ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Περίπατος της ΑΕΚ στο ΔΑΚΛ, 4-0 τον ΠΑΣ Λαμία

Με το δεξί ξεκίνησε τα πλέι οφ η ομάδα της ΑΕΚ η οποία πέρασε εύκολα σήμερα από το άδειο ΔΑΚΛ, κερδίζοντας τη Λαμία με 4-0, σ’ ένα ματς όπου οι νικητές πέτυχαν τα μισά γκολ, στην εκπνοή του ματς.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι έφτασε δίκαια στη νίκη, σ’ ένα παιχνίδι που δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική.
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο γεμάτο ευκαιρίες, αξιοποίησε μία από τις πολλές -και… αγαπημένες της- στατικές της φάσεις, λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό στις καθυστερήσεις με τον Κάλενς. Στο δεύτερο μέρος, όπου ήλεγχε το τέμπο, ανέλαβαν δράση τα φορ της. Αφού, λοιπόν, πρώτα ο Πόνσε έθεσε τις βάσεις στο 68′, στο φινάλε έβαλε την υπογραφή του ο νεοεισελθών Λιβάι με δύο γκολ αριστουργήματα (88′ και 93′), με το πρώτο να… θέτει γερή υποψηφιότητα για το καλύτερο της σεζόν και το δεύτερο να προέρχεται από τρομερή ασίστ του Λιούμπισιτς!
Έτσι, η ΑΕΚ, έστω και προσωρινά, επανήλθε στην κορυφή (62β.) περιμένοντας τα αποτελέσματα στα ντέρμπι «αιωνίων» και Θεσσαλονίκης που αρχίζουν αργότερα.
Από την άλλη, η Λαμία – στην πρώτη της, ιστορική, συμμετοχή στα πλέι οφ – έμεινε στους 34 πόντους και στο -8 από τον Άρη.

Ο αγώνας

Πολύ καλό μπάσιμο της ΑΕΚ στο παιχνίδι, με την «Ένωση» να απειλεί μόλις στο 2′ με την κεφαλιά του Γιόνσον ύστερα από γύρισμα του Ελίασον.

Γρήγορα άρχισε να χτίζεται ένα μοτίβο, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν και να κυκλοφορούν την μπάλα και τη Λαμία να αμύνεται οργανωμένα στο όριο ή πίσω από τη σέντρα. Μάλιστα, όσο περνούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ άρχιζε να ανεβαίνει όλο και πιο πολλά μέτρα και να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο παιχνίδι της μπήκαν και οι στατικές φάσεις, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με έντεκα κόρνερ και αρκετές απειλές με εκτελέσεις φάουλ.
Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν εκείνη του 10′ με το κακό τελείωμα του προωθημένου Πήλιου από πλεονεκτικό σημείο. Στο 16′ ο Μάνταλος -που αναλάμβανε πολλές πρωτοβουλίες- εκτέλεσε το φάουλ πλασαριστά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, απ’ όπου ο Ελίασον έπιασε μονοκόματο φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Πολλές στιγμές ενδιάμεσα, πριν και μετά, για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι ωστόσο δυσκολεύονταν να βρουν δίχτυα. Εξάλλου, στο 28′ ο Σιμόν έκανε καταλυτικό τάκλιν στο σουτ που έπιασε ο Ελίασον αφού ελευθερώθηκε ωραία, ενώ στο 31′ ο Κοσέλεφ απομάκρυνε την κεφαλιά του Πόνσε μετά το γέμισμα του Μάνταλου. Ακόμα μία ευκαιρία για την ΑΕΚ σε δύο χρόνους, στο 38′, με Πόνσε και Κάλενς, με τον Πινέδα στο 45’+1′ να πιάνει σουτ που κόντραρε.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, εντέλει η ΑΕΚ βρήκε τη λύση στο 45’+2′, αξιοποιώντας μία από τις πολλές της στατικές φάσεις: Γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Πόνσε έπιασε με υπερένταση την προβολή, με τον Κοσέλεφ να αποκρούει αλλά χωρίς να μπλοκάρει σταθερά και τον Κάλενς, που ακολούθησε, να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ μπήκε εκ νέου πολύ δυνατά, απειλώντας κιόλας στο 48′ με τον Πινέδα.
Το τέμπο ήταν πιο αργό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Βέβαια, η ΑΕΚ το ήλεγχε, κόντρα σε μια Λαμία που προσπαθούσε να φανεί πιο απειλητική όσο περνούσαν τα λεπτά.
Για να φτάσουμε στο 68′ όταν η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ: Ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή. Εκεί ο Πόνσε την άφησε ωραία για να έρθει μπροστά του και εν συνεχεία να εκτελέσει… σεντερφορίσια για το 0-2! Κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοσέλεφ, με την μπάλα να σκάει και στο έδαφος.
Eν συνεχεία, ακολούθησαν αρκετές αλλαγές, με τους Γκαρσία και Πόνσε να παίζουν για λίγα λεπτά δίδυμο στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση και τον Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας.
Και μπαίνοντας στην τελική ευθεία τοποθετήκαν και τα… κερασάκια στην επικράτηση της ΑΕΚ, αμφότερα από τον Γκαρσία. Αρχικά, στο 88′, ο νεοεισλεθών φορ κατέβασε εξαιρετικά λίγα μέτρα μπροστά από τη μεσαία γραμμή και αφού κουβάλησε την μπάλα χωρίς να μπορέσει να του την αποσπάσει κανείς, εξαπόλυσε σουτάρα στα 7-8 μέτρα εκτός περιοχής καρφώνοντάς την στο αριστερό παραθυράκι! Σε ένα γκολ που θέτει γερή υποψηφιότητα για το καλύτερο τηε σεζόν. Ενώ, στο 93′ δέχτηκε τρομερή μπαλιά από τον Λιούμπισιτς και αφού… ζάλισε τον Αμαράλ, πλάσαρε ιδανικά για το 0-4, που ήταν και το τελικό σκορ.

Φάσεις, γκολ…

2′ Σέντρα του Ελίασον από δεξιά, κεφαλιά του Γιόνσον προς τα πίσω, με την μπάλα να περνά άουτ

8′ Πολύ ωραία προσποίηση του Μάνταλου στην περιοχή της Λαμίας, αποφεύγει τον αντίπαλό του, αλλά το σουτ του κόντραρε

10′ Εξαιρετική κυκλοφορία, η μπάλα μετά από κόντρα φτάνει στον προωθημένο Πήλιο, ο οποίος χωρίς πίεση πιάνει πολύ κακό τελείωμα από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή της Λαμίας.

16′ Ο Μάνταλος εκτέλεσε πλασαριστά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ελίασον έπιασε μονοκόματο φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι

19′ Επικίνδυνη αντεπίθεση για τη Λαμία, όμως ο Σιμόν κλείστηκε και δεν μπόρεσε να εκτελέσει

25′ Επικίνδυνο γύρισμα του Ελίασον από δεξιά, απομακρύνει ασταθώς ο Κοσέλεβ, με τη φάση να σταματά για φάουλ του Πόνσε πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας

28′  Ο Ελίασον απελευθερώνεται και εκτελεί από πλεονεκτικό σημείο, με τον Σιμόν να κάνει καταλυτικό τάκλιν. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πήλιος σέντραρε, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ

31′ Γέμισμα του Μάνταλου, κεφαλιά του Πόνσε, απομακρύνει σε κόρνερ ο Κοσέλεβ

33′ Καίρια έξοδος του Στάνκοβιτς που βγαίνει, πέφτει και ακουμπά την μπάλα πριν την προλάβει ο επερχόμενος Σίντκλεϊ

38′ Ωραίο κατέβασμα και γύρισμα από τον Πήλιο, βρίσκει τον Πόνσε, ο οποίος κάνει σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, ο Κάλενς έπιασε την κεφαλιά, με τον Κοσέλεβ να μπλοκάρει

45’+2′ Γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Πόνσε πιάνει με υπερένταση την προβολή, με τον Κοσέλεβ να αποκρούει ασταθώς και τον Κάλενς, που ακολούθησε, να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα…0-1

48′ Σουτ του Πινέδα από το όριο της περιοχής, κόντρα και κόρνερ

68′ Ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή. Εκεί ο Πόνσε την άφησε ωραία για να έρθει μπροστά του και εν συνεχεία να εκτελέσει… 0-2

81′ Γύρισμα από τα δεξιά, ο Κοντονίκος κάνει την προβολή, όμως η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

88′ Ο Λιβάι Γκαρσία  κατέβασε εξαιρετικά λίγα μέτρα μπροστά από τη μεσαία γραμμή και αφού κουβάλησε την μπάλα χωρίς να μπορέσει να του την αποσπάσει κανείς, έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από 30μ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι…0-3

93′ Ο Λιβάι δέχτηκε τρομερή μπαλιά από τον Λιούμπισιτς και αφού απέφυγε τον Αμαράλ, πλάσαρε ιδανικά…0-4

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Στάνκο 12’, Μάλτσι 45’, Τσούκαλος 72’, Κοντονίκος 85’  – Ρότα 53’
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Αμαράλ, Τζανετόπουλος (87′ Γιαννούτσος), Κορνέζος, Τζανδάρης (58′ λ.τρ. Τσούκαλος), Νούνιες, Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Σλίβκα, Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Μάλτσι (73′ Λέικ)

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Τερεζίου.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (79′ Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον (83′ Χατζισαφί), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Σιντιμπέ), Πόνσε (83′ Αραούχο), Μάνταλος (79′ Γκαρσία).

Προσαγωγές οπαδών της ΑΕΚ από την Αστυνομία

Η αστυνομία προσήγαγε οπαδούς της ΑΕΚ που είδαν το ματς με τη Λαμία από… ταράτσες!

Απίστευτο σκηνικό στη Λαμία, με την αστυνομία να προσαγάγει περίπου 40 οπαδούς της ΑΕΚ, που είδαν το ματς με τη Λαμία από… ταράτσες, με την αιτιολογία ότι άναψαν δύο πυρσούς!
Mετά το τέλος του αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να προσαγάγει κόσμο της ΑΕΚ, που είδε το παιχνίδι με την ομάδα της Φθιώτιδας από τις… ταράτσες!
Χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό και με τη δικαιολογία ότι κάποιοι άναψαν δύο πυρσούς σε γκολ της Ένωσης, συγκεντρώθηκαν κλούβες κάτω από τις εν λόγω πολυκατοικίες και περίπου 40 άτομα έχουν προσαχθεί!
Οι εν λόγω οπαδοί βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο και δεν υπήρξε, φυσικά, καμία ρίψη προς το γήπεδο, ούτε κάποια ένταση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο κόσμος, που ανέβηκε στις ταράτσες, είχε πάρει άδεια από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών!

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....