Περιφέρεια

Λ. Αποστολίδης: Να φέρει επιτέλους ο Περιφερειάρχης στην επόμενη συνεδρίαση το πρόγραμμά του

Στην χθεσινή Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εξελέγη το Προεδρείο και η Περιφερειακή Επιτροπή. Το μεν Προεδρείο είναι διαπαραταξιακό όπως ορίζει ο νόμος, η δε Περιφερειακή Επιτροπή εξελέγη επίσης όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή ξεχωριστά τα έξι μέλη της Πλειοψηφίας και ξεχωριστά τα τρία μέλη της μειοψηφίας.

Στην μειοψηφία τα τακτικά μέλη ανήκουν στην μείζονα μειοψηφία και τα επιλαχόντα στις παρατάξεις Μαρκόπουλου και Αποστολίδη. Από την Πατρίδα μας η Στερεά αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο Λουκάς Αποστολίδης.

Ο κ. Αποστολίδης λαμβάνοντας τον λόγο ως επικεφαλής της παράταξης ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ υπογράμμισε την ανάγκη να διεκδικήσουμε και να αναδείξουμε την πολιτική αυτονομία της Περιφέρειας έναντι της Κυβέρνησης αλλά και ειδικότερα να αλλάξει ρότα η Περιφερειακή Αρχή και να μην παραμένει εξάρτημα της Κυβέρνησης αλλά να κινηθεί με πολιτική αυτονομία και διεκδικητική διάθεση.

Ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Πρόγραμμά του, το ετήσιο και το πενταετές, καθώς κατά την διάρκεια της προεκλογικής αντιπαράθεσης δεν παρουσίασε Πρόγραμμα και τέλος να εφαρμοστεί στην Περιφέρεια η διαδικασία του Δημοκρατικού Προγραμματισμού με την κοινή σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου και των 25 Δημάρχων της Περιφέρειας καθώς και των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων έτσι ώστε να προγραμματίζονται από κοινού τα έργα της Αυτοδιοίκησης και να μην περιορίζεται η συναλλαγή στις κλειστές πόρτες μεταξύ του Περιφερειάρχη και εκάστου Δημάρχου.

Με αφορμή την εκλογή των μελών της μειοψηφίας στην Περιφερειακή Επιτροπή όπου η μείζονα μειοψηφία αξιοποίησε την αριθμητική υπεροχή και όχι την ευρεία συνεργασία είναι κρίσιμο να επισημαίνουμε  ότι επειδή ο δρόμος είναι μακρύς είναι χρήσιμο να αξιολογηθούν αντιλήψεις, στρατηγικές και συμπεριφορές ο στόχος των μειοψηφιών δεν πρέπει να είναι η διατήρησή τους σε αυτή την θέση αλλά η δημοκρατική μετάβασή τους σε πλειοψηφίες, δηλαδή η κατάκτηση της εξουσίας πείθοντας το εκλογικό σώμα για την σοβαρότητα της πολιτικής τους προγραμματικής στρατηγικής και την ορθότητα της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. της Μ. Εβδομάδας από 29 Απρίλη έως 5 Μάη

efthia

Ο ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και η στάση της Περιφερειακής Αρχής

efthia

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

efthia
Φόρτωση....