Ανακοινώσεις

Κάλεσμα στη μνήμη των θυμάτων εγκλήματος των Τεμπών

Το ΔΣ του τοπικού παραρτήματος συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας «Η ενότητα» καλεί όλους τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και το λαό της Φθιώτιδας να τιμήσει την μνήμη όλων των θυμάτων των Τεμπών συμμετέχοντες σε όλες τις ενωτικές επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Φθιώτιδα.

-Την Τρίτη 27/2 και ώρα 20:00 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λαμίας όπου και εμείς με τους φοιτητές, τους νέους και το λαό θα τιμήσουμε τους νεκρούς μας.

-Την Τετάρτη 28/2 και ώρα 11:30 στην πλατεία πάρκου της Λαμίας στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία εργατικού κέντρου Λαμίας των φοιτητικών συλλόγων μαθητών συνταξιούχων και όλο του λαού…

-και στην Αταλάντη την Τετάρτη 28-2 στην κεντρική πλατεία στις 12:00

-Καθώς και σε όποια άλλη ενωτική εκδήλωση, διοργανωθεί στη Φθιώτιδα.

Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό με τους 57 νεκρούς φοιτητές, επιβάτες και σιδηροδρομικούς .

Δυστυχώς διαπιστώνουμε και εμείς όπως όλος ο ελληνικός λαός ένα χρόνο τώρα ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης και από προσανατολισμού αυτού του εγκλήματος.

Όπως είχαμε προβλέψει δείχνουν το δέντρο του ανθρώπινου λάθους του σταθμάρχη, για να κρύψουν το δάσος τον δολοφονικών ευθυνών των κυβερνώντων και των διοικούντων του ΟΣΕ των εταιριών.

Εμείς οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί είμαστε σε θέση έχοντας γνώση και σιδηροδρομική εμπειρία να συνεισφέρουμε στην ανάδειξη των αιτιών αυτού τού εγκλήματος.

Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην αποδυνάμωση και κατάργηση μιας βασικής δικλείδας ασφαλείας πού ήταν ο κυβερνήτης προϊστάμενος αμαξοστοιχίας που μαζί με τον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό αποτελούσαν την τριπλή δικλείδα ασφαλείας του ανθρώπινου παράγοντα.

Αυτή η τρίτη δικλείδα ασφάλειες ελαχιστοποιούσε πολλαπλάσια την πιθανότητα ταυτόχρονου ανθρώπινου λάθους και απέτρεπε το συμβάν…

Εμείς οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί αγωνιζόμαστε για:

-Ενιαίο δημόσιο με κοινωνικό χαρακτήρα δημοκρατικά λειτουργικό και ασφαλή σιδηρόδρομο.

-Επαναφορά άμεσα κανονιστικά όπως προέβλεπε ο παλιός κανονισμός επί της κυκλοφορίας του κυβερνήτη προϊστάμενο αμαξοστοιχιών με άμεσες προσλήψεις και ανάλογη εκπαίδευση ως τρίτη και σημαντική δικλείδα ασφάλειας.

-Τα αγαθά όπως η ασφάλεια δεν είναι εμπόρευμα.

-Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Όλοι μαζί μπορούμε

Σχετικές αναρτήσεις

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

efthia

28 Απρίλη: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

efthia

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τη Μ. Τετάρτη στη Λαμία για την Εργατική Πρωτομαγιά

efthia
Φόρτωση....