ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα (19.45) την Αμπερντίν

 Το Europa Conference League επιστρέφει… Σήμερα διεξάγονται 15 από τις 16 αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής (λόγω της μετάθεσης στις 25/11 της συνάντησης Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζόρια Λουχάνσκ, εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή) και οι φιλοξενούμενοι της περασμένης (3ης) «στροφής» γίνονται οικοδεσπότες στο τέταρτο «βήμα» στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Εκεί, ανάμεσα στις 32 ομάδες των οκτώ ομίλων, θα εμφανιστούν τρεις με απόλυτη πορεία (τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια), ανάμεσά τους και ο ΠΑΟΚ, δίπλα σε Βικτόρια Πλζεν, και Φενέρμπαχτσε.

 

 «Ο ΠΑΟΚ που κάνει πάταγο»
«Με τη φετινή σεζόν να ολοκληρώνεται στο στάδιο της  AEK  στην Αθήνα, θα μπορούσε  ο πρώτος σύλλογος που θα επιβεβαιώσει τη θέση του στην επόμενη φάση είναι ελληνικός. Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις τρεις ομάδες που κέρδισαν τα τρία πρώτα παιχνίδια τους. Μια εντός έδρας νίκη κόντρα στην Αμπερντίν  αυτή τη φορά θα σφράγιζε πιθανότατα την κατάκτηση των δύο κορυφαίων θέσεων στον 7ο όμιλο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που κάνει πάταγο, έχοντας πλέον κερδίσει τους έξι τελευταίους αγώνες της UEFA», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

 Όπως είναι γνωστό οι νικητές των οκτώ ομίλων περνούν αυτόματα στους «16». Έπειτα, θα διεξαχθούν πλέι οφ νοκ άουτ πριν από τον γύρο των 16, αντιπαραθέτοντας τις οκτώ  δεύτερες  των ομίλων με τις τρίτες ομάδες από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

 Άστον Βίλα, Φιορεντίνα και Άιντραχτ Φρανκφούρτης θέλουν να εντυπωσιάσουν ξανά
 Ομάδες από τρία από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της UEFA,  Άστον Βίλα, Φιορεντίνα και  Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν ξανά, όπως έκαναν και πριν από 15 ημέρες, σκοράροντας 16 γκολ: έξι η Φιορεντίνα. και η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και τέσσερα γη Βίλα, που κυριάρχησε της ΑΖ Άλκμααρ στην Ολλανδία.
Φιορεντίνα και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι εκτός έδρας αυτή τη φορά (απέναντι σε Τσουκαρίτσκι και Ελσίνκι αντίστοιχα), ενώ η Βίλα υποδέχεται την AZ, της οποίας ο αμυντικός Νταβίντ Μέλερ-Βόλφε είπε για την αγγλική πλευρά: «Δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον μιας τόσο καλής ομάδας.»
Ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος ελπίζει ότι η ομάδα του μπορεί να κρατήσει αυτή την καλή εντύπωση στο «Villa Park», τόνισε: «Αν θέλουμε να είμαστε διεκδικητές, πρέπει να το δείχνουμε καθημερινά».

 

 Βικτόρια Πλζεν με φιλοδοξία, αποφασιστικότητα και ικανότητα
Η Βικτόρια Πλζεν έχει δείξει φιλοδοξία, αποφασιστικότητα και ικανότητα να φτάσει ως εδώ με ρεκόρ 100% παρά τα μόλις τέσσερα γκολ που έχει σημειώσει, αλλά μια νίκη εντός έδρας επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ την επόμενη φορά θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα της Τσεχίας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
«Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολοι όμιλοι και ότι κάθε βαθμός θα ήταν σημαντικός», είπε ο προπονητής τους Μίροσλαβ Κούμπεκ. «Αλλά αποδεικνύεται ότι έχουμε τρεις νίκες μετά από τρία παιχνίδια».

 

 Η Φενέρμπαχτσε προετοιμασμένη για τη…ρεβάνς
Η Φενερμπαχτσέ βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση και θα μπορούσε κάλλιστα να προκριθεί με μια νίκη στο Λουντογκόρετς την 4η αγωνιστική. Κέρδισε τη βουλγαρική ομάδα με 3-1 στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη φορά, αλλά ο προπονητής Ισμαήλ Καρτάλ είδε αρκετά για να καταλάβει ότι δεν θα περάσουν εύκολα το ρεβάνς:
«Σας είπα πριν τον αγώνα, η Λουντογκόρετς είναι μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες», είπε.

 To πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Europa Conference League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβας-Λιλ

22:00 Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Κλάκσβικ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Μπρέινταμπλικ-Γάνδη

22:00 Ζόρια Λουχάνσκ-Μακάμπι Τελ Αβίβ

3ος ΟΜΙΛΟΣ

17:30 Αστάνα-Μπαλκάνι
19:45 Βικτόρια Πλζεν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

4ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Μπεσίκτας-Μπόντο Γκλιμτ

22:00 Μπριζ-Λουγκάνο

5ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Λέγκια Βαρσοβίας-Ζρίνσκι

22:00 Άστον Βίλα-Άλκμααρ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Φερεντσβάρος – Γκενκ

19:45 Τσουκαρίτσκι – Φιορεντίνα

7ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 ΠΑΟΚ-Αμπερντίν

19:45 Ελσίνκι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

8ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Νόρτζελαντ-Σπαρτάκ Τρνάβα

22:00 Λουντογκόρετς-Φενερμπαχτσέ

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....