ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Με… τρύπια άμυνα ο Ολυμπιακός, 2-2 από 2-0 στη Σερβία

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μπορεί να διαθέτει την καλύτερη άμυνα έως τώρα, αλλά στην Ευρώπη… μπάζει. Μετά τα τρία γκολ που δέχθησαν στην έδρα τους από τη Φράιμπουργκ, χάνοντας στο τέλος το παιχνίδι (2-3), η αδυναμία στα μετόπισθεν κόστισε στους «ερυθρόλευκους» μια νίκη και δύο βαθμούς, που για 90 λεπτά φαίνονταν δικά τους.

Η πειραϊκή ομάδα προηγήθηκε με 2-0 στη Σερβία απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, αλλά η αγωνιστική καθίζηση στο β΄ ημίχρονο και το λάθος του Ντόη, που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, έφερε το τελικό 2-2, την ώρα που η Γουέστ Χαμ περνούσε νικηφόρα από τη Γερμανία (2-1 τη Φράιμπουργκ) και τέθηκε επικεφαλής του Α΄ ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα με προφανή στόχο να επιβάλει εξαρχής το παιχνίδι της, πιάνοντας τους γηπεδούχους «από το λαιμό» με την πίεση που τους ασκούσε σε όλο το γήπεδο. Οι Σέρβοι από την πλευρά τους επέλεξαν να αμυνθούν κι έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, που με την καλή κυκλοφορία του και τις εμπνεύσεις Φορτούνη και Ποντένσε άρχισε να πιέζει την άμυνα της Μπάτσκα Τόπολα.

Μόλις στο 2ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» κατέγραψαν διπλή τελική, όταν ο Φορτούνης βρήκε χώρο και έκανε σουτ που κόντραρε, ο Κίνι πήρε την μπάλα σούταρε εκτός περιοχής και αστόχησε. Στο 10΄ το σουτ του Μασούρα έδιωξε με το κεφάλι ο Άντονιτς πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του Ίλιτς.

Τελικά, η ανωτερότητα των παικτών του Μαρτίνεθ απέδωσε καρπούς στο 16ο λεπτό: με μια απίθανη διαγώνια μπαλιά 50 μέτρων (από τα αριστερά στα δεξιά) ο Φορτούνης βρήκε τον Ποντένσε που είχε ανοίξει την αντεπίθεση και ο οποίος με σέντρα ακριβείας έχρισε σκόρερ τον Μασούρα, που σκόραρε με κεφαλιά στην απέναντι γωνία του Ίλιτς.

Μετά το 0-1 οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να ανέβουν μέτρα και σε συνδυασμό με την εκνευριστική ορισμένες φορές επιπολαιότητα των παικτών του Ολυμπιακού, που «πουλούσαν» φθηνά την μπάλα δείχνοντας ανεξήγητη βιασύνη στην πάσα, ισορρόπησαν τον αγώνα κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 31΄, με τον Ράκονιατς να προλαβαίνει τον Καμαρά και να σουτάρει από το ύψος της περιοχής πάνω από το δοκάρι.

Η ελληνική ομάδα έχασε νέα ευκαιρία με τον Ροντινέι στο 34΄ και κάπου εκεί τελείωσαν οι συγκινήσεις στο πρώτο ημίχρονο, με την αρχή του δεύτερου να θυμίζει έντονα το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Στο 55΄ ο Ίλιτς έβγαλε με τα πόδια το πλασέ του Ελ Κααμπί, αλλά δύο λεπτά αργότερα (57΄) δεν κατάφερε να αντιδράσει στο σουτ με το αριστερό του Ποντένσε, γράφοντας το 0-2.

Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού δοκιμάστηκε στο 63΄ και εκρίθη… μετεξεταστέα, όταν από αμυντική αδράνεια ο Γιοβάνοβιτς έδωσε την ασίστ στον Ντιάκοβατς που μείωσε με κοντινό πλασέ, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Σαν να μην έφτανε η ψυχολογία που απόκτησαν οι γηπεδούχοι, ήρθε το λάθος του (επιρρεπή σε αυτό) Ντόη, που χάνοντας το βηματισμό του άφησε τον αντίπαλο επιθετικό να πάρει μέτρα και στην επαφή που είχε μαζί του εκείνος έπεσε και ο Μπαστιέν έδειξε κόκκινη κάρτα στο 71΄, σε μια πολύ αυστηρή πάντως απόφαση, καθώς την ίδια στιγμή ο Ρέτσος έσπευδε να καλύψει.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπάθησε να επέμβει στο παιχνίδι, θυσίασε τον Ελ Κααμπί για να μπει ο στόπερ Πορόσο, έβαλε και τον Αλεξανδρόπουλο στη θέση του Φορτούνη και κατόρθωσε να ανακόψει τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, που πάντως κατόρθωσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 90΄.

Σε φάση που εκτέθηκε ξανά η άμυνα των φιλοξενούμενων, που δέχθηκε μπαλιά στην πλάτη της, ο Πάντοβιτς από κοντά εκτέλεσε τον Πασχαλάκη με κοντινό σουτ γράφοντας το τελικό 2-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπενουά Μπαστιέν (Γαλλία)

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζλάτκο Λάζετις): Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς (79΄ Βούλιτς), Πέτροβιτς, Ράντιν (), Στόγιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (80΄ Πάντοβιτς), Γιοβάνοβιτς, Ράκονιατς (90΄ Βλαλούκιν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74΄ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62΄ Σολμπάκεν), Μασούρας (62΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (74΄ Πορόσο).

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....