ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Ο Ατρόμητος «φρέναρε» τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι

Παρότι βελτίωσε αισθητά την εικόνα του στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς στο Περιστέρι (0-0) με αντίπαλο τον Ατρόμητο, για την 15η αγωνιστική της Α’  Εθνικής.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» (επόμενος αντίπαλος της Λαμίας) κλείνουν το 2023 στην 3η θέση της κατάταξης με 32 βαθμούς (ισόβαθμοι με την ΑΕΚ), τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Όσο για τον Ατρόμητο, παραμένει αήττητος από τότε που ανέλαβε ο Σάσα Ίλιτς με 4 νίκες και 5 ισοπαλίες σε 9 επίσημους αγώνες.

Ο Καρβαλιάλ επεφύλασσε μια «μίνι» έκπληξη στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, καθώς ο Μπρίνιτς ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός με τα «ερυθρόλευκα». Φαίνεται ότι ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί τον αντικατέστησε στην ανάπαυλα με τον Γιόβετιτς.

Γενικά ήταν ένα πρώτο ημίχρονο πολύ μέτριο, χωρίς φάσεις για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην δημιουργεί την κλασική ευκαιρία και τον Ατρόμητο να αμύνεται αποτελεσματικά και να «ψάχνει» τη δική του στιγμή.

Αυτή ήλθε στο β΄ ημίχρονο όταν στο 53΄ από γύρισμα του Γιουμπιτάνα από δεξιά, ο Βαλένσια βγήκε πρώτος στη μπάλα και την έστειλε προς τα δίχτυα. Ο Πασχαλάκης με ενστικτώδη επέμβαση τη βρήκε, όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι.

Πολύ μεγάλη φάση για τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός «αφυπνίστηκε» από την εξέλιξη αυτή και έγινε πιο δραστήριος, πατώντας ολοένα και πιο συχνά στην περιοχή του Τσιντώτα και υποβάλλοντας τους γηπεδούχους σε διαρκή πίεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει κοντά στο γκολ στο 76΄ όταν η κεφαλιά του Ρέτσου «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι και στο 79΄ όταν το σουτ του Ποντένσε από πολύ πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το «σφυροκόπημα» στο τελευταίο δεκάλεπτο με άστοχα σουτ του Γιόβετιτς και του Ποντένσε, ειδικά το δεύτερο υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις. Κι αφού δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες αυτές, άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Περιστέρι…

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσρίντα, Αθανασίου, Τζαβέλλας, Kεσχρίντα, Κουέν (85΄ Κιβρακίδης(, Ιμερέκοβ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες (68΄ Φριντγιόνσον), Βαλένσια (77΄ Βέργος), Γιουμπιτάνα (68΄ Ρομπάιγ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο, Ποντένσε, Μπρίνιτς (46΄ Γιόβετιτς), Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έβγαλε το… εξάσφαιρο στην Καισαριανή

Παραδίδοντας «μαθήματα ποδοσφαίρου», παρά τις σημαντικές απουσίες του (Ζίφκοβιτς, Τάϊσον), ο ΠΑΟΚ έκανε «πάρτι» στην Καισαριανή απέναντι στην Κηφισιά την οποία «σκόρπισε» στους… «έξι ανέμους» και με το εμφατικό 6-0 έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο το 2023, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Α’  Εθνικής μετά από 15 αγωνιστικές.

Πριν συμπληρωθούν 35 λεπτά στην αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ είχε «καθαρίσει» με το δεύτερο σερί εκτός έδρας «τρίποντό» του (προηγήθηκε το 4-1 επί του Αστέρα Τρίπολης) κι έκτο διαδοχικό στο πρωτάθλημα, χάρις στα γκολ των Κωνσταντέλια (13΄), Μπράντον (28΄) και Ντεσπόντοφ (34΄). Στο 52΄ ο Μουργκ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, ενώ στο 72΄ ο Οζντόεφ «έγραψε» το 5-0. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Τσιγγάρας στο 82΄.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς από το ξεκίνημά του οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Απείλησαν για πρώτη φορά στο 7΄ με τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος έφυγε στην… πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, μπήκε στην περιοχή αλλά πριν πλασάρει πρόλαβε ο Μποτία κι απομάκρυνε τη μπάλα.

Η ανωτερότητα του «Δικεφάλου» του Βορρά καρποφόρησε στο 13΄, με το εξαιρετικό γκολ του Κωνσταντέλια, μετά την άψογη συνεργασία των Κεϊτέ-Μουργκ και την ασίστ του Αυστριακού στο νεαρό διεθνή επιθετικό (η μπάλα βρήκε στον Βαφέα κι άλλαξε πορεία).

Το γρήγορο γκολ του Κωνσταντέλια αφύπνησε τους γηπεδούχους, που έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 17΄ με τον Οζέγκοβιτς, ο οποίος μετά από ασίστ του Μασούρα κατάφερε ν΄ αστοχήσει σχεδόν σε άδεια εστία! Δύο λεπτά μετά η Κηφισιά απείλησε ξανά με το σουτ του Λαντρ μέσα από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Η «σεμνή τελετή» στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» ουσιαστικά τελείωσε στο 28΄, με το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, που όπως και το πρώτο ήταν «προϊόν» της ποιότητας που διαθέτει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ντεσπόντοφ απέφυγε δύο παίκτες της Κηφισιάς στη μεσαία γραμμή και με αριστουργηματική ασίστ έδωσε τη δυνατότητα στον Μπράντον Τόμας να μπει στην περιοχή και με αριστερό σουτ να «γράψει» το 2-0.

Οι θεσσαλονικείς έκαναν… πάρτι στον αγωνιστικό χώρο κι αφού στο 33΄ ο Αναγνωστόπουλος βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με με τον Ντεσπόντοφ, ένα λεπτό μετά ο Βούλγαρος κατάφερε από κοντά να σκοράρει (3-0).

Το ματς στη συνέχεια απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην «κατεβάζουν ταχύτητα» και σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση ό,τι ώρα επιθυμούσαν.

Όπως έκαναν για 4η φορά στο 52΄ με τον Μουργκ, μετά από άλλη μία άριστα δομημένη αντεπίθεση που έβγαλαν, με τελικό αποδέκτη τον Αυστριακό επιθετικό που με τη σειρά του απλά έπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 71΄… χάθηκε η μπάλα, με τελικό αποδέκτη τον Σοάρες, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι αφού απέκρουσε όσο χρειαζόταν ο Αναγνωστόπουλος. Μετά την εκτέλεσή του από τον Ντεσπόντοφ, ο Οζντόεφ με κεφαλιά «έγραψε» το 5-0, ενώ στο 82΄ ο Τσιγγάρας έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» δίνοντας τέλος στο… «μαρτύριο» της Κηφισιάς.
Διαιτητής:  Πουλικίδης
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Λαντρ, Αγκμπενιένου (61΄ Γκόμπελιτς), Κωνσταντακόπουλος (60΄ Πρίτσας – 85΄ Πέιος), Βαφέας, Παπασάββας, Ματέους Σάντος (82΄ Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς, Τετέι (61΄ Μπιφουμά)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Τροστ, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (74΄ Μπαμπά), Οζντόεφ (74΄ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ (74΄ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (74΄ Σαμάτα)

Η 16η Αγωνιστική

 

Τετάρτη  3  Ιανουαρίου 2024

16:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ

17:00 ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

19:00 A.E.K. – ΒΟΛΟΣ

20:00 Π.Α.Ο.Κ. – Ο.Φ.Η.

21:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πέμπτη  4  Ιανουαρίου 2024

17:00 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

19:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....