Auto Moto

Ράλι Ακρόπολις: Τα εύσημα σε εθελοντές, Ερυθρό Σταυρό, κριτές

Από το σχεδιασμό ενός αγώνα όπως το Ράλι Ακρόπολις έως την υλοποίησή του μεσολαβούν αμέτρητα στάδια. «Πίσω από τις κάμερες», είναι η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια κάνουν τον αγώνα πραγματικότητα.

Τετρακόσιοι εθελοντές, τετρακόσιοι κριτές, ενενήντα πέντε εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «ακροβολίστηκαν» σε κάθε πιθανό σημείο της διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις 2023, συμβάλλοντας καθένας με τη δική του προσπάθεια σε ένα αποτέλεσμα που έλαβε τα εύσημα από την παγκόσμια κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δηλώνοντας εθελοντικά συμμετοχή στο Ράλι Ακρόπολις, συνειρμικά καθένας οπλίζεται με υπομονή για αμέτρητες ώρες παραμονής στον ήλιο, με σκόνη.

Φέτος, η παράδοση κρατήθηκε μόνο αναφορικά με τις πολύωρες βάρδιες, που όπως πάντα, ξεκινούσαν πολύ πριν ξημερώσει. Σε συνθήκες και εδάφη κυριολεκτικά πρωτόγνωρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, το δικό τους αγώνα έδωσαν 400 εθελοντές με κοινό χαρακτηριστικό το χαμόγελο. Προερχόμενοι κατά 66,4% από την Αθήνα και κατά 33,6 από άλλες 73 περιοχές, οι εθελοντές ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άντρες (74%). Το 70% του συνόλου είχε πάρει μέρος και σε προηγούμενα Ράλι Ακρόπολις, τo 79,2% δήλωσε ενθουσιασμένο και πολύ ικανοποιημένο από τη συμμετοχή του και το 67% δήλωσε ότι θα βρίσκεται πάλι στις τάξεις του αγώνα, το 2024!

Όλοι τους βρέθηκαν δίπλα στους 400 έμπειρους κριτές του αγώνα, συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή του και βέβαια στην εξυπηρέτηση και στην ασφάλεια των θεατών. Εθελοντές υποδέχτηκαν τους φίλους του Ράλι Ακρόπολις και στην υπερειδική διαδρομή, στην Πλατεία Νερού, όπως και στο Service Park στη Λαμία κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έγινε αισθητή στο Ράλι  Ακρόπολις. Με 95 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από τα τμήματα Αθήνας, Ελασσόνας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κισσάμου, Κομοτηνής, Λάρισας, Ξάνθης, Πάτρας, Ρεθύμνου, Χαλκίδας και Χανιών, ο Ερυθρός Σταυρός ήταν σε κάθε σημείο του αγώνα, με υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.ά.) ενισχύοντας περεταίρω την ασφάλειά του.

Το Ράλι Ακρόπολις χαιρετίζει για ακόμα μια φορά την ανταπόκριση όλων εκείνων που με την ανιδιοτελή προσφορά τους καθιστούν εφικτή τη διοργάνωσή του.

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε μήνες έμειναν για το Ράλι Ακρόπολις 2024

efthia

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το «Goulinas Volcano Enduro»

efthia

Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ για την καταγραφή της 70χρονης ιστορίας του Ράλι Ακρόπολις

efthia
Φόρτωση....