Περιφέρεια

Ντράπηκε και η ντροπή με την Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδας

Στις 18/4 και ύστερα από πρόταση της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης που υιοθετήθηκε απ’ όλη την Αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία Περιφερειακό Συμβούλιο με ένα μόνο στόχο: τη λήψη απόφασης για να σταματήσει η κατασκευή του φαραωνικού έργου επεξεργασίας και θαψίματος για πάντα επικίνδυνων τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων στη θέση Κεραμιδέζα – Τανάγρας, που ας μην κρυβόμαστε, θα προέρχονται όχι μόνο απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και πιθανόν από χώρες των Βαλκανίων!

Δηλαδή της κατασκευής μιας υγειονομικής βόμβας, λίγα μέτρα πάνω από τη λεκάνη απορροής του πολύπαθου Ασωπού, που εκβάλει στην κλειστό κόλπο του Ευβοϊκού, δίπλα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και μόλις 300 μ. από τα όρια του ΓΠΣ του Δήμου Τανάγρας.

Λήψη Απόφασης που θα εξέφραζε την αγωνία των κατοίκων και των Δημοτικών Συμβουλίων τεσσάρων όμορων Δήμων της περιοχής (Τανάγρας, Θήβας, Χαλκίδας & Ωρωπού), που όχι μόνο είναι αντίθετοι με το έργο, αλλά έχουν προσφύγει μάλιστα και στο ΣτΕ για την ακύρωσή του μπαζώματος 500 tn τοξικών απορριμμάτων δίπλα στις αυλές των σχολείων τους με πολλά επιστημονικά ερωτηματικά όσον αφορά την τεχνική διαχείριση και κυρίως χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΕΧΕΓΓΥΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ από πλευράς Περιφέρειας.

Απέναντι σε αυτή την τραγωδία που εξελίσσεται στη Στερεά Ελλάδα, τις καταγγελίες και τις προσφυγές των κατοίκων, η Περιφέρεια κρύφτηκε πίσω από την πρόδηλη πραγματικότητα και επιδόθηκε σε ψεύτικα λόγια και μεγάλα, μοιράζοντας καθρεφτάκια σε Δήμους και κατοίκους, για μελλοντικούς ελέγχους, Παρατηρητήρια και δακρύβρεχτους δεκάρικους περί αναγκαιότητας του έργου, και προηγούμενες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πήρε η ίδια η πλειοψηφία για να διευκολύνει το έργο της εταιρίας.

Γιατί πώς εξηγείται ότι ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΛΒΙΟΚ ΜΑΕ σχεδόν υποκατέστησε την Περιφερειακή αρχή ή απαντούσε για λογαριασμό της, στις παρεμβάσεις που έκανε και οι οποίες του δίνονταν αφειδώς και μάλιστα με ύφος δασκάλου, που κουνούσε το δάκτυλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Γιατί πώς εξηγείται ότι ενώ η Περιφερειακή αρχή έχει δώσει έως τώρα όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις για την κατασκευή του έργου που η ίδια δηλώνει αντίθετη;

Άραγε η Περιφέρεια λειτουργεί στον αυτόματο και οι Υπηρεσίες αυτενεργούν κατά το δοκούν;

Ποιος Κυβερνά αυτήν την Περιφέρεια;

Γιατί πώς εξηγείται ότι ο Δ/ντης της Δ/νσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας δίνει την άδεια χωροθέτησης στην θέση Κεραμιδέζα, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του για την αντίθεσή του στο έργο, διορίζει εντεταλμένο δικηγόρο για να υπερασπιστεί το έργο και μάλιστα κατά της προσφυγής του Δήμου Τανάγρας και των κατοίκων;

Γιατί επιπλέον το χαρακτηρίζει, με απόφαση της πλεοψηφούσας παράταξής του, ως έργο Στρατηγικής Σημασίας, θωρακίζοντάς το νομικά ώστε η προσφυγή των κατοίκων να καταπέσει στο ΣτΕ;

Γιατί δεν κατήγγειλε και δεν καταγγέλλει τα έργα της αναδόχου εταιρίας που ακόμη και τώρα εκτελούνται κανονικά;

Τέλος σας επισυνάπτουμε την πρόταση μειοψηφίας η οποία ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις εκτός από την Περιφερειακή Αρχή (θα ήταν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του Δήμου Τανάγρας και των κατοίκων στο ΣτΕ) όπως διατυπώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

  1. Λήψη ξεκάθαρης απόφασης ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας τάσσεται κατά της κατασκευής ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ στην θέση Κεραμίδεζα του Δήμου Τανάγρας, η οποία θα αποσταλεί στο ΣτΕ, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την εταιρεία.
  1. Ανάκληση της απόφασης χωροθέτησης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την κατασκευή ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ στην θέση Κεραμιδέζα του Δήμου Τανάγρας.
  1. Ανάκληση της απόφασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την οποία εκφράζει θετική γνώμη για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναφέρει την περιοχή της Τανάγρας ως υποδοχέα των περισσότερων επικίνδυνων αποβλήτων της χώρας.
  1. Ανάκληση των αποφάσεων για νομική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά της αίτησης ακύρωσης για την κατασκευή ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ στην θέση Κεραμιδέζα του Δήμου Τανάγρας και των 44 κατοίκων του Δήμου Τανάγρας.

ΟΥΑΙ ΗΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ & ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή προχωρούν ανερυθρίαστα σε ένα περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα στην περιοχή με ενδεχόμενο δόλο και όχι εξ αμελείας για την υγεία των κατοίκων, αλλά κι όλων των παραθαλάσσιων περιοχών του κεντρικού Ευβοϊκού όταν μάλιστα είναι τοις πάση γνωστό ότι η περιοχή βρίθει από καρκινογενέσεις.

Εμείς ως Περιφερειακή Παράταξη δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των μαζικών οργανώσεων και των κατοίκων και των τεσσάρων Δήμων της περιοχής και υποσχόμαστε ότι θα ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας μαζί τους προκειμένου να ακυρωθεί η κατασκευή αυτού του «έργου» στη θέση Κεραμιδέζα.

Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΟΙ ΡΥΠΑΙΝΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ

ΓΙΑ  ΤΗ  ΣΤΕΡΕΑ  ΕΛΛΑΔΑ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δικαστικές περιπέτειες για πρώην αιρετούς του Δήμου Αγράφων

efthia

Προκήρυξη νέων θέσεων στις Λαϊκές Αγορές της Στερεάς Ελλάδας

efthia

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. της Μ. Εβδομάδας από 29 Απρίλη έως 5 Μάη

efthia
Φόρτωση....