Τύπος

ΠΣΑΤ: Προστασία των αθλητικών συντακτών προβλέπεται στο νέο αθλητικό νόμο

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 5085/24, που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και αφορούν τους αθλητικούς συντάκτες.

Είναι σημαντικό ότι στο νόμο συμπεριλήφθηκε διάταξη (άρθρο 15, παρ.β), προστασίας των δημοσιογράφων, που αφορά το αθλητικό ρεπορτάζ,  για περιπτώσεις βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Πρόκειται για μια πρόταση που είχαν θέσει στις συνεδριάσεις της Task Force οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων και του ΠΣΑΤ (εκπροσωπείται από τον Α΄Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Ιωάννου) και στήριξαν ο αρμόδιος υφυπουργός Παύλος Μαρινάκης και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης.

Στη σχετική διάταξη του νόμου αναφέρεται ότι:

«Όποιος με δημόσιες δηλώσεις, ανακοινώσεις, δημόσιες καταχωρήσεις, δημοσιεύσεις υποκινεί, παροτρύνει, ενθαρρύνει ή διευκολύνει πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν στη διάπραξη αδικημάτων βίας ή απειλής βίας, σε βάρος των διοικητικών, δικαιοδοτικών, δικαστικών και πειθαρχικών οργάνων του επαγγελματικού αθλητισμού, των προσώπων που συγκροτούν τα όργανα διαιτησίας του επαγγελματικού αθλητισμού και γενικώς των διαιτητών, των μελών διοίκησης της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας, και κατά των αξιωματούχων επαγγελματικών Α.Α.Ε., καθώς και κατά δημοσιογράφων, οι οποίοι στο πλαίσιο της ιδιότητάς τους καλύπτουν ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμπράττουν στην κάλυψη ή σχολιάζουν εκδηλώσεις επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και συναφή προς αυτές ζητήματα, και των μελών της Δ.Ε.Α.Β. και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή».

Επίσης, στον ίδιο νόμο, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης αποδέχθηκε την πρότασή μας και ο ΠΣΑΤ  θα εκπροσωπείται στην Εθνική Επιτροπή Συντονισμού, που προβλέπει ο νέος νόμος.

Σχετικές αναρτήσεις

Η απεργία των δημοσιογράφων και οι γνωστές «παραφωνίες»

efthia

Απεργούν αύριο Τρίτη 16 Απρίλη οι δημοσιογράφοι Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

efthia

Συγκροτήθηκαν τα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

efthia
Φόρτωση....