ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Ματσάρα στο ΔΑΚΛ και δίκαιη μοιρασιά για ΠΑΣ Λαμία και ΟΦΗ

Χορταστικό παιχνίδι εγινε πριν από λίγο στο ΔΑΚΛ ανάμεσα στη Λαμία και τον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να προηγούνται δύο φορές και τους γηπεδούχους να βρίσκουν ισάριθμες «απαντήσεις» για το τελικό 2-2, στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Α’  Εθνικής.
Μετά από ένα…χλιαρό πρώτο 25λεπτο, ο Ντίκο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Τσιλούλη να ισοφαρίζει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πριν ο Γκαγιέγος δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον ΟΦΗ.

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 74′ με αυτογκόλ του Καρώ.

Η Λαμία θα μπορούσε σήμερα να πάρει τη νίκη και να «σπάσει» μια αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στους Κρήτες, αλλά η αμυντική της γραμμή βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα, ειδικά στο κέντρο της, όπου στο α’ ημίχρονο αγωνίστηκε με τρεις κεντρικούς(!) και ήταν διαρκώς μια εστία κινδύνων για τους παίκτες του ΟΦΗ.

Στην επανάληψη βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα, η Λαμία πέτυχε δύο γκολ (παρότι το ένα ήταν αυτογκολ), αλλά στα μετόπισθεν η ανησυχία ήταν έντονη μέχρι το τέλος…

Πάντως πέρα από όλα αυτά, το ματς σε θέαμα και σε εξέλιξη ήταν χάρμα οφθαλμών και κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης. Το συγκρότημα του Λ. Βόκολου καλείται στη συνέχεια να δώσει δύο εκτός έδρας ματς με νεοφώτιστες (Σέρρες το ερχόμενο Σάββατο και Κηφισιά τη μεθεπόμενη Τετάρτη), ενώ θα ακολουθήσουν δύο εντός έδρας ματς (με Παναιτωλικό 1/10 και ΠΑΣ Γιάννινα την Παρασκευή  20/10).

Ο αγώνας

Αμφίρροπη στο ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με τον ΟΦΗ να δημιουργεί την πρώτη τελική προσπάθεια στο 6’ και τον Κοσέλεβ να μπλοκάρει εύκολα το μακρινό σουτ του Μπάκιτς. Η Λαμία πήρε την πρωτοβουλία και απείλησε για πρώτη φορά τον Σωτηρίου στο 21’, μετά από σέντρα του Σαραμαντά και άστοχη κεφαλιά του Σλίβκα.

Ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο 26’, όταν μετά από μια βαθιά μπαλιά του Μεγιάδο και ασυνεννοησία του Πάβλοβετς με τον Κοσέλεβ, ο Ντίκο  εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με προβολή! Στο 30’ ο σκόρερ έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά αυτή τη φορά το τελείωμα του πέρασε άουτ.
Στη συνέχεια η Λαμία, ανέβασε στροφές και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 37’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρλίτος, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τσιλούλης δεν πρόλαβε να κάνει επαφή για να σκοράρει προ κενής εστίας. Στο 40’ ο ΟΦΗ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, με τον Κοσέλεβ να βγαίνει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Τοράλ, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κορνέζου.
Ο Βόκολος έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του β’ μέρους, περνώντας τους Τόσιτς και Βασιλαντωνόπουλο αντί των Σαραμαντά και Πάβλοβετς, αλλάζοντας παράλληλα και την διάταξη της ομάδας του.

Η Λαμία ευτύχησε να ισοφαρίσει με την πρώτη φάση που δημιούργησε μετά την επιστροφή της από τα αποδυτήρια, με τον Καρλίτος να βρίσκει χώρο και να βγάζει ιδανική κάθετη πάσα στον Τσιλούλη, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά σε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου για το 1-1!
Παρότι οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 66’, όταν μετά από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, ο Γκαγιέγος βρήκε χώρο και σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Κορνέζο πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Φάσεις, γκολ…

4′ Πρώτη τελική του αγώνα για τη Λαμία, με τον Καρλίτος να σουτάρει άστοχα από μακριά, αφού νωρίτερα κοντρόλαρε υποδειγματικά.

6′ Πρώτη τελική και για τον ΟΦΗ, με τον Κοσέλεβ να μπλοκάρει εύκολα ένα αδύναμο σουτ του Μπάκιτς

21′ Μια σέντρα του Σαραμαντά από τα αριστερά, ο Σλίβκα πήρε την κεφαλιά αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σωτηρίου.

26′ Μετά από μια βαθιά μπαλιά του Μεγιάδο και ασυνεννοησία των Πάβλοβετς και Κοσέλεβ, ο Ντίκο  εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος και με προβολή…0-1. Η φάση ελέγχθηκε από τους VAR, μετράει κανονικά το γκολ, αφού ο Ντίκο καλυπτόταν και δεν υπήρχε οφσάιντ.

30′ Ο Ντίκο έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα εντός εστίας

37′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία, μετά από κόρνερ του Καρλίτος από αριστερά ο Τσιλούλης δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα για να σκοράρει προ κενής εστίας.

40′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, μετά από λάθος πίσω κεφαλιά του Κορνέζου, ο Λάρσον πήρε την μπάλα και έκανε τη σέντρα για τον Τοράλ, ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Κοσέλεβ

42′ Μακρινό σουτ του Σιμόν, ψηλά άουτ.

43′ Σέντρα του Λάρσον, έδιωξε άτσαλα με κεφαλιά σε κόρνερ ο Πάβλοβετς. Κόρνερ του Θοράρινσον, νέο κόρνερ για τον ΟΦΗ μετά από παρέμβαση του Τζανετόπουλου. Ξανά τον Καρώ στόχευσε ο Θοράρινσον, ο αμυντικός του ΟΦΗ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ

45′ Σέντρα του Σιμόν και ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Καρλίτος, μπλόκαρε ο Σωτηρίου

47′ Ο Καρλίτος βρήκε χώρο και έβγαλε όμορφη πάσα στον Τσιλούλη, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα…1-1. Πολύ οριακή η φάση, ελέγχεται από τους VAR, μετράει το γκολ.

66′ Ο Γκαγιέγος βρήκε χώρο στο όριο της μεγάλης περιοχής και σούταρε με δύναμη, με την μπάλα να κοντράρει στον Κορνέζο και να καταλήγει στα δίχτυα…1-2

73′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία, μετά από συρτή σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου ο Τόσιτς πλάσαρε, αλλά ο Πασαλίδης με προβολή έσωσε τον ΟΦΗ.

74′ Μετά από κόρνερ του Τόσιτς, ο Καρώ δεν αντέδρασε σωστά και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του… 2-2

82′ Όμορφη ατομική προσπάθεια του Νέιρα, πάτησε περιοχή αλλά σούταρε πάνω στο σώμα του Κορνέζου
94′
Σέντρα του Λάρσον και κεφαλιά του Μπάκιτς, η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο και απομακρύνθηκε.

97′ Μετά από σέντρα του Φελίπε ο Νέιρα σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ

99′ Ο Κοσέλεβ απέκρουσε σουτ του Μπάκιτς, δόθηκε οφσάιντ αφού ο Νέιρα είχε συμμετοχή στη φάση.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες:  Νούνιες 29’ – Λάρσον 42’, Πασαλίδης 69’, Νέιρα 95’

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κοσέλεβ,  Σιμόν, Σαραμαντάς (46’ λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος),  Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς (46’ Τόσιτς), Κορνέζος (93’ λ.τρ. Σαντάνα), Τσιλούλης, Στάνκο (73’ Λονγκό), Σλίβκα, Καρλίτος (87’ Τσιλιανίδης), Νούνιες

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Σωτηρίου , Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Λάρσον, Μεγιάδο (84’ Γκλέιζερ), Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Θοράρινσον (78΄Αμπαντά), Τοράλ (78’ Νέιρα), Ντίκο (57’ λ.τρ. Φελίπε)

***   Στον πάγκο για τη Λαμία ήταν ακόμη οι: Νάγκι, Ακούνια, Λάκε, Μαρτίνεθ.  Εκτός 20άδας έμειναν οι Χατζηεμμανουήλ, Μούλα

Το φιλμ της 4ης Αγωνιστικής

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΟΦΗ…2-2

20:30 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

15:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

18:00 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

20:30 Π.Α.Ο.Κ. – ΑΡΗΣ

21:30 A.E.K. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη

18:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ –  ΒΟΛΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia

Νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό και σώθηκε ο Βόλος

efthia
Φόρτωση....