ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Ιστορική 4άρα του ΠΑΣ Λαμία μέσα στους Ζωσιμάδες!

Σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε πριν από λίγο στους Ζωσιμάδες, η ομάδα της Λαμίας συνέτριψε 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της  21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’  Εθνικής και τον βύθισε στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Λαμιώτες ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας μάλιστα και δύο πέναλτι από τον Καρλίτος που εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης τερματοφύλακας!

Πλούσιο ματς σε φάσεις, με το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου να εντυπωσιάζει  για μια ακόμη φορά και να ακουμπάει πλέον με μεγαλύτερες  αξιώσεις τα πλέι οφ!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημερινή νίκη της Λαμίας είναι η πρώτη σε έκταση εκτός έδρας σε επίπεδο Α’  Εθνικής!

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι στην εκπνοή του ημιχρόνου (το σκορ ήταν 1-2), ενώ στην επανάληψη είχε κάποια πρωτοβουλία και προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα, όμως ο Τσιλούλης είχε διαφορετική άποψη και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του με δύο προσωπικά γκολ.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα κάθε ποδοσφαιρόφιλου! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλύτερα και απείλησαν δις στο 8’, αρχικά με άστοχη κεφαλιά του Τσιλούλη και εν συνεχεία με κοντινό σουτ του Νούνιες που απέκρουσε ο Αθανασίου.
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ συνέχισε δυναμικά και στο 12’ απέκρουσε πέναλτι του Καρλίτος, που δόθηκε κατόπιν χρήσης VAR για μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Μαρτίνεθ.
Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από την εξέλιξη αυτή και κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ, με τον Καρλίτος να εξιλεώνεται για το χαμένο πέναλτι στο 20’. Ο Αμαράλ σέντραρε από τα αριστερά και ο Ισπανός έπιασε το μονοκόμματο σουτ, καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα!
Η Λαμία όμως δεν έμεινε εκεί. Μόλις στο 22’, ο Αμαράλ πέρασε σε θέση… εκτελεστή και αφού χόρεψε τη δεξιά πλευρά του ΠΑΣ, πέτυχε ένα απίθανο γκολ με δυνατό σουτ!
Οι γηπεδούχοι παρέπαιαν στο γήπεδο και κλήθηκαν να ανεβάσουν άμεσα τις γραμμές τους. Μία μακρινή, άστοχη εκτέλεση φάουλ του Κόντε ήταν η πρώτη αξιόλογη στιγμή (28’), με τον Ισπανό να έχει ωραία κεφαλιά λίγο άουτ δέκα λεπτά αργότερα.
Στο 40’, ο Κοσέλεφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ροσέρο, όμως ένα λεπτό αργότερα ήρθε η… τρίτη και φαρμακερή από τον Κόντε! Μετά το σουτ του Σόρια από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα πήρε ύψος, με τον Ίβηρα φορ να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να τη σπρώχνει με κεφαλιά στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και μάλιστα άγγιξαν άμεσα και την ισοφάριση, με το μακρινό σουτ του Εραμούσπε στο 45’ να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήφει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από επέμβαση του Κοσέλεφ.
Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Γρηγορίου συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει στο πρώτο, με τον Μολδαβό να αποκρούει το ωραίο γυριστό του Κόντε στο 49’ και να πράττει αναλόγως σε προσπάθεια του Παμλίδη στο 57’.
Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Λαμία κέρδισε πέναλτι σε αντεπίθεση στο 59’, με τον Αθανασίου να ανατρέπει τον Μαρτίνεθ! Παρ’ όλα αυτά, ο Καρλίτος είδε εκ νέου τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να πέφτει σωστά και να αποκρούει…
Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε λίγο, καθώς ο Αθανασίου έκανε τραγικά άστοχη έξοδο δευτερόλεπτα αργότερα και επέπτρεψε στον Τσιλούλη να κάνει το 3-1 προ κενής εστίας στο 62’!
Οι Ηπειρώτες δεν είχαν πια τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσουν στην ανατροπή ωστόσο το πάλεψαν, με τον Κοσέλεφ να αποσοβεί τον κίνδυνο σε μακρινό σουτ του Παμλίδη (64’) και τον Κιάκο να έχει σουτ λίγο άουτ στο 77ο λεπτό.
Στο γκολ εντέλει θα έφταναν εκ νέου οι φιλοξενούμενοι, με τον Τσιλούλη να σκοράρει ξανά με ωραίο τελείωμα σε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Τόσιτς στο 81’!
Ο Τσούκαλος άγγιξε το 5-1 αλλά είδε τον Αθανασίου να τον νικά από κοντά στο 84’, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Φάσεις, γκολ…

8′ Άστοχη η κοντινή κεφαλιά του Τσιλούλη, πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς

9′ Μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, ο Αθανασίου σταμάτησε στο τετ α τετ τον Νούνιες. Και στη συνέχεια φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Αναμονή για VAR, λόγω μαρκαρίσματος μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ. Πέναλτι για τη Λαμία. Για μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Μαρτίνεθ. Ο Καρλίτος εκτέλεσε στην αριστερή γωνία όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έπεσε σωστά και απέκρουσε

20′ Ο Καρλίτος… εξιλεώνεται για το χαμένο πέναλτι καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο διαγώνιο σουτ από τα δεξιά. Μονοκόμματο το σουτ του Ισπανού μετά την εξαιρετική μπαλιά που έβγαλε από τα αριστερά ο Αμαράλ …0-1

22′ Απίθανο σλάλομ του Αμαράλ από τα αριστερά και… κεραυνός που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αθανασίου…0-2

38′ Ωραία η κεφαλιά του Κόντε, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

28′ Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Κόντε, άουτ η μπάλα

39′ Κεφαλιά προς τα πίσω από τον Τζανετόπουλο, άστοχη

40′ Σπουδαία επέμβαση Κοσέλεβ σε καταπληκτικό μακρινό σουτ του Ροσέρο

41′ Απίθανη φάση με τον Σόρια να σουτάρει από τα δεξιά και τον Κοσέλεβ να αποκρούει… άτσαλα. Η μπάλα πήρε μεγάλο ύψος και κατευθύνθηκε προς την εστία, με τον Ισπανό να τη σπρώχνει στα δίχτυα με κεφαλιά εξ επαφής…1-2

43′ Φάουλ σε πλάγια θέση για τον ΠΑΣ, από τα δεξιά, κακή η κεφαλιά του Σόρια, άουτ η μπάλα

45′ Μακρινό σουτ Εραμούσπε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Κοσέλεβ να αποκρούει με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού σε κόρνερ. Κεφαλιά Σόρια μετά το κόρνερ, μπλόκαρε ο Κοσέλεβ

45+2′ Μπλόκαρε ο Αθανασίου μετά το σουτ του Μαρτίνεθ μέσα από την περιοχή

49′ Ωραίο γυριστό Κόντε από τα αριστερά, στο κόρνερ ο Κοσέλεβ

57′ Δυνατό σουτ του Παμλίδη από τα δεξιά, ένα ακόμα κόρνερ μετά από επέμβαση του Κοσέλεβ

59′ Ο Αθανασίου, ανέτρεψε τον Μαρτίνεθ μετά την εξαιρετική μπαλιά του Καρλίτος. Νέο πέναλτι για τη Λαμία. Υπάρχουν διαμαρτυρίες στο μεταξύ από πλευράς ΠΑΣ. Έχει στήσει την μπάλα στη βούλα ο Καρλίτος, εκτελεί και ο Αθανασίου πέφτει σωστα και αποκρούει για δεύτερη φορά!

62′ Τραγικό λάθος Αθανασίου, που βγήκε εντελώς άστοχα και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιλούλη να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία…1-3

64′ Μακρινό σουτ Παμλίδη, εύκολα ο Κοσέλεβ

77′ Λίγο άουτ το πολύ καλό σουτ του Κιάκου από το ύψος της περιοχής

81′ Ο Τόσιτς έβγαλε μόνο του απέναντι στον τερματοφύλακα τον Τσιλούλη και εκείνος σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, δίνοντας παράλληλα διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του…1-4

84′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για τη Λαμία, με τον Αθανασίου να σταματά τον Τσούκαλο και στη συνέχεια τον Τόσιτς

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: Καραχάλιος 11’, Παντελάκης 32’, Αθανασίου 59’,  Τζίμας 91’, Εραμούσπε 92’ – Στάνκο 27’, Σλίβκα 45’,  Καρλίτος 51’

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μ. Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια (46’ Λεό), Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος (67’ Ριένστρα), Τζίνο, Ροσέρο (67’ Ντεμίρ), Τούτου, Παμλίδης (82’Τζίμας), Κόντε (82’ Μπάλαν)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λ. Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Αμαράλ (82’ Κορνέζος), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Μαρτίνεθ (82’ Τσούκαλος), Στάνκο, Σλίβκα (76’ Σίντκλεϊ), Καρλίτος (63’ Τόσιτς), Τσιλούλης

***   Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Βασιλαντωνόπουλος

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....