Άλλα σπορ

Νέο στέγαστρο στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Λαμίας

Ξεκίνησαν και εξελίσσονται οι εργασίες τοποθέτησης νέου προκατασκευασμένου στεγάστρου στο ανοιχτό κολυμβητήριο, στο χώρο του ΔΑΚ Λαμίας.

Το εν λόγω έργο, υπογράφηκε σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης την 24 Μαΐου 2023 μετά την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων για τις περιπτώσεις θεομηνιών. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, το στέγαστρο πληροί τις γενικές απαιτήσεις ποιότητας και αξιοπιστίας ενώ είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι ενιαίο και για τις δύο πισίνες του κολυμβητηρίου και θα προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ ταυτόχρονα θα τις προστατεύει από την επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών και θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση τόσο στο λειτουργικό όσο και στο κόστος συντήρησής τους.

Το τηλεσκοπικό στέγαστρο, όταν θα είναι κλειστό θα καλύπτει και τις δύο κολυμβητικές δεξαμενές και ο στεγασμένος χώρος θα είναι ενιαίος. Για το άνοιγμα θα υπάρχουν οι εξής επιλογές :

α) άνοιγμα μόνο της μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής και η μικρή να παραμένει στεγασμένη, αφήνοντας όμως ανοικτή την πλευρά προς την μεγάλη πισίνα.

β) άνοιγμα μόνο της μικρής κολυμβητικής δεξαμενής και η μεγάλη να παραμένει στεγασμένη, αφήνοντας όμως ανοικτή την πλευρά προς τη μικρή κολυμβητική δεξαμενή.

γ) άνοιγμα και των δύο κολυμβητικών δεξαμενών. Στην περίπτωση αυτή, οι άκρες των κολυμβητικών δεξαμενών θα παραμένουν κάτω από το στέγαστρο καθώς δεν επαρκεί ο περιβάλλοντας χώρος των κολυμβητικών δεξαμενών.

Για την είσοδο/έξοδο των χρηστών θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι δύο πόρτες στα σταθερά τμήματα του στεγάστρου, όπως επίσης και οι πόρτες στο πλαϊνό μέρος του.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :   

«…Συνεχίζουμε εντατικά με έργα και παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας, αυτή τη φορά στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Λαμίας.

Όπως έχουμε δηλώσει, θέλουμε οι συμπολίτες μας να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις και ν’ απολαμβάνουν τα αθλητικά γεγονότα, δίπλα στο σπίτι τους.

Ζητώ και πάλι την υπομονή των αθλητών και των συνοδών τους για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα.

Υποσχεθήκαμε στους δημότες μας και κάνουμε πράξη, την κατασκευή ασφαλών υποδομών, τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων των ερασιτεχνών αθλητών, των ατόμων με αναπηρία και κυρίως των παιδιών μας …».

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτό το Σαββατοκύριακο το 15ο Επετειακό Μονοπάτι Παρνασσού

efthia

Με ρεκόρ συμμετοχών έγινε το Goulinas Volcano Enduro στη Σπερχειάδα

efthia

Στις 28 Απρίλη ο ποδηλατικός γύρος Λαμίας

efthia
Φόρτωση....