ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Μπαμπάς και γιος, έπαιξαν στην Κέρκυρα με τη φανέλα του Βατανιακού!

Όταν το Μάιο του 2008 αγωνιζόταν με το Λεβαδειακό στην Α’  Εθνική, ο Γιάννης Φιρινίδης έγινε για πρώτη φορά πατέρας. Ο 25χρονος, τότε, τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ύστερα από 15 χρόνια θα έπαιζε συμπαίκτης σε αγώνα Γ’ Εθνικής με τον γιο του, Μπάμπη.

Την Κυριακή στην Κέρκυρα ο 41 ετών σήμερα Γιάννης Φιρινίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια του Βατανιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή, όπως ήταν σε όλα σχεδόν τα ματς της σεζόν.

Στο 66ο λεπτό του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ποτουρίδης, έριξε στο γήπεδο και το μικρό Μπάμπη Φιρινίδη, για να κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία, χωρίς να έχει κλείσει τα 16 χρόνια του.

Για μισή ώρα περίπου πατέρας και γιος έκαναν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε επίπεδο Γ’ Εθνικής και ψηλότερα: ήταν συμπαίκτες.
Ο Μπάμπης παίζει μέσος και είναι βασικός στις μικτές της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ ο πατέρας του, Γιάννης, είναι 20 χρόνια επαγγελματίας τερματοφύλακας. Αγωνίστηκε με τον Λεβαδειακό στην Α’  Εθνική, αλλά και σε ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, η Λαμία, η Λάρισα, η Καβάλα και ο Πιερικός της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Συμπαίκτες πατέρας και γιός είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε επίπεδο τοπικού ποδοσφαίρου και σε μικρές κυρίως κοινωνίες, σε επίπεδο όμως εθνικών κατηγοριών είναι πρωτόγνωρο!

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....