ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το UEFA Super Cup στα πέναλτι

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με φάσεις και ωραία γκολ, η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε της Σεβίλλης με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ) και κατέκτησε το UEFA Super Cup.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Ελλάδα και το «Γ.Καραϊσκάκης», οι «πολίτες» οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Σεβίλλη (1-1 κ.δ) και με 5-4 κατάφεραν να επικρατήσουν των Ανδαλουσιανών, φτάνοντας στην κατάκτηση του UEFA Super Cup.

Μια αναμέτρηση με πολλές συγκινήσεις που μας επεφύλασσε πολλές και σημαντικές φάσεις, ωραίο ποδόσφαιρο, δυναμικά μαρκαρίσματα και φυσικά γκολ, το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα, που ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι, είδε τον Νεμάνια Γκούντελι να αστοχεί στο τελευταίο και να της χαρίζει τον τίτλο.

Μοιραίος για τους Σεβιγιάνους στα 90 λεπτά, ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι που νικήθηκε ουκ ολίγες φορές όντας σε πλεονεκτική θέση από τον Έντερσον.

 

Καλό ξεκίνημα της Σίτι με πρωταγωνιστή τον Μπόνο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σεβίλλη να πιέζει ψηλά και να βάζει δύσκολα στη Σίτι. Από το πεντάλεπτο και μετά όμως οι «πολίτες» πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 7′ είχαν την πρώτη καλή στιγμή με την κεφαλιά του Άκε να σταματά πάνω στον Μπόνο που αντέδρασε σωστά. Δέκα λεπτά αργότερα η Σίτι απείλησε ξανά με τον Γκρίλις. Ο Άγγλος εξτρέμ κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έπιασε ένα σουτ, όμως ο Μπόνο απομάκρυνε.

 

Ο Εν Νεσίρι «πάγωσε» τους Άγγλους

Όσο περνούσε η ώρα η αναμέτρηση ήταν όλο και πιο ισορροπημένη. Κάτι που μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας κατάφερε να προηγηθεί με τον Εν Νεσίρι να πιάνει την κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Ακούνια, κάνοντας το 1-0 στο 25′. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λαμέλα πάτησε περιοχή, πήρε την μπάλα, όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Από εκείνο ο σημείο το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της κατοχής της μπάλας. Ωστόσο δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει την εστία της Σεβίλλης που αμυνόταν σωστά. Έτσι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 1-0 υπέρ της ομάδας της Ανδαλουσίας.

 

Η Σεβίλλη τις φάσεις, η Σίτι το γκολ

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια τεράστια ευκαιρία για τη Σεβίλλη. Ο Οκάμπος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Εν Νεσίρι που ήταν φάτσα με τον Έντερσον, όμως ο Βραζιλιάνος απέκρουσε το σουτ του Μαροκινού επιθετικού στο 49′. Τρία λεπτά μετά ξανά η ίδια συνεργασία, με τον Αργεντίνο να βρίσκει τον Εν Νεσίρι που όμως βρέθηκε πλάγια στην περιοχή και το σουτ του πέρασε άουτ. Η Σίτι πάντως βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 63′ ο Ρόδρι βρέθηκε από τα αριστερά, γέμισε στην πλάτη της άμυνας, ο Πάλμερ έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Σεβίλλη αμέσως μετά το γκολ προσπάθησε να απειλήσει ξανά με τον Εν Νεσίρι. Ο Μαροκινός βρέθηκε μπροστά από τον Έντερσον, αλλά και πάλι ο Βραζιλιάνος του είπε «όχι».

 

Ασφυκτική πίεση της Σίτι, χωρίς αποτέλεσμα

Η Σίτι αφού… γλίτωσε στο παρά-ένα πήρε ξανά μπρος και εξακολουθούσε να πιέζει για να βρει ακόμα ένα τέρμα. Υπήρχαν περιπτώσεις που οι «πολίτες» ήταν φλύαροι με την μπάλα, αλλά και στιγμές που έμοιαζε πως το γκολ ερχόταν. Παρόλα αυτά όσες φορές χρειάστηκε, ο Μπόνο ήταν στη θέση του, ενώ από την πλευρά της η Σεβίλλη δεν βρήκε ξανά μεγάλα κενά για να μπορέσει να βρει εκείνη το τέρμα. Τίποτα δεν άλλαξε στα 90 λεπτά και έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι.

 

Μοιραίος ο Γκούντελι και νίκη για τη Σίτι

Οι πρώτες οκτώ εκτελέσεις των τεσσάρων παικτών που δοκίμασαν τα πόδια τους, ήταν άψογες, με τους τερματοφύλακες να μην έχουν τύχη. Στο ένατο πέναλτι ο Κάιλ Γουόκερ της Σίτι έστειλε την μπάλα στα αριστερά με τον Μπόνο να πέφτει σωστά, αλλά να μην μπορεί να τον σταματήσει αφού βρήκε την μπάλα. Στο δέκατο πέναλτι ο Νεμάνια Γκούντελι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε την μπάλα με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι οι Άγγλοι αναδείχθηκαν νικητές.

Η σειρά των πέναλτι:

Χάαλαντ 1-0
Οκάμπος 1-1
Άλβαρες 2-1
Μιρ 2-2
Κόβατσιτς 3-2
Ράκιτιτς 3-3
Γκρίλις 4-3
Μοντιέλ 4-4
Γουόκερ 5-4
Γκούντελι  δοκάρι

Διαιτητής: Φρανσουά Λετισιέ (Γαλλία)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον,-Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Ακέ-, Κόβατσιτς, Ρόδρι-,Πάλμερ (85΄’Αλβαρες), Φόντεν, Γκρίλις- Χάαλαντ.

Σεβίλη ( Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ): Μπόνο-Χεσούς Νάβας(83΄Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια-, Τζόρνταν, Ράκιτιτς-, Οκάμπος, Όλιβερ Τόρες (74′ Χουανλού), Λαμέλα (93 Σούσο)-, Εν Νεσίρι (93 Μιρ).

***  Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia

Νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό και σώθηκε ο Βόλος

efthia
Φόρτωση....