Φθιώτιδα

Μηνύματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το πρώτο κουδούνι ήχησε σήμερα στα σχολεία της Φθιώτιδας, με τη νέα σχολική χρονιά να αρχίζει χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Με την ευκαιρία της σχολικής έναρξης  λάβαμε στην efthia.gr τα ακόλουθα μηνύματα:

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας):   Σήμερα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Κάθε νέο ξεκίνημα είναι συνδεδεμένο με την αισιοδοξία και την πίστη για το μέλλον. Το μέλλον αυτό που καλούνται να χτίσουν τα παιδιά μας μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία με συμπαραστάτες του δασκάλους τους και αρωγό την οικογένειά τους .

   Τους εύχομαι ολόψυχα υγεία και πρόοδο. Να χαρούν, να ζήσουν τα όμορφα αυτά χρόνια και να πάρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους.

   Σήμερα όμως η σκέψη μας πρέπει να είναι και στα παιδιά που δεν μπορούν να νιώσουν την χαρά του ξεκινήματος της νέας σχολικής χρονιάς, αφού λόγω των καταστροφών μπορεί να μην έχουν ούτε σχολείο αλλά ούτε και σπίτι.

     Σε αυτά τα παιδιά που η πολιτεία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα ανακουφίσει πρέπει όλοι μας να δείξουμε και έμπρακτα την συμπαράστασή μας και την με κάθε τρόπο βοήθειά μας, έτσι ώστε όλα τα ελληνόπουλα να απολαύσουν το αγαθό της εκπαίδευσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ): «Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται εν τω μέσω μίας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας για πολλές περιοχές της χώρας μας που μετρούν τις πληγές τους από τις φονικές πλημμύρες, με μία εξ αυτών να είναι και η Φθιώτιδα. Μία συγκυρία που όμως δεν κατακλύζεται μόνο από τα λασπόνερα που έχουν πνίξει το βιός, τον μόχθο πολλών ετών και τα όνειρα συμπολιτών μας, αλλά στιγματίζεται από το αξιακό τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Το δημόσιο σχολείο, οι λειτουργοί της εκπαίδευσης και η ελληνική οικογένεια, ξεκινούν σήμερα έναν ακόμη αγώνα προετοιμασίας των πολιτών του αύριο. Συνεχίζοντας την άοκνη και εργώδη προσπάθεια διαμόρφωσης της νοοτροπίας και της σφυρηλάτησης των χαρακτήρων των αυριανών πολιτών που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας, και τη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στην απεμπλοκή από το αξιακό τέλμα.

Το δημόσιο σχολείο αποτελεί τον θύλακα της ουσιαστικής μόρφωσης, της διεύρυνσης της γνώσης, της καλλιέργειας των παιδιών μας και ένα από τα βασικότερα κύτταρα επώασης της δημιουργικότητας. Όμως, όσο μεγάλες κι αν είναι οι τωρινές προκλήσεις, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των οικογενειών, αλλά και τη μέριμνα όλων, τα παιδιά μας θα τρέχουν με όνειρα και προσδοκίες προς το μέλλον. Εύχομαι στους μαθητές, τις οικογένειες τους, τους εκπαιδευτικούς, δύναμη, υπομονή και καλή σχολική χρονιά.»

ΗΛΙΑΣ ΣΑΝΙΔΑΣ (Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας):  Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ στις μαθήτριες και στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και εν γένει στο προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που υπηρετούν στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας με πίστη και προσήλωση στο λειτούργημα τους, μία καλή, δημιουργική και εποικοδομητική πορεία στο χώρο της γνώσης.

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει μία καινούρια αφετηρία ,γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο και συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σε αυτήν την πορεία, εύχομαι στα αγαπητά μας παιδιά, στους εκλεκτούς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων ,καθώς και στους γονείς να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Ως περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας στεκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και προσπαθούμε ,σε στενή συνεργασία μαζί της, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, να συμβάλουμε με όλους τους τρόπους κάτω από ένα κοινό, προοδευτικό όραμα, το οποίο αποτελεί αδήριτη ανάγκη για αντιμετώπιση των οποίων προκλήσεων και για τη βελτίωση του επίπεδου της παιδείας στο τόπο μας.

Η παιδεία είναι πρωταρχικός στόχος της διοίκησης, γιατί εκεί στηρίζεται το μέλλον αυτής της περιφερειακής ενότητας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ (Δήμαρχος Καμένων Βούρλων): «Η έναρξη του νέου σχολικού έτους βρίσκει την πατρίδα μας πληγωμένη από τις συνέπειες μίας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Η σκέψη μας βρίσκεται στους πληγέντες, οι οποίοι πρέπει να έχουν την αμέριστη στήριξή μας. Καλή δύναμη σε όσους συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών!

Η Παιδεία αποτελεί θεμέλιο αξιών και αρχών για τους αυριανούς πολίτες. Τα σχολεία οφείλουν να είναι χώροι γνώσης και δημιουργίας.

Εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή πρόοδο και μια δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς έχουν τις ολόθερμες ευχές μου για μία χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχίες!

Καλή δύναμη σε όλους!»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΤΖΗΣ (Δήμαρχος Μακρακώμης): Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου Μακρακώμης.

Αγαπητά μας παιδιά, να αριστεύσετε στην ανθρωπιά.

Σε όλα τα υπόλοιπα βάλτε τα δυνατά σας και σίγουρα θα πετύχετε τους στόχους σας!

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί μία νέα αφετηρία, γεμάτη στόχους, όνειρα και προσδοκίες. Στην πορεία αυτή εύχομαι σε όλους τους μαθητές δύναμη, υπομονή και επιμονή.

Ευχές για καλή σχολική χρονιά και στους γονείς, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για την πρόοδο των παιδιών τους και φυσικά στους δασκάλους και καθηγητές, που με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν τα παιδιά μας στον αγώνα τους για γνώση και δημιουργία.

Καλή πρόοδο σε όλους.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Δήμαρχος Στυλίδας):  Πρώτη μέρα του σχολικού έτους, μια μέρα πολύ σημαντική για όλους και ιδιαίτερα για τα “πρωτάκια”, που με ανυπομονησία και αγωνία, ξεκινούν το δικό τους ταξίδι στη μάθηση και μπαίνουν σε μία “νέα οικογένεια” που θα τα βοηθήσει να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες βάζοντας τα θεμέλια για ένα φωτεινό αύριο.

Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος της εκπαίδευσης είναι η μεταλαμπάδευση και απόκτηση όχι μόνο πολύτιμων γνώσεων, αλλά πρωτίστως ιδανικών και αξιών.

Από την δική μας πλευρά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο προσωπικά, αλλά και ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα τη Νέα Γενιά και θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε, βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Εύχομαι σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά, καθώς και στους γονείς που στέκονται αρωγοί στα όνειρα και την ενδυνάμωση της ψυχολογίας τους,

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, μάθηση και εκπλήρωση στόχων εξέλιξης και προόδου!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υποψήφιος Δήμαρχος Στυλίδας): Με χαρά καλωσορίζω όλους τους μαθητές μας στη νέα σχολική χρονιά!!! Είμαι βέβαιος ότι η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη συναρπαστικές εμπειρίες και απίστευτες γνώσεις. Η νέα χρονιά είναι μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα και ανανέωση. Είναι η στιγμή να θέσουμε στόχους για τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να τους επιτύχουμε. Ας αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στους άλλους ότι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι κι αν θέλουμε, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να δουλέψουμε γι’ αυτό. Στην πορεία μας στο σχολείο, θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά αυτό είναι μέρος της μάθησης και της ανάπτυξής μας. Ας μην φοβηθούμε να κάνουμε λάθη, γιατί μέσα από αυτά μπορούμε να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Μην φοβηθείτε να αναλάβετε προκλήσεις και να εξερευνήσετε νέα ενδιαφέροντα. Θυμηθείτε ότι η σχολική ζωή δεν είναι μόνο η μάθηση και οι σπουδές, αλλά και η δημιουργία φιλίας και ανεκτίμητων αναμνήσεων. Είναι ευκαιρία ώστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον υποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ σας. Στηρίξτε ο ένας τον άλλον και δημιουργήστε μια θετική και φιλική ατμόσφαιρα στο σχολείο, δίχως αποκλεισμούς σε τυχόν ιδιαιτερότητες. Ας μην ξεχνάμε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της σχολικής χρονιάς και να ζούμε τις μοναδικές εμπειρίες που μας προσφέρει το σχολείο. Σας εύχομαι μια εξαιρετική σχολική χρονιά, γεμάτες επιτυχίες, νέες γνώσεις και επισκέψεις. Ας κάνουμε αυτή τη χρονιά αξέχαστη και ας αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο!

ΔΕΕΠ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΔ: Σήμερα, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ξεκινάει για τους μαθητές μας ένα γόνιμο και γοητευτικό ταξίδι στον θαυμάσιο κόσμο της σοφίας, της γνώσης, του πνεύματος και προσωπικής καταξίωσης.

Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη και οι μαθητές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και με την παρότρυνση των γονιών τους και των διδασκάλων τους κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση. Γιατί η ουσιαστική μάθηση και η γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.

Η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας και είναι χρέος μας να επενδύσουμε στη νέα γενιά, στο μέλλον του τόπου μας.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, σηματοδοτώντας μια περίοδο δημιουργική, γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες, χαμόγελα, νέες φιλίες και πρόοδο!

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ανθοκομική έκθεση Σπερχειάδας

efthia
Φόρτωση....