ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Ο Λεβαδειακός, με ανατροπή, απέκλεισε 2-1 τη… διπρόσωπη Λαμία

Η πορεία του ΠΑΣ Λαμία στο κύπελλο Ελλάδας σταμάτησε σήμερα στη Λιβαδειά… Παίζοντας με πολλούς αναπληρωματικούς, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έδειξε δύο πρόσωπα και… κατάφερε να χάσει από τον σκληροτράχηλο Λεβαδειακό, αν και προηγήθηκε στο σκορ από το 5’.

Οι γηπεδούχοι ήταν ψυχωμένοι στην επανάληψη και μέσα σε 8 λεπτά πέτυχαν δύο τέρματα κι έφτασαν στη νίκη-πρόκριση. Τώρα θα αντιμετωπίσουν (στους «16» της διοργάνωσης) τη Νίκη Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας (ο επαναληπτικός θα γίνει στο Βόλο το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη.

Η Λαμία παρατάχθηκε με μια πρωτόγνωρη 11άδα, που δεν έχει ξαναπαίξει με αυτή τη μορφή φέτος, αφού όλοι στην ομάδα έχουν το μυαλό τους στο Κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο ΔΑΚΛ.

Η εικόνα του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν μόλις στο 5′ με την κεφαλιά του Μάλτσι, που πρόλαβε τον Σωτηράκο, μετά από την σέντρα του Αμαράλ από αριστερά.

Μάλιστα οι Λαμιώτες που έλεγχαν απόλυτα το ματς, είχαν και διπλό δοκάρι στο 24’ με τους Μούλα και Λόνγκο. Ο Μούλα εκτέλεσε δυνατό φάουλ, απέκρουσε με δυσκολία ο Στογιάνοβιτς, η μπάλα πήγε και στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ο Λόνγκο με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν μέσα σε 8 λεπτά να γυρίσουν το ματς. Στο 58’ ολέθριο λάθος από τον Νούνιες, έδωσε το δικαίωμα στον Κουάδρα, που δέχτηκε το… δώρο, να γίνει κάτοχος της μπάλας και με συρτό σουτ να τη στείλει  στη γωνία του Χατζηεμμανουήλ, ισοφαρίζοντας ανέλπιστα…1-1

Στο 65’ ο ίδιος παίκτης κέρδισε έξυπνα πέναλτι από τον Σαντάνα, στη γραμμή του άουτ, όταν έπεσε πάνω στη μπάλα και σωριάστηκε στο χόρτο, ενώ ο παίκτης της Λαμίας φαίνονταν να ελέγχει την μπάλα. Ο διαιτητής έδωσε χωρίς δισταγμό το πέναλτι, με τον Πολέτο να ξεγελάει τον τερματοφύλακα και να κάνει την ολική ανατροπή…2-1.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ματς που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Βοιωτίας,

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

 Κίτρινες: Σωτηράκος 43’, Τσάπρας 95’ – Τσιλιανίδης 37’, Γιαννούτσος 94’

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Νιόμπλιας): Στογιάνοβιτς, Χάμοντ, Τσάπρας, Νίκας (59’ Πολέτο), Λιάγκας, Σωτηράκος (46’ Βήχος), Τσελεπίδης, Συμελίδης (49’ Μεχία), Κουάδρα (86’ Μπελμόντ), Νικολιάς, Κουϊρουκίδης (46’ Ρομό)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Αμαράλ, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Τζανδάρης (78 Στάνκο), Νούνιες (60’ Σαντάνα), Μούλα (60’ Τσιλούλης), Τσιλιανίδης (78’ Μαρτίνεθ), Λόνγκο (46’ Ακούνια), Μάλτσι.

 

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Τρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σιμόν.  Εκτός 20αδας έμειναν οι: Κοσέλεβ, Τσούκαλος.

 

Ο Ατρόμητος 1-0  στο Παγκρήτιο

Ο Ατρόμητος έκανε το καθήκον του στο Ηράκλειο, καθώς επικράτησε του Γιούχτα 1-0. Οι Περιστεριώτες παρά τις αλλαγές είχαν αυτοί τον έλεγχο του αγώνα και είχαν τις φάσεις, αλλά στο πρώτο μέρος πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στο 50’ ο Κούεν έδωσε τη λύση για την ομάδα του Σάσα Ίλιτς, που έφυγε με την πρόκρισης στις αποσκευές της.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Κόλλιας, Γελαδάρης, Μάρσι, Φαζός, Τζανής (65’ Ροβίθης), Κωστανάσιος (73’ Νοικοκυράκης) Δασκαλάκης, Bruce (65’ Πολυχρόνης) Βρετός, Αλεξόπουλος (65’ Κόλα) Κίσσας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μαρκετζάνι, Αθανασίου, Ασεβέδο, Τσακμάκη, Κυβρακίδη, Γιουμπιτάνα (65’ Έντερ) Κούεν, Κουντέ (65’ Ρομπάιγ) Φριντζόνσον, Βαλένσια (65’ Βέργος) Ντιρκς (72’ Τριμμάτης)

Το φιλμ της 5ης φάσης

Μικρασιατικός-Πανσερραϊκός…0-2

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος…1-2

Αχαρναϊκός-Κηφισιά…0-2

Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης…1-3

Κισσαμικός-ΟΦΗ…3-5

Διαγόρας Ρόδου-Παναιτωλικός…3-4 πεν. (1-1)

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Λαμία…2-1

Γιούχτας-Ατρόμητος0-1

Φάση των «16»

Τρίτη  5/12/2023

17:00   Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός

19:30   Παναιτωλικός-            Καλλιθέα

Τετάρτη  6/12/2023

15:30   Λάρισα            -Ατρόμητος

17:30   ΟΦΗ-Κηφισιά

21:00   Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Πέμπτη  7/12/2023

17:00   Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου

19:00   ΑΕΚ-Άρης

 21:00  ΠΑΟΚ-Βόλος

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....