βοσνάκη

66’ Φωνάζει για πέναλτι η Λαμία σε πτώση του Σλίβκα

75′ Μετά από εκτέλεση του κόρνερ, ο Μιχαηλίδης αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ

90+10′ Σέντρα του Ντεσπόντοφ, ο Σβαμπ με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι εκτελεί τον Κοσέλεβ…1-1

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κόκκινες: Αμαράλ 90’, Σλίβκα (από τον πάγκο-2η κίτρινη) 91’

Κίτρινες: Κοντονίκος 45’+, Στάνκο 68’, Γιαννούτσος 75’, Σλίβκα 85’, Νούνιες 96’

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Σίντκλεϊ (76’ Αμαράλ), Κορνέζος (46’ Στάνκο), Γιαννούτσος, Τζανδάρης, Κοντονίκος (68’ Τόσιτς), Νούνιες, Σλίβκα (85’ λ.τρ. Τερεζίου), Μαρτίνεθ (76’ Λέικ), Μάλτσι.

***   Στον πάγκο ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Τσιλούλης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (69’ Ότο), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (57’ Μπάμπα), Οζντόεφ (76’ Μουργκ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (57’ Τάισον) ,  Σαμάτα (57’ Μπράντον)

 

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 18.00 η έναρξη του αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη

efthia

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των πλέι οφ/πλέι άουτ της Α2 Εθνικής

efthia

Εθνική Παίδων: Με Ουγγαρία, Ρουμανία και Αζερμπαϊτζάν

efthia
Φόρτωση....