ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Καρλίτος, εσύ σούπερ σταρ!…

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε απόψε στο ΔΑΚΛ, η ομάδα της Λαμίας, μετά από μεγάλη εμφάνιση, κερδίζοντας σχετικά εύκολα τον Άρη με 1-0, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και μάλιστα είχε και δοκάρι.

Οι του Άρη φάνηκαν μόνο στο α’  ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη, ο       ΠΑΣ Λαμία διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι σε σημείο που να μην επιτρέψει στους Θεσσαλονικείς να απειλήσει την εστία του Κοσέλεβ.

Οι γηπεδούχοι  πέτυχαν μια σπουδαία νίκη και καταχειροκροτήθηκαν από τους 2.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΔΑΚΛ.

Η Λαμιώτικη ομάδα καθοδηγούμενη από ένα τρίο-φωτιά (Καρλίτος-Τσιλούλης-Σλίβκα) επιβλήθηκε κατά κράτος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε χαρακτήρα ανταγωνιστικής ομάδας και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια, ενώ απέδειξε ότι η εμφάνιση της πρεμιέρας στο Πανθεσσαλικό  μόνο τυχαία δεν ήταν.

Μορφή του ματς ήταν και σήμερα ο Καρλίτος που σκόραρε πάλι οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη επιτυχία, που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε μεγαλύτερη έκταση. Να σημειώσουμε επίσης ότι στις καθυστερήσεις οι νικητές έχασαν τον Σιμόν που είδε δεύτερη κάρτα και αποβλήθηκε. Οπότε θα είναι εκτός στο επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι με εμφανή διάθεση να πιέσει στα 3/4 του γηπέδου, με αποτέλεσμα μάλιστα από αυτό να βρει και την πρώτη της φάση για γκολ.
Όταν στο 11’, ο Μαρτίνεθ έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, σούταρε με δύναμη αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά!
Ο Άρης από την άλλη πλευρά πήρε σταδιακά τον έλεγχο, κυκλοφορώντας μεν την μπάλα, αλλά συνήθως κάτω από τη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να υστερεί δημιουργικά.
Μάλιστα, η πρώτη καλή του στιγμή καταγράφηκε στο transition, στο 14ο λεπτό, σε φάση όπου ο Μενέντες σούταρε από δύσκολη γωνία αν και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ.
Από το… διάλειμμα δροσιάς και μετά, οι «κίτρινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο, έφτιαξαν κάποιες συνεργασίες και έχασαν την ευκαιρία για να κάνουν το 0-1 στο 32’.

Καθώς ο Σαραμαντάς έκανε μια σωτήρια προβολή, στο πλασέ του Κάρλσον, με τον Κοσέλεφ εξουδετερωμένο, διατηρώντας με αυτό παράλληλα και το 0-0…
Και αφού δεν ήρθε το 0-1, έγινε το 1-0, έστω και σε… δύο δόσεις για την ομάδα της Φθιώτιδας. Με τον Καρλίτος να φεύγει στην αντεπίθεση για να σκοράρει στο 36’, αλλά να είναι «ακάλυπτος».
Για να έρθει το δεύτερο «χτύπημα» του 33χρονου σέντερ φορ, αυτή την φορά σε σετ παιχνίδι, μετά από ασίστ του Σλίβκα που πρόλαβε τον Φεράρι και το ποιοτικό τελείωμα του Καρλίτος που έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια!
Ο Λεωνίδας Βόκολος έδωσε φρεσκάδα στα άκρα της ομάδας του, μέσω της διπλής αλλαγής των Ακούνια-Τόσιτς στο 62’, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν παράλληλα να αμύνονται εξαιρετικά στη συνέχεια.
Ο Απ. Τερζής έβαλε τον Ντουκουρέ στην ανάπαυλα, προκειμένου αν δώσει μεγαλύτερη αμυντική ισορροπία στην ομάδα του και όντως αυτή δεν δέχτηκε φάσεις, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ενώ είχε μια-δύο ημιτελείς επιθετικές ενέργειες.
Με τη Λαμία να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ στο 58’, όταν από ωραία πάσα του Σλίβκα στην πλάτη του Μπράμπετς για τον Τσιλούλη, ο τελευταίος σούταρε με δύναμη από θέση μέσα αριστερά όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι!
Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Άρης συνέχισε να μην μπορεί να βρει τρόπο να γίνει ουσιαστικά απειλητικός, παρά τις νέες αλλαγές του Τερζή, ενώ δεν είχε όχι φάση, αλλά ούτε μια τελική προς την αντίπαλη εστία.
Με την αποβολή του Σιμόν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να αλλάζει τα αριθμητικά δεδομένα όχι όμως και τον τελικό νικητή, αφού το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους…

Φάσεις, γκολ…

 

4′ Πρώτο σουτ στο παιχνίδι, από τον Μαρτίνεθ μέσα από την περιοχή, κοντράρει όμως και καταλήγει σε κόρνερ

9′ Γέμισμα του Μπράμπετς για τον Μορόν, βγαίνει πρώτος στη μπάλα ο Τζανετόπουλος και διώχνει

11′ Πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία που χάνει την ευκαιρία να προηγηθεί, αφού ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μαρτίνεθ, που έκλεψε νωρίτερα την μπάλα!

14′ Ο Άρης στην αντεπίθεση, με τον Κάρλσον να αλλάζει πλευρά, τροφοδοτώνταςτον Μενέντεζ, το πλασέ του οποίου από δύσκολη θέση καταλήγεισ την εξωτερική πλευρά των διχτύων!

15’ Προσπάθεια του Καρλίτος από αριστερά, ο Φαμπιάνο τον πατάει και του κάνει φανερό φάουλ με τα χέρια, μόνο ο Βεργέτης δεν το είδε…

16′ Πάσα του Μαρτίνεθ και σουτ του Τσιλούλη «με την μία», η μπάλα περνάει άουτ

29′ Εκτέλεση κορνερ του Νταρίντα από αριστερά, στο πρώτο δοκάρι, διώχνει ο Σλίβκα

31′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ  του Καρλίτος, η μπάλα φεύγει άουτ λίγο πίσω από το δεύτερο δοκάρι

32′ Ο Μενέντεζ κάνει το γέμισμα δεξιά στον Κάρλσον, εκείνος σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά ο Σαραμαντάς διώχνει πάνω στην γραμμή

36′ Η Λαμία σκοράρει σε γρήγορα εκτελεσμένη αντεπίθεση, με τον Καρλίτος, αλλά ακυρώνεται το γκολ γιατί ο σκόρερ ήταν εμφανώς εκτεθειμένος.

38′ Μετά από συνεργασία του με τον Σλίβκα ο Καρλίτος εκτελεί τον Χουτεσιώτη με ωραίο πλασέ, και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του…1-0

41′ Κίτρινη κάρτα στον Βόκολο, για διαμαρτυρία

 

58′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία, με τον Τσιλούλη να πατάει περιοχή από αριστερά, μετά από πάσα του Σλίβκα, να κάνει το σουτ αλλά την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη!

60′ Σουτ του Σιμόν, από δύσκολη γωνία, με τον Χουτεσιώτη να διώχνει

65′ Σέντρα του Σαραμαντά για τον Καρλίτος, βγήκε γρήγορα και μάζεψε τη μπάλα ο Χουτεσιώτης

Διαιτητής:  Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κόκκινη: Σιμόν 94

Κίτρινες:  Νούνιες 25’, Λόνγκο 84’, Σιμόν 90’ – Φεράρι 51’, Μορόν 74’, Κάρλσον 87’΄, Χουτεσιώτης 94’

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Στάνκο (76’ Τζανδάρης), Νούνιες (88’ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (62’ Τόσιτς), Καρλίτος (76’ Λόνγκο), Τσιλούλης (62’ Ακούνια)

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (75’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Τζούρασεκ (46’ Ντουκουρέ), Νταρίντα (84΄Ζαμόρα), Ρουπ (75’ Πάβιτσιτς), Κάρλσον, Μορόν, Μενέντες (84’ Χριστοδουλόπουλος)

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν και οι: Νάγκι, Γιαννούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Μούλα. Εκτός 20άδας έμειναν οι: Χατζηεμμανουήλ, Τσούκαλος.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....