Στη γιορτή της αποκριάς, της καρναβαλικής παρέλασης, που συνδυάζονται με το σούβλισμα και το δύσκολο ψήσιμο των 130 μ. κοντοσουβλιού (περί τα 800 κιλά κρέας) αναδείχτηκαν και πάλι η πρωτοτυπία, η μεθοδικότητα, η εργατικότητα, ο εθελοντισμός και η καθολική συστράτευση της τοπικής κοινωνίας σε έναν σκοπό.
Ο κόσμος, επισκέπτες και ντόπιοι γεύτηκαν εκτός από τον εκλεκτό μεζέ και γνήσια ψυχαγωγία, χωρίς την συνηθισμένη «πλαστικούρα».
Η μεσημεριανή Μαρτιάτικη μπόρα, την ώρα που έβγαινε το κρέας από τη φωτιά, αιφνιδίασε κάπως τον κόσμο και τους καταστηματάρχες εστίασης και διέκοψε τη διασκέδαση αλλά προσωρινά…
Δ.Ι.Καλπύρης