Ανακοινώσεις

Καταγγέλουν τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας για αυταρχισμό

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη που άσκησε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κατά του μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Θανάση Αδάμ.

 Ο ορθοπεδικός γιατρός καλείται σε απολογία με την αιτιολόγηση της «απείθειας και άρνησης καθήκοντος», επειδή με βάση τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, δεν μπορούσε να προβεί σε διακομιδή βαρέως πάσχοντα διασωληνωμένου ασθενή και να διακινδυνεύσει την υγεία του ασθενή  καθώς δεν διαθέτει την κατάλληλη επιστημονική επάρκεια και την κατάλληλη ειδικότητα -εξειδίκευση για την διακομιδή.

 Ο Διοικητής του ΓΝΛ, παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε επανειλημμένως, δεν παρέδωσε γραπτή εντολή ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη, αντιθέτως, απείλησε με ΕΔΕ, κλήσεις σε απολογία, εισαγγελία κλπ., χωρίς να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια που θα επέτρεπε την ασφαλή διακομιδή του ασθενή.

 Τις επόμενες μέρες δε, κάλεσε τον γιατρό σε απολογία και με τη λογική των εκδικητικών εντέλλεσθαι τον καλεί να πραγματοποιήσει μια σειρά 4 εφημεριών στο ΤΕΠ το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου που θα δημιουργήσει κώλυμα στην κλινική στην οποία εργάζεται.

Προφανώς και η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην ανάγκη της να κρύψει τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που έχει το ΓΝ Λαμίας και τις ευθύνες της πολιτικής που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια στην υγεία, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει λογικές «πάμε κι όπου βγει» σε σχέση με την παροχή υγείας και προστασίας στους ασθενείς, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί με λογικές που θυμίζουν άλλες εποχές να τρομοκρατήσει, προσπαθώντας να επιβάλλει σιωπητήριο σε οποιονδήποτε λέει κάτι διαφορετικό και δεν παίζει με την υγεία των πολιτών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς, τους υγειονομικούς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη συνδικαλιστική δίωξη. Ξέρουμε πως κάθε προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστή γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να φιμωθεί κάθε φωνή διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης της Υγείας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε, αλλά τώρα να διεκδικήσουμε το ΓΝ και την υγεία που μας αξίζει. Η κατάσταση και στο ΓΝ Λαμίας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, οι ελλείψεις μεγαλώνουν έχοντας μείνει λιγότεροι από 80 γιατρούς και με κλινικές που υπολειτουργούν (ουρολογική, πνευμονολογική).

Η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται στο να ψάχνει η Διοίκηση να δει το πώς κάθε φορά θα μπαλώνει το ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο. Μ αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στο να παρέχονται υποβαθμισμένες και επικίνδυνες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, με το να μην μπορούν οι ίδιοι οι υγειονομικοί να κάνουν αποτελεσματικά το καθήκον τους.

Να μην επιτρέψουμε άλλο αυτή την κατάσταση, το δίλημμα πλέον είναι ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Απαιτούμε Τώρα: 

Να ανακληθεί άμεσα η κλήση σε απολογία του γιατρού Θανάση Αδάμ.

Να σταματήσει το αυταρχικό καθεστώς των αλλεπάλληλων «εντέλλεσθαι» που έχει γίνει πλέον ρουτίνα για να μπαλώνουν τρύπες, κάνοντας λάστιχο τη ζωή των υγειονομικών.

Να γίνουν τώρα προκηρύξεις για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και όλου του απαραίτητου προσωπικού.

Υψηλές παροχές υγείας για τον λαό.

 ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΑΜΙΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....