Φθιώτιδα

Θα αξιοποιηθεί ο εσωτερικός χώρος του Κάστρου της Λαμίας

Ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς επισκέφθηκε την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας Ευθυμία Καράντζαλη για να συζητήσει μαζί της την πρότασή του για αναδάσωση του ανατολικού τμήματος του Κάστρου (Αφανός) αλλά και να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό της Εφορείας σε σχέση με την ανάδειξη του εσωτερικού χώρου του Κάστρου της Λαμίας.

   Στόχος του βουλευτή είναι  αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης των τειχών, να συνεχιστούν οι εργασίες του υπαίθριου θεάτρου (που ως Δήμαρχος είχε ξεκινήσει)  και  να αποδοθεί στους πολίτες της Φθιώτιδας η χρήση του χώρου για αναψυχή.

    Ο κ. Κοτρωνιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η κ. Καράντζαλη και οι συνεργάτες της έχουν προγραμματίσει τόσο τη συνέχιση της αντιστήριξης των τειχών όσο και την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης συνολικής αξιοποίησης του εσωτερικού χώρου του Κάστρου της Λαμίας και την διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, στην υλοποίηση και χρηματοδότηση του προγραμματισμού της.

     Παράλληλα, μαζί με το εν ενεργεία έργο αναστήλωσης της Παναγιάς της Αρχοντικής, ο βουλευτής φιλοδοξεί να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες και εργασίες ώστε να μπορεί το εμβληματικό Κάστρο να αποτελεί έναν μόνιμο πόλο έλξης πολιτισμού και αναψυχής για όλους.

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ανθοκομική έκθεση Σπερχειάδας

efthia
Φόρτωση....