Οικονομία

Νέες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Μέσω του προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021 – 2027» προδημοσιεύθηκαν δύο νέες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας οι οποίες θα αφορούν την ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και την ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η 1η δράση θα αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε επιλεγμένους ΚΑΔ όλων των κλάδων της οικονομίας, πλην της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και του τουρισμού.

Επιλέξιμες Επιχειρήσεις  

Στη Δράση δύναται να υποβάλλουν πρόταση υπό ίδρυση και νεοσύστατες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ.

Επενδυτικά Σχέδια και Ποσοστά Ενίσχυσης

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 40.000 € έως 400.000 €.

Η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών.

Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη του στόχου της απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Η 2η δράση θα αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων ΚΑΔ του τουρισμού.

Επιλέξιμες Επιχειρήσεις  

Υπό ίδρυση και νεοσύστατες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο του τουρισμού.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000 € έως 400.000 €.

Η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών.

Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη της κάλυψης του στόχου απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Σημειώνεται ότι με την Αναλυτική Πρόσκληση των δράσεων θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες κατάθεσης αιτήσεων υποψηφιότητας από τους ενδιαφερόμενους και θα ορισθούν οι επιλέξιμοι κωδικοί αριθμοί δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) των προγραμμάτων. Η επίσημη προκήρυξη αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την 1η δράση (ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) ΕΔΩ

Και για τη 2η δράση (ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού) ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ : Από αναβολή σε αναβολή χιλιάδες δανειολήπτες

efthia

Στη Βουλή οι νέοι κανόνες για καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων

efthia

Άμεση επιστροφή φόρου με την εξόφληση ΕΝΦΙΑ

efthia
Φόρτωση....