ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Προκριματικά EURO 2025: Η Εθνική Ελπίδων 2-1 την Πορτογαλία!

Σπουδαία νίκη και μάλιστα με ολική ανατροπή για την Εθνική Ελπίδων, η οποία επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας στο “Θεόδ. Κολοκοτρώνης” για την 10η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2025.

Σκόρερ για την Εθνική Ομάδα που επικράτησε της πρωτοπόρου ομάδας στον όμιλο, ο Τζόλης και ο Παναγίδης.

Η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησε με τον Νιάρχο, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα αλλά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σοάρες. Στο 10′ και στο 15′ ο Σοάρες μπλόκαρε τα σουτ του Τζόλη από τη μεγάλη περιοχή και στο 17′ η κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο άουτ.
Η Πορτογαλία προηγήθηκε στο 30ο λεπτό, όταν ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη. Η αντίδραση της Εθνικής Ομάδας δεν άργησε και ένα λεπτό αργότερα ο Τζόλης συνδυάστηκε ιδανικά με τον Δαρέλα και με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι, ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του Χρήστου Τζόλη στην προκριματική σειρά και 2ο σερί μετά από αυτό που σημείωσε απέναντι στα Νησιά Φερόε.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Εθνική Ομάδα ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ. Ήταν το 49ο λεπτό, όταν ο Κίτσος σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Παναγίδης με σουτ, έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Σοάρες διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πίεσαν για να διευρύνουν το προβάδισμα τους αλλά η κεφαλιά του Δαρέλα από κοντά, στο 52ο λεπτό, κατέληξε λίγο άουτ ενώ στο 53′ ο Νιάρχος νικήθηκε και πάλι σε τετ α τετ από τον Σοάρες.
Στο 68ο λεπτό ο Τζολάκης με διπλή επέμβαση στα σουτ των Ματέους, Κονσεϊσάο διατήρησε το προβάδισμα για τη “γαλανόλευκη”. Η Πορτογαλία πίεσε για την ισοφάριση αλλά η Εθνική αμύνθηκε εξαιρετικά και το τελευταίο σφύριγμα του Βούλγαρου διαιτητή Ποπόφ βρήκε τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Διαιτητής: Νίκολα Ποπόφ (Βουλγαρία)

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Κίτσος, Κωνσταντόπουλος, Τζόλης,

(78′ Μεταξάς), Νιάρχος (55′ Ζουγλής), Καραμπέρης, Κωστής, Παναγίδης (64′ Παναγιώτου), Κρυπαράκος, Δαρέλας.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρούι Ζόρζε): Σοάρεζ, Γκόμες (83′ Εστέβες), Βέιγκα, Τόμας Αραούχο, Ροντρίγκεζ, Μπερνάρντο, Σόουζα (46′ Ματέους), Μαρκέζ (72′ Σάντος), Μοράϊς (62′ Σίλβα), Κονσεϊσάο, Ενρίκε Αραούχο (46′ Τομάς).
***  Στο άλλο παιχνίδι του 7ου ομίλου: Λευκορωσία-Κροατία 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ. ΤΕ ΡΜ. Β.
Πορτογαλία 5 17 3 12
Ελλάδα 6 9 6 11
Κροατία 4 9 4 10
Νησιά Φερόε 5 8 11 7
Λευκορωσία 8 5 19 3
Ανδόρα 6 3 8 3

 

Πρόγραμμα 11ης αγωνιστικής  (21/3/2024)

Ανδόρα-Κροατία

Πορτογαλία-Νήσια Φερόε

Λευκορωσία-Ελλάδα

 

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 17.00 ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Λαμία

efthia

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia
Φόρτωση....