ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Ιστορική επιτυχία του ΠΑΣ Λαμία, εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ της Α’ Εθνικής!

Ιστορική για τον ΠΑΣ Λαμία, είναι η σημερινή ημέρα, παρά την ήττα στο Περιστέρι, από τον Ατρόμητο με 3-1, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’  Εθνικής, αφού για πρώτη φορά, εξασφάλισε την συμμετοχή του στα πλέι οφ της κατηγορίας!

Ο αγώνας έκρυβε πολλές συγκινήσεις και συναρπαστική εξέλιξη, γιατί πέρα από τα 4 γκολ, σημειώθηκαν άλλα 4 που ακυρώθηκαν από το VAR, η Λαμία ζήτησε πέναλτι στο 8’ (ανατροπή Τσιλούλη) είχε δοκάρι με τον Καρλίτος, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με δύο τέρματα του Αντζιέλσκι που μπήκε στο ματς στο 59’ και σκόραρε δύο φορές τη στιγμή που ο Ατρόμητος έπαιζε με 10 παίκτες!
Η Λαμία αγωνίστηκε χωρίς άγχος, αφού λίγο νωρίτερα ο Αστέρας ήρθε 3-3 με την Κηφισιά  στην Τρίπολη, οπότε η Λαμία ήταν και μαθηματκά στην προνομιούχο εξάδα του πρωταθλήματος.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του ματς

Ο  αγώνας

 

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ατρόμητο, ο οποίος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με… γκολ από τα αποδυτήρια! Συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση του αγώνα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό με το ωραίο πλασέ του Γιουμπιτάνα από κοντά, έπειτα από έξυπνη κάθετη του Γκονζάλες σε μια φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ.
Παρά το γεγονός πως ο ρυθμός του αγώνα ήταν κάπως αργός σε αυτό το ξεκίνημα του ματς, οι Περιστεριώτες ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ελέγχοντας τον ρυθμό και έχοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 10’, μετά από ωραίο συνδυασμό έξω από την αντίπαλη περιοχή, ο Αθανασίου έπιασε ένα άστοχο σουτ στην κίνηση, ενώ, στο 17’, το μακρινό δυνατό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, μπλόκαρε σταθερά ο Κοσέλεβ.
Από εκείνο το σημείο, η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Με κινητήριους μοχλούς τους Τσιλούλη και Μαρτίνεθ, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, απειλώντας για πρώτη φορά στο 19’ με την τρομερή ενέργεια του πρώτου, ο οποίος πέρασε 2-3 παίκτες, έκανε το πλασέ, όμως ο Τσιντώτας έβγαλε εντυπωσιακά. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου. Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνεθ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, κερδίζοντας φάουλ από τον Κούντε, αλλά όντας πεσμένος έβγαλε την μπαλιά μπροστά, με τον ρέφερι – σωστά να λέει «παίζεται» – με αποτέλεσμα ο Σλίβκα να επωφελείται το «πάγωμα» και την αδράνεια των αμυντικών και από κοντά να κάνει το 1-1
Από το 30’ και μετά, ο Ατρόμητος ξανά πήρε τα ηνία του αγώνα, έχοντας μια καλή στιγμή με τη γυριστή κεφαλιά του Βέργου στο πρώτο δοκάρι στο 34’. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει, με τον Καρλίτος να «σπάει» αριστερά στον Μαρτίνεθ, ο οποίος νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Τσιντώτα.
Πιο δυνατά και συγκεντρωμένα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία, η οποία ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ελέγχοντας τον ρυθμό από το ξεκίνημα του 45λεπτου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ανατροπή στο 49ο λεπτό, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Καρλίτος βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Τσιντώτα! Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μαρτίνεθ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ!
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, το σύνολο του Σάσα Ίλιτς, όχι μόνο ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά πήρε και τα ηνία του ματς. Στο 57′, το δυνατό σουτ του Αθανασίου κόντραρε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ, λίγα λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο 61′, ο Κούντε σέντραρε από τα δεξιά, ο Βαλένσια πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κοσέλεφ έβγαλε εντυπωσιακά, όμως ο Αντζιέλσκι πήρε το ριμπάουντ και σε άδειο τέρμα έκανε το 2-1!
Δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα, σε μια πανομοιότυπη φάση, ο Γιουμπιτάνα έβγαλε τη σέντρα και ο Βαλένσια με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τέρμα το οποίος όμως ορθώς ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρερ.
Στο 66′, υπήρξε και μια όμορφη στιγμή στο Περιστέρι, καθώς, στην αλλαγή του Καρλίτος, στο τελευταίου του ματς στην Ελλάδα, καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους των γηπεδούχων! Τρία λεπτά αργότερα, το σκληρό μαρκάρισμα του Γιουμπιτάνα στον Τζανετόπουλο, επέφερε τη δεύτερη κίτρινη στον Βέλγο, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να μείνει με δέκα παίκτες.
Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα της Λαμίας, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ατρόμητο να είναι εκείνος που ήλεγχε τον ρυθμό και ήταν διαρκώς στην επίθεση, δημιουργώντας επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ενδεικτικό είναι πως στο 78′, ο Κεσχρίντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το ίδιο δόθηκε και στη φάση του 81′, όταν ο Κουέν με μαγική κάθετη έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Αντζιέλσκι, ο οποίος έκανε το 3-1. Αρχικώς, το γκολ ακυρώθηκε, ωστόσο, μετά από παρέμβαση του VAR, καταλογίστηκε κανονικά, καθώς δεν υπήρξε παράβαση από τον Πολωνό φορ!
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αντζιέλσκι άγγιξε το χατ-τρικ, όμως ο Κοσέλεβ του είπε «όχι» από πλεονεκτική θέση!

Στο 82′, ήταν η σειρά της Λαμίας… να της ακυρωθεί γκολ, καθώς το τέρμα του Σλίβκα έπειτα από κόρνερ δεν μέτρησε, αφού υπήρξε επιθετικό φάουλ πάνω στον Τζαβέλλα στην αρχή της φάσης, μετά και από έλεγχο του Τσιάρα στο μόνιτορ. Στα τελευταία λεπτά, δεν έγινε κάτι σημαντικό, και κάπως έτσι, ο Ατρόμητος πήρε μια σημαντική εντός έδρας νίκη.

 

Φάσεις, γκολ…

 

2′ Μετά από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ και ενώ η άμυνα της Λαμίας δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, ο Γκονζάλεθ έβγαλε την κάθετη πάσα, με τον Γιουμπιτάνα από κοντά να νικάει τον Κοσέλεβ…1-0

8′ Ανατροπή του Τσιλούλη κοντά στη μικρή περιοχή από τον Αθανασίου, παίζεται λέει ο διαιτητής!

11′ Σέντρα σουτ του Γιουμπιτάνα, περνάει από όλους και καταλήγει άουτ

17′ Μακρινό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά από τον άξονα, μπλοκάρει σταθερά στο κέντρο της εστίας του ο Κοσέλεβ

19′ Μεγάλη στιγμή για τη Λαμία, η πρώτη της στο ματς, με τον Τσιλούλη να περνάει από τον άξονα 2-3 παίκτες των γηπεδούχων, όμως το πλασέ του, το έβγαλε δύσκολα ο Τσιντώτας

21′ Ο Τσακμάκης σταμάτησε με το τακουνάκι την κάθετη μπαλιά του Τσιλούλη

24′ Εξαιρετική μπαλιά του Καρλίτος στον χώρο για τον Τσιλούλη, ο Αθανασίου όμως πρόλαβε τον άσο της Λαμίας και τον σταμάτησε κοντά στο κόρνερ

26′ Εκπληκτική ενέργεια του Μαρτίνεθ, στον οποίο γίνεται το φάουλ από τον Κουντέ, ο διαιτητής αφήνει πλεονέκτημα, ο Μαρτίνεθ πεσμένος έβγαλε την μπαλιά, με τον Σλίβκα ανενόχλητος στην περιοχή να νικάει σε τετ-α-τετ τον Τσιντώτα….1-1

34′ Γυριστή κεφαλιά του Βέργου στο πρώτο δοκάρι, έβγαλε δύσκολα ο Κοσέλεβ στην αριστερή του γωνία

37′ Πτώση του Καμαρά εντός περιοχή, διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για πέναλτι. Παίζεται λέει ο κ. Τσιάρας. Το μαρκάρισμα έγινε από τον Νούνιες και ήταν εκτός περιοχής. Ελέγχθηκε από το VAR, συνεχίζεται κανονικά το παιχνίδι.

39′ Φάουλ για τη Λαμία από τα δεξιά, κάτι σαν κόρνερ. Το κέρδισε ο δραστήριος Τσιλούλης. Βγήκε με γροθιές και καθάρισε τη φάση ο Τσιντώτας

45’+ Τρομερή επέμβαση του Τσιντώτα στο σουτ του Μαρτίνεθ έπειτα από την ωραία πάσα του Καρλίτος. Τραυματίστηκε στη φάση ο άσος της Λαμίας στην προσπάθειά του για σουτ.

49′ Δοκάρι για τη Λαμία από το σουτ του Καρλίτος, στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρτίνεθ πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οφσάιντ λέει ο διαιτητής. Ελέγχεται η φάση από το VAR. Οφσάιντ λέει το VAR, δεν υπάρχει γκολ, παραμένει το 1-1

61′ Σέντρα του Κούντε από τα δεξιά, ο Βαλένσια παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο

δοκάρι, ο Κοσέλεβ βγάζει εντυπωσιακά, όμως ο Αντζιέλσκι πήρε το ριμπάουντ και σε άδειο τέρμα έκανε το…2-1

63′ Έξυπνη ενέργεια και σέντρα του Γιουμπιτάνα στο δεύτερο δοκάρι, ο Βαλένσια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώνεται για οφσάιντ (VAR)

69′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γιουμπιτάνα που αποβάλλεται, για πάτημα στον αστράγαλο του Τζανετόπουλου

75′ Ο Κοσέλεβ πρόλαβε τον Βαλένσια και μπλόκαρε.

78′ Ο Κεσχρίντα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από την κάθετη του Κουέν, όμως ακυρώνεται το γκολ για οφσάιντ. Ήταν αρκετά εκτεθειμένος ο αμυντικός του Ατρόμητου.

79′ Κίτρινη κάρτα στον πάγκο του Ατρόμητου για διαμαρτυρίες. Υπάρχει μικρή διακοπή για τον τραυματισμό του Σαντάνα

81′ Νέο γκολ για τον Ατρόμητο με τον Αντζιέλσκι, δίνεται όμως ξανά οφσάιντ. Ελέγχεται η φάση από το VAR. Μετράει το τέρμα του Αντζιέλσκι μετά την εξαιρετική κάθετη του Κουέν…3-1

84′ Νέα μεγάλη στιγμή για τον Ατρόμητο, με τον Αντζιέλσκι να… αγγίζει το χατ-τρικ, όμως το σουτ του έβγαλε η άμυνα σε κόρνερ

86′ Ο Σλίβκα πήρε το ριμπάουντ μετά την απομάκρυνση της άμυνας και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά και από επαφή του Βαλένσια με την μπάλα…3-2. Η φάση ελέγχεται αφού οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ. Ο Τσιάρας πήγε να δει τη φάση μόνος του στο VAR. Επιθετικό φάουλ δίνει ο διαιτητής στο ξεκίνημα της φάσης από τον Τζανετόπουλο στον Τζαβέλλα. Δεν μετράει το γκολ, παραμένει το 3-1

Διαιτητής: Τσιάρας  (Καβάλας)

Κόκκινη: Γιουμπιτάνα 69’

Κίτρινες: Γιουμπιτάνα 32’, Τζαβέλλας 45’+, Ντε Μποκ 74’ – Καρλίτος 45’+, Σλίβκα 88’, Μάλτσι 93’

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου(73’ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Κεσχρίντα, Γκονζάλες, Κούντε (89’ Βρακάς) , Γιουμπιτάνα, Καμαρά (59’ Κουέν), Βέργος (59’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια (89’ Έρλινγκμαρκ)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης (46’ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (75’ Τόσιτς), Νούνιες (66’ Στάνκο), Σλίβκα, Καρλίτος (66’ Μάλτσι), Τσιλούλης (85’ Τσούκαλος)

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Αμαράλ, Βασιλαντωνόπουλος

***   Σε όλους τους αγώνες της 25ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής, τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη των αγώνων, στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη το 2023.

  

Η  26η  Αγωνιστική  (Φινάλε)

 

Κυριακή  3  Μάρτη  2024   (19.30)

ΑΡΗΣ – A.E.K.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia

Νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό και σώθηκε ο Βόλος

efthia
Φόρτωση....