Κοινωνικά

Πέθανε ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Φθιώτιδας Θ. Παπαβασιλείου

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, ο πρώην Νομάρχης Φθιώτιδας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την περίοδο ίδρυσής του, Θύμιος Παπαβασιλείου.

Ο Παπαβασιλείου, στην πολιτική του σταδιοδρομία, διετέλεσε μεταξύ άλλων και Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας.

Υπήρξε γραμματέας της Ν.Ε Φθιώτιδας και το 1994 κέρδισε τη θέση του Νομάρχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κηδεία του Θύμιου Παπαβασιλείου θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 13:30, στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Συλλυπητήρια Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα

     Η γρήγορη και αναπάντεχη απώλεια του Θύμιου Παπαβασιλείου κάνει πιο δύσκολες τις στιγμές του αποχαιρετισμού. Για όλους εμάς που θυμόμαστε τον αυθορμητισμό του, τον ακέραιο και καθαρό χαρακτήρα του, την ορμή και την ενεργητικότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, μοιάζει αδιανόητο να πιστέψουμε ότι έβαλε πλώρη για το πιο μακρινό ταξίδι.
Υπήρξε ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Φθιώτιδας, την περίοδο 1995-1998. Με την παρουσία του, την ακτινοβολία της προσωπικότητάς του και με το έργο του, χάραξε ανεξίτηλα το όνομά του στην ιστορία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

     Πολιτικά ενεργός σε όλη τη ζωή του, πίστεψε στην ιδέα της αποκέντρωσης και στο δικαίωμα που έχουν οι τοπικές κοινωνίες να διαχειρίζονται το μέλλον τους.
Έδωσε πολλούς και σκληρούς αγώνες προκειμένου να γίνει αντιληπτό στο «αθηνοκεντρικό» κράτος, όπως αποκαλούσε την κεντρική εξουσία, το δικαίωμα της περιφερειακής ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναδείχθηκαν και έγιναν πράξη πολλές από τις σημαντικές έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο δημοκρατικός προγραμματισμός, ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, η ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με βάση τις τοπικές ανάγκες, η στήριξη της τοπικής αγοράς και η ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων ως βάση της τοπικής οικονομίας, αποτελούν ένα μικρό δείγμα από το μεγάλο έργο του.

     Μεγάλος αριθμός έργων που εμπνεύστηκε και οραματίστηκε συνεχίστηκαν, ολοκληρώθηκαν ή εντάχθηκαν στον προγραμματισμό των επόμενων αιρετών Νομαρχών Φθιώτιδας, συνεχίζοντας το σπουδαίο έργο του.

     Η πολύτιμη παρακαταθήκη του έργου του και της προσφοράς του ας αποτελέσει οδηγό για εμάς τους Αυτοδιοικητικούς Α΄  και Β΄ Βαθμού.

     Από όλους εμάς της Π.Ε. Φθιώτιδας, θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του Γιώτα, στα δύο παιδιά του Γιάννη και Χριστόφορο, καθώς και στα αγαπημένα του εγγόνια.

Συλλυπητήρια Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου για την απώλεια του Θύμιου Παπαβασιλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«…Η απώλεια του Θύμιου Παπαβασιλείου μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. 

Ο Θύμιος Παπαβασιλείου, ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Φθιώτιδας, υπήρξε ένας οραματιστής, μια μεγάλη προσωπικότητα με αξίες και ήθος, όπου με υπευθυνότητα, ζήλο και αγάπη υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση αλλά και από άλλες θέσεις ευθύνης, αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Ως Δήμαρχος Λαμιέων αλλά και εκ μέρους όλου του Δήμου Λαμιέων, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του…». 

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

efthia

Ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

efthia

ΤΕ Φθιώτιδας ΚΚΕ: Ένας χρόνος χωρίς τον Τάσο Χρονά

efthia
Φόρτωση....