Πολιτική

Σαρακιώτης: Η Κυβέρνηση τιμωρεί όλη τη φίλαθλη Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητάς της

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στις εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά οπαδικής βίας και τα μέτρα αντιμετώπισής της.

Όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης: «Είναι άκρως παράλογο να γίνονται επεισόδια σε έναν αγώνα βόλεϊ και να πραγματοποιούνται χωρίς οπαδούς οι αγώνες ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι δολοφονήθηκε εκτός γηπέδου ο Μιχάλης Κατσουρής, πριν δύο χρόνια ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας και η Κυβέρνηση “κλείνει τα γήπεδα ποδοσφαίρου”. Βρείτε λογική σε όλο αυτό!»

Ακολούθως, ο βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με το Ν. 4410 του 2016, θεσμοθέτησε το κεντρικό σύστημα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το ονομαστικό εισιτήριο και την κάρτα φιλάθλου. Πρέπει να λειτουργήσουν και οι κάμερες, όπου υπάρχουν προβλήματα, μέτρο το οποίο είχαμε επίσης θεσμοθετήσει και εφαρμοζόταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οφείλει να πραγματοποιείται και ταυτοποίηση κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο. Τα γήπεδα πρέπει να ανοίξουν και να εφαρμοστούν τα εν λόγω αυτονόητα μέτρα. Για ποιο λόγο τιμωρείται ολόκληρη η φίλαθλη χώρα επειδή έγιναν επεισόδια εκτός γηπέδου σε έναν αγώνα βόλεϊ; Πώς θα αποζημιωθεί ο φίλαθλος του Παναιτωλικού ή της Λαμίας, δύο ομάδων π.χ. που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε επεισόδια, ο οποίος πληρώνει 100, 200 ή και 500 ευρώ ετησίως για το εισιτήριο διαρκείας του; Γιατί τιμωρείται; Οι ευθύνες των Π.Α.Ε. είναι ξεκάθαρες, αλλά πρέπει να τιμωρούνται εκείνες, εντός των γηπέδων των οποίων γίνονται επεισόδια. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δε θέλει να “αγγίξει” τις μεγάλες Π.Α.Ε.».

Μάλιστα, σχολιάζοντας το επιχείρημα του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Λαζαρίδη περί πρόσφατης τιμωρίας ομάδας για τη ρίψη κροτίδας,  τόνισε: «Η τιμωρία συνιστά κυβερνητική απόφαση; Δεν είναι απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης;» Επιπροσθέτως, με αφορμή τη φράση του κ. Λαζαρίδη ότι οπαδική βία παρατηρείται και στο εξωτερικό, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Μετά την ακρίβεια η οποία “έρχεται από το εξωτερικό” κατά την Κυβέρνηση, τώρα έρχεται και η οπαδική βία. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δε φταίει για τίποτα

Καταλήγοντας, ο κ.  Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην απουσία σχεδιασμού από πλευράς της Κυβέρνησης σημειώνοντας: «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι αγώνες πρωταθλήματος και όταν ρωτήθηκε, τι θα συμβεί με εκείνους του κυπέλλου, απάντησε ότι “θα το σκεφτούμε και θα σας πούμε”. Όταν, στη συνέχεια, ανεστάλησαν και οι αγώνες κυπέλλου, ρωτήθηκε για τον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο βόλεϊ και απάντησε και πάλι “θα το σκεφτούμε και θα σας απαντήσουμε”! Είναι αυτή οργάνωση

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....