Εργασία

Καταγγέλουν την «My Market» για την απόλυση εργαζομένου στην Αταλάντη

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την εταιρεία “My Market” που την Παρασκευή 25/8/2023 προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου από το κατάστημα της Αταλάντης.

Η απόλυση έγινε με διαδικασίες εξπρές, σύμφωνα και με την ευκολία που παρέχει στους μεγαλοεργοδότες το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψηφίζουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, χωρίς καμία προειδοποίηση και έγνοια για την τύχη των εργαζόμενων. Διότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους, και έχουν ως μοναδικό κριτήριο τους δείκτες και τα κέρδη τους.

Αιτία ή καλύτερα αφορμή της απόλυσης ήταν ένα λάθος του συναδέλφου εν ώρα εργασίας! Δηλαδή ο εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα ούτε σε ένα λάθος! Πρέπει να είναι ρομπότ – υπολογιστής – μηχανή…!!! Ο συνάδελφος έχει υπηρετήσει την εταιρεία πάνω από 16 χρόνια χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην εταιρεία και τους συναδέλφους του. Για την προσφορά του αυτή η εταιρεία τον αντάμειψε δείχνοντάς του την πόρτα της εξόδου και τον δρόμο προς την ανεργία.

Όταν όμως μιλάνε οι εργαζόμενοι για τα “λάθη” της εργοδοσίας οι αποφάσεις και οι διορθώσεις δε γίνονται με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς. Διότι τα λάθη των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης προσωπικού, του ελάχιστου χρόνου που τους απομένει για ξεκούραση, το πετσόκομμα των αδειών «για να βγει η δουλειά»!

Για τους εργοδότες «καλός εργαζόμενος» είναι όποιος είναι ρομπότ, δε διεκδικεί, δεν παλεύει για καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας όπως φάνηκε και στην περίπτωση του συναδέλφου μας.

Το σωματείο μας θα μπαίνει μπροστά για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα κάθε εργαζόμενου, για να μην είναι κανένας μόνος του, για να αποκτήσουν δύναμη οι εργαζόμενοι και να παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τη ζωή μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην εταιρεία να συσπειρωθούν σαν μια γροθιά, να εγγραφούν στο σωματείο για να μπορούν να απαντήσουν στις προκλήσεις και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ   

                  ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ    

ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ          

Σχετικές αναρτήσεις

Τι ισχύει για τις αργίες του ΠΑΣΧΑ

efthia

Απολύθηκε εργαζόμενη γιατί ζήτησε τις αποδοχές από τις τριετίες της!

efthia

Επιστολή της ΓΣΕΕ για τους εργαζομένους στις ψηφιακές πλατφόρμες

efthia
Φόρτωση....