Ανακοινώσεις

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για το αποτρόπαιο έγκλημα του Ισραήλ

Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας συνιστά ένα αποτρόπαιο έγκλημα, μια κτηνώδη μαζική δολοφονία αμάχων που διέπραξε ο ισραηλινός φασισμός γράφοντας νέες σελίδες φρίκης στην παγκόσμια ιστορία των εγκλημάτων πολέμου. Οι εικόνες του βομβαρδισμένου νοσοκομείου συγκλονίζουν κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Όπως και κάθε εικόνα που έρχεται από έναν αποκλεισμένο, πεινασμένο, διψασμένο και ανηλεώς βομβαρδισμένο λαό. Συγκλονίζουν τους πάντες εκτός από τα σιωνιστικά κτήνη που, ικανοποιημένα από τις εικόνες της καταστροφής και εξελίσσοντας την κληρονομιά του Γκέμπελς, έχουν επιδοθεί στη γνώριμη -εξίσου φρικτή- προπαγάνδα που παρουσιάζει τα θύματα ως θύτες.

Από την πρώτη στιγμή, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και χυδαιότητας, μίλησαν για χτύπημα της Τζιχάντ και αστοχία της Χαμάς. Ενώ σε διάγγελμά του ο Νετανιάχου, ακόμα πιο αιμοσταγής από κάθε άλλη φορά, προσομοίασε τη Χαμάς με τους Ναζί, είπε ότι «πολεμάμε τις δυνάμεις του σκότους» και με μια καθαρά επιθετική προπαγάνδα αναφέρθηκε στο Ιράν και στην ενδεχόμενη εμπλοκή. Την ίδια στιγμή οι δημοκράτες της δύσης, που οργίασαν την προηγούμενη εβδομάδα περί δικαιώματος και «αναλογικότητας» στην ισραηλινή απάντηση, τηρούν σιγή ιχθύος και, σε μια απέλπιδα προσπάθεια υιοθέτησης της ισραηλινής προπαγάνδας, …περιμένουν τα «στοιχεία» για την «διαλεύκανση» του εγκλήματος. Στην ίδια γραμμή οι λακέδες της ελληνικής κυβέρνησης δια στόματος Μητσοτάκη επανέλαβαν ότι «η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά και την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Ο δυτικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν ξέρει από κανένα δικαίωμα, ή δίκαιο. Το έχει αποδείξει αναρίθμητες φορές. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντά τους, για τα οποία -στην περιοχή της Μέσης Ανατολής- το Ισραήλ έχει το ρόλο του πρώτου τοποτηρητή. Για αυτό και είναι πανέτοιμοι να συγκαλύψουν ακόμη και αυτό το αποκρουστικό έγκλημα.
Το κτηνώδες χτύπημα του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Με σαφή στόχο την κλιμάκωση της βίας και των πολεμικών εξελίξεων. Η άμεση άρνηση του Αμπάς και της Ιορδανίας να βρεθούν σε διαπραγματεύσεις με τον Μπάιντεν και τα νέα πολεμικά διαγγέλματα του Νετανιάχου προς το Ιράν το αποδεικνύουν. Οι σιωνιστές φασίστες, επιχειρούν με προκλητικό τρόπο την «τελική λύση» για την εξάλειψη των Παλαιστινίων και την γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Απαιτώντας την συμπόρευση, στήριξη ή έστω ανοχή του «δυτικού κόσμου». Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ, εξέφρασε τη τη θλίψη και την οργή του για την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αλί, τονίζοντας μάλιστα ότι «από ό,τι φαίνεται, η έκρηξη προκλήθηκε από την άλλη πλευρά». Κάλυψε πλήρως το Ισραήλ για το νέο τους έγκλημα και συνεχίζοντας το πολεμικό διάγγελμα Νετανιάχου έθεσε τις ΗΠΑ στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια σε κάθε απειλή. Η μετακίνηση και δεύτερου στόλου και αεροπλανοφόρου στην περιοχή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται πολύ κοντά σε γενική ανάφλεξη. Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας, εγκαινιάζει μια ακόμη πιο κτηνώδη πολεμική πρακτική, ενταφιάζει δυνατότητες διπλωματικών παρεμβάσεων, σπρώχνει όλο και περισσότερο το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και τις αραβικές χώρες σε σχέδια απάντησης, οδηγεί σε νέο αιματοκύλισμα, με τη σφραγίδα πάντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αυτή είναι η επόμενη μέρα της μέσης Ανατολή μετά το νέο σιωνιστικό έγκλημα.
Μέσα σε αυτό το κάδρο ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να μάχεται για την ελευθερία του. Αντιμέτωπος με τα πιο φρικτά πολεμικά χτυπήματα, αποκλεισμένος και απομονωμένος. Με μοναδική βοήθεια αυτή που έρχεται από τις πλατείες του κόσμου. Με μόνη απαντοχή αυτή που βρίσκουν οι λαοί που αγωνίζονται για τα μεγάλα ιδανικά στους άλλους λαούς του κόσμου. Οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων. Και να επιβάλουν μαζί με τον αγώνα του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού την μόνη δίκαιη λύση…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Μ-Λ ΚΚΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....