ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Μεγάλα ματς σήμερα στο κύπελλο Ελλάδας

Πέντε προκρίσεις με φόντο τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κρίνονται αυτή την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει και η φάση των “8” της διοργάνωσης με πρώτο παιχνίδι αυτό του Πανσερραϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ (17/1, 17:00)
Στις Σέρρες, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο Πάμπλο Γκαρσία, που θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα με την οποία έχει συνδέσει το όνομά του στην Ελλάδα. Παίκτης του ΠΑΟΚ για πεντέμισι χρόνια, προπονητής του το 2020-21, όταν και τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ για δύο σεζόν ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ Β. Βέβαια στο πρωτάθλημα ο Ουρουγουανός δεν τα πήγε καλά, καθώς στις 25 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 5-0. Τώρα θα σταθεί εμπόδιο στο Κύπελλο στον Ράσβαν Λουτσέσκου, τον προπονητή ο οποίος τον αντικατέστησε το 2021 στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος έφτασε σε δύο τελικούς από τότε, αλλά δεν τους κέρδισε, αντίθετα με ό,τι είχε κάνει το 2018 και το 2019.
Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ παίζουν για 3η φορά στην ιστορία τους στο Κύπελλο.
Στις 13 Ιανουαρίου 1999 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Καβάλα τον Πανσερραϊκό για μια θέση στα προημιτελικά. Με ένα γκολ του Κώστα Ηπειρώτη στο 84′ έγινε η έκπληξη και ο Πανσερραϊκός, ομάδα Β’ Εθνικής τότε, προκρίθηκε. Στις 7 Νοεμβρίου 2006 ο ΠΑΟΚ νίκησε μέσα στις Σέρρες με το ίδιο σκορ 1-0 και σκόρερ στο 31′ το Νίκο Αραμπατζή, τον οποίο είχε αποκτήσει από τον Πανσερραϊκό τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.
Ο Πανσερραϊκός παίζει για 5η φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά. Η πρώτη ήταν το 1999, όταν απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, ενώ τα κατάφερε και το 2009, το 2012 και το 2023, πέρσι δηλαδή. Ωστόσο, από τα προημιτελικά μόνο μία φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά: το 2009 απέκλεισε σε διπλό παιχνίδι τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έχει ως στόχο έναν τέταρτο τελικό στη σειρά και έναν έβδομο στα οκτώ τελευταία χρόνια.

Καλλιθέα – Παναιτωλικός (17/1, 15:00 – πρώτος αγώνας 2-3)
Με δύο γκολ στο τέλος του αγώνα ο Παναιτωλικός έκανε την ανατροπή και έχει να υπερασπιστεί στην Καλλιθέα τη νίκη με ένα γκολ διαφορά. Και σε αυτό το ζευγάρι, η κατηγορία που χωρίζει τις δύο ομάδες δεν περιορίζει στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ρεβάνς.

Κηφισιά – ΟΦΗ (17/1, 17:00 – πρώτος αγώνας 1-3)
Πέρυσι ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από την Κηφισιά στην Καισαριανή σε μονό αγώνα. Τώρα πάει στο ίδιο γήπεδο με πλεονέκτημα δύο γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι θα διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες τους. Τον Οκτώβριο οι αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 για το πρωτάθλημα στο ουδέτερο της Λαμίας, όπου ο ΟΦΗ έχασε πέναλτι, ενώ πέναλτι έχασε και στο Ηράκλειο στο ματς του Κυπέλλου η Κηφισιά.

Άρης – ΑΕΚ (17/1, 19:00 – πρώτος αγώνας 0-0)
Η ισοπαλία του πρώτου αγώνα έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς στην “κιτρινόμαυρη” αυτή μονομαχία. Θα δούμε συναρπαστικό παιχνίδι, όπως στον ημιτελικό του 2020; Θα κρατήσει η ΑΕΚ το αήττητο 61 ετών στο Κύπελλο από τον Άρη, καθώς από την ήττα και τον αποκλεισμό της το 1963, δεν έχει χάσει σε οκτώ παιχνίδια του θεσμού από τους Θεσσαλονικείς; Ή ο Άρης, μετά τα δύο εντυπωσιακά αποτελέσματά της στο πρωτάθλημα, θα διευρύνει το σερί και στο Κύπελλο Ελλάδας;

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (17/1, 21:00 – πρώτος αγώνας 1-1)
Μόλις μια εβδομάδα μετά το 1-1 της Λεωφόρου, οι “αιώνιοι” συνεχίζουν τη μονομαχία τους στο Νέο Φάληρο. Η βραδιά του Κυπέλλου κλείνει με τον καλύτερο τρόπο και με αγωνία για το ποια από τις δύο πιο πετυχημένες ομάδες στο Κύπελλο Ελλάδας, θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (18/1, 19:00 – πρώτος αγώνας 1-1)
Η αυλαία της φάσης των «16» πέφτει στο Πανθεσσαλικό. Τον Οκτώβριο ο Λεβαδειακός νίκησε εκεί 1-0 με γκολ στο τέλος, όπως νίκησε και πριν από μια εβδομάδα στην έδρα του στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η ισοπαλία του πρώτου ματς καθιστά αμφίρροπη την πρόκριση, την οποία θα διεκδικήσουν με τις ίδιες πιθανότητες οι δύο αυτές ομάδες της A’ Εθνικής 2. Υπενθυμίζεται πως, τόσο το 1995, όσο και το 1997, όταν βρέθηκαν αντίπαλες στο Κύπελλο, προκρίθηκε η Νίκη Βόλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....