Φθιώτιδα

ΠΕΛ: 28 πολυθεματικά γεγονότα και 120.000 επισκέπτες στη Λαμία

Σε μια εποχή που το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς και οι προκλήσεις για το Επιχειρείν αλλάζουν θεαματικά, εξαιρετικά σημαντικό σε πανελλαδικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο διαδραματίζουν οι εμπορικές εκθέσεις στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι , όπως τα θεματικά πάρκα και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των πολιτών και την πολιτιστική ανέλιξη κάθε περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιοτικές και ποσοτικές μελέτες έρχονται να απαντήσουν στα ερωτήματα, δείχνοντας ότι τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά για όσους αποφασίσουν και τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα.

   Η επαναλειτουργία την Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με τη σύσταση του νέου Φορέα «Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή», έπειτα από πολλά χρόνια μαρασμού και απαξίωσης, μας έδωσε την δυνατότητα καταστεί το κομβικό σημείο και το όχημα για την αναπτυξιακή προοπτική της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής.

   Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της έκθεσης Λαμίας, μας παρέχουν τα όπλα εκείνα, για να περάσουμε σε άλλη διάσταση των πραγμάτων, να οραματιστούμε το μέλλον της, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της προόδου, των σύγχρονων και διεθνών πρακτικών και αντιλήψεων.

   Η σημαντική και ρηξικέλευθη αλλαγή, του νέου σχεδιασμού της ΠΕΛ, με εμπνευστές το Δήμο Λαμιέων,  την Περιφέρεια Στερεάς και το Επιμελητήριο Φθ/δας και η ίδρυση του νέου Φορέα για την αξιοποίηση της έκθεσης, άνοιξε τους ορίζοντες και τις πόρτες για να λάβει η Λαμία και η Περιφέρεια την θέση που της αξίζει στον χάρτη. Η αδιάλειπτη προσπάθεια που καταβλήθηκε καρποφόρησε και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν.

   Ως Πρόεδρος του νέου Φορέα, όπως και το Δ.Σ. σύσσωμο, στηρίξαμε τον γενικότερο σχεδιασμό και επιδιώξαμε σε πρώτη φάση, την αποτελμάτωση της ΠΕΛ από το σκοτεινό παρελθόν της, την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, μέσω μιας σειράς στοχευμένων δράσεων όλο αυτό το διάστημα, για να γνωριστούμε εκ νέου με τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως και με το σύνολο των κοινωνικών ομάδων .Η συνδρομή των Μετόχων ήταν καθοριστική για την επίτευξη των στόχων που βάλαμε και είχαμε την αμέριστη υποστήριξή τους.

   Επιπροσθέτως στόχος του νέου Φορέα ήταν να λειτουργήσουμε με κριτήρια επιχειρηματικά, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και να θεμελιώσουμε τις βάσεις οικονομικής ακμής και ευρωστίας σε όλα τα επίπεδα.

   Περαιτέρω οι δράσεις του Φορέα  «Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή», για το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τον Σεπτέμβριο του 2023, είναι οι παρακάτω :

  • Στις 22 Ιουνίου 2022, η ΠΕΛ υποδέχτηκε σε ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, τους θρύλους της Rock μουσικής στη χώρα μας Γιάννη Αγγελάκα  και Παύλο Παυλίδη, στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Γιορτής Μουσικής.
  • Στις 29 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε, στην ΠΕΛ, συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη.
  • Από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε το “RALLY ACROPOLIS ΄22” με κύριο άξονα τις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ.
  • Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην ΠΕΛ το “Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητής” και στην συναυλία που ακολούθησε εμφανίστηκαν οι γνωστοί καλλιτέχνες Μελίνα Κανά και Αλέξανδρος Κτιστάκης.
  • Από 23 έως 28 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, η ΠΕΛ ανοίγει τις πύλες της και επαναπροσδιορίζεται στον Εκθεσιακό χάρτη της χώρας, με την Γενική Έκθεση “ LAMIA EXPO 2022”, με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και πλήθος κόσμου καθ΄όλη τη διάρκειά της (περίπου 30.000 επισκέπτες και 150 εκθέτες).
  • Από τις 4 έως 8 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιείται στην ΠΕΛ η “1η Πανελλήνια συνάντηση αυτοκινήτων 4Χ4” .
  • Από τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 έως τα μέσα Ιανουαρίου 2023, σε υπαίθριο χώρο της ΠΕΛ ,λειτουργεί Λούνα Παρκ και Παγοδρόμιο .
  • Κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών παραχωρείται το Β΄ Κτήριο της ΠΕΛ σε συλλόγους στίβου και χάντμπολ για την προπόνηση των αθλητών τους.
  • Στις 22 Ιανουαρίου 2023, στον χώρο της ΠΕΛ, ο Γυμναστικός Σύλλογος “ Έσπερος Λαμίας”, συνδιοργανώνει με το Δήμο Λαμίας, την Περιφερειακή Ενότητα Φθ/δας και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς, τον “1ο Δρόμο σε ανώμαλο έδαφος “, με τον τίτλο “Έκθεση Λαμίας”.
  • Από 17 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου 2023, στην ΠΕΛ στήνεται το Θεματικό Πάρκο των Ρομποτικών Δεινοσαύρων σε πραγματικές διαστάσεις, για πρώτη φορά στην Λαμία, με 5.000 επισκεπτών , κυρίως μαθητών από σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  • Στις 12 Μαρτίου 2023, πραγματοποιείται στο Α΄Κτήριο της ΠΕΛ, ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ, με θέμα: Η πόλη που ονειρευόμουν/Smart City μια μεγάλη γιορτή της μάθησης, της καινοτομίας, της συνεργασίας με μαθητές και μαθήτριες απ΄ όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • Στα μέσα Μαρτίου 2023,στο Β΄Κτήριο της ΠΕΛ , σε συνεργασία με την Εταιρεία Safe on Road, πραγματοποιείται το πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης για την οδηγική ασφάλεια, σε μαθητές Δημοτικού.
  • Στις 19 Μαρτίου 2023, στην ΠΕΛ πραγματοποιείται συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το “Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Λαμίας”.
  • Από 27 έως 31 Μαρτίου 2023, το Star Κεντρικής Ελλάδας, με αφορμή της 30η επέτειό του, διοργανώνει στην ΠΕΛ , με απόλυτη επιτυχία, το  “Star Forun 2023”, ανοίγοντας έναν δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • Στις 22 & 23 Απριλίου 2023, στις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), διοργανώνει τον 2ο Γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift, με μεγάλη συμμετοχή οδηγών και φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς και με εντυπωσιακό θέαμα.
  • Στις 26 Απριλίου 2023, υπογράφεται Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την δημιουργία ενός Νέου Εκθεσιακού Θεσμού, με την επωνυμία “LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT”, μεταξύ της «Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή» και της ΔΕΘ-HELEXPO
  • Από 14 έως 18 Ιουνίου 2023 η ΠΕΛ πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO την 1η Πολυκλαδική έκθεση “ LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT” , που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία .Συμμετείχαν 220 εκθέτες του επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ημερίδες, με θέματα αναφερόμενα στην επιχειρηματικότητα, στον Αγροτικό Τομέα, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό και στα Χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπήρξαν παράλληλες δράσεις, συμμετείχαν μουσικά και χορευτικά σχήματα και έγιναν δύο μεγάλες συναυλίες, με τον Δήμο Αναστασιάδη και την Γλυκερία. Δημιουργήθηκε στο Α΄ Κτίριο της ΠΕΛ η αίθουσα τέχνης “ PEL ART “ με εικαστικές δημιουργίες από Συλλόγους εικαστικών. Στη διάρκεια της Έκθεσης οι επισκέπτες έφτασαν τις 37.000 .
  • Από 20 έως21 Ιουνίου 2023, η Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής, επιστρέφει στην ΠΕΛ , με τα μουσικά σχήματα, Ν. Ζιώγαλα, Γ. Μηλιώκα, Γ. Γιοκαρίνη & Λ. Παπαδόπουλο , τους¨ «Brandy Σουαρέ» και τους « 48 ΄Ωρες».
  • Από 1 έως 2 Ιουλίου 2023, διεξάγεται στην ΠΕΛ το 40ο Ράλι Φθιώτιδας από την Α.Λ.Α.Λ.
  • Από 7 έως 9 Ιουλίου 2023, στον χώρο της ΠΕΛ πραγματοποιήθηκε το “1ο LAMIA STREET FOOD FESTIVAL” που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η επισκεψιμότητα ανήλθε στους 5.000 επισκέπτες.
  • Στις 19 Ιουλίου 2023 το Επιμελητήριο Φθ/δας διοργανώνει στο Α΄ Κτήριο της ΠΕΛ , το “Business Speed Dating” μια ειδική εκδήλωση δικτύωσης Επιχειρήσεων και ατόμων, που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
  • Στις 28 Ιουλίου 2023 , οι ΠΥΞ ΛΑΞ εμφανίζονται σε μια μοναδική συναυλία, που την παρακολούθησαν και ψυχαγωγήθηκαν 2.000 άτομα.
  • Από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιείται στην ΠΕΛ το επετειακό Rally Acropolis και για άλλη μία φορά η Έκθεση αποτελεί το στρατηγικό σημείο του αγώνα.
  • Στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2023, διοργανώνεται στην ΠΕΛ, από το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Λαμίας, το “4ο LAMIA MUSIC FEST ” , με συμμετοχή μουσικών της περιοχής μας.
  • Στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, στα πλαίσια του “Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητής”, πραγματοποιείται συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.
  • Στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, έρχεται στην ΠΕΛ, ο Bloody Hawk σε μια μεγάλη συναυλία.
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, δίνεται από την ΠΕΛ, η εκκίνηση του “ 51ου Διεθνούς Ράλι

παλαιού Αυτοκινήτου” με διοργανωτή την FILPA.

   Επίσης υπογράφηκαν συμβάσεις και παραχωρήθηκαν χώροι για δράσεις με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας , τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Φθ/δας & Ν. Ευρυτανίας, τον Σχολικό Συνεταιρισμό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, Πολιτιστικούς Συλλόγους και τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαίρου Α.Σ. Λαμίας, και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαμιέων , διανεμήθηκαν τρόφιμα (ΤΕΒΑ) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , στο Β΄ Κτήριο της ΠΕΛ σε τακτά χρονικά διαστήματα.

   Συμπερασματικά μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν :

  • Δύο Εμπορικές Εκθέσεις με 350 Εκθέτες
  • Δεκατέσσερις συναυλίες & ένα Μουσικό Φεστιβάλ
  • Τρία πολυθεματικά Συνέδρια
  • Ένα Street Food Festival
  • Δύο Rally Acropolis
  • Πέντε αγώνες με αναφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
  • Ένας αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος
  • Ένα Θεματικό Πάρκο
  • Ένας Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • Τρείς Ημερίδες
  • Μία εκπαιδευτική δράση

   Στο διάστημα των παραπάνω Δράσεων οι επισκέπτες της Έκθεσης ξεπέρασαν τις 120.000 και πάνω από 4.000.000 την επισκέφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Φορέας ΠΕΛ, με την επαναλειτουργία του χώρου της έκθεσης απέδειξε και ανέδειξε με τις δράσεις του , τον σημαντικό και κομβικό ρόλο του για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η Έκθεση οριοθέτησε και επαναπροσδιόρισε με τη δυναμική της , την ένταξή της  στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας. Εκτιμήθηκε με θετικό πρόσημο από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, των Φορέων και των επισκεπτών.

Η υπεραξία που δόθηκε με τις δράσεις της , προστέθηκε όχι μόνο σε οικονομικό , αλλά και σε κοινωνικό  επίπεδο. Ο σχεδιασμός που τέθηκε από την αρχή απέδωσε και η βασική επιδίωξη και ο στόχος είναι, η έκθεση  να ανοίξει τα φτερά της , όχι μόνο στο εγχώριο αλλά και στο διεθνές περιβάλλον.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ανθοκομική έκθεση Σπερχειάδας

efthia
Φόρτωση....