Φθιώτιδα

Ολοκληρώνεται το αρδευτικό της Ηράκλειας που θα «ποτίσει» 3.500 στρέμματα

Τα έργα της Ανέγερσης Πτέρυγας Ακτινοθεραπείας, Χημειοθεραπείας και Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Λαμίας και το Αρδευτικό Έργο της Ηράκλειας, επισκέφθηκαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο και τον ΓΓ του Υπουργείου Κων/νο Μαγουλά.

Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο Λαμίας, το έργο – ξεπερνώντας αρκετά εμπόδια – είναι σε πλήρη εξέλιξη, μετά την ολοκλήρωση και των πρόδρομων εργασιών, και ακολουθείται το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Το νέο κτίριο θα έχει συνολικό εμβαδό 3.748,35 m2 και θα περιλαμβάνει: Τμήμα Ακτινοθεραπείας – Τμήμα Χημειοθεραπειών – Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής και P.E.T/CT – Αίθουσα Συγκεντρώσεων (Αμφιθέατρο) – Ιατρική Βιβλιοθήκη.

Ως προς το έργο της Αναβάθμισης του Τ.Ε.Π., αναμένεται η μεταφορά του υφιστάμενου Τμήματος στο Πέτρινο κτίριο, με κόστος ύψους περίπου 250.000 ευρώ, που θα καλυφθεί από τα απρόβλεπτα του έργου.

Και τα δύο έργα στο Νοσοκομείο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20 εκ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τον Νοέμβρη του 2025.

«Η αναβάθμιση των υποδομών υγείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, ταυτόχρονα με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας, το πρώτο σύγχρονο αρδευτικό έργο στην ευρύτερη περιοχή, βαίνει προς ολοκλήρωση.

Το έργο αποτελεί αποτέλεσμα υποδειγματικής συνεργασίας των Υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Από τον Ιούλιο του 2023, η αρμοδιότητα του έργου πέρασε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών. Έκτοτε, επεκτάθηκε με πρόσθετη χρηματοδότηση, οι εργασίες του επιταχύνθηκαν, και τον Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 6 εκ. ευρώ και θα αρδευτούν 3.510 στρέμματα.

«Από τη λειτουργία του έργου, θα προκύψουν ποικίλα οφέλη για την περιοχή και τους κατοίκους.

Ο τομέας της αγροτικής οικονομίας είναι βασική συνιστώσα της εθνικής οικονομίας μας και το συγκεκριμένο έργο κινείται στην κατεύθυνση αξιοποίησης των υδάτινων πόρων», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός.

Στο σπουδαίο έργο του κάμπου βρέθηκαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Αχιλλέας Τζουβάρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την καθημερινότητα του πολίτη Γιώργος Σγάγιας, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπεσλεμές

Να δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις που έκαναν μετά την επιθεώρηση οι Σταικούρας, Ταχιάος και ο πρόεδρος της ΤΚ Ηράκλειας:

 

Σχετικές αναρτήσεις

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Φθιώτιδα

efthia

To Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 29 Απρίλη έως 12 Μάη

efthia

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia
Φόρτωση....