Πολιτική

Σαρακιώτης: Πρωτοφανές Πρωθυπουργός να παρακαλάει βουλευτές να απέχουν από τα καθήκοντά τους!

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και σε εκείνο της συνεχιζόμενης ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Η Ν.Δ. περηφανεύεται διαρκώς για το 41%… Πού είναι το 41%; Πού είναι ο “τολμηρά και σταθερά μπροστά” Πρωθυπουργός; Έρχεται και παρακαλάει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα για την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου. Ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μπορεί να πείσει ούτε τους Βουλευτές του, ποιον πολίτη και ποιον Ευρωπαίο ηγέτη θα πείσει; Τώρα παρακαλάει να υπερψηφίσουν ακόμη και τους Υπουργούς του! Δεν είναι μέγιστη πολιτική δειλία να καλεί εκλεγμένους Βουλευτές να απέχουν από τα καθήκοντά τους; Για ποιο λόγο ψηφίζουν τους Βουλευτές οι Έλληνες πολίτες; Για να πίνουν… τσίπουρα και καφέ, ενώ διενεργούνται κοινοβουλευτικές συζητήσεις και ψηφοφορίες; Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφερε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια παρά τις αντιδράσεις, το πλήρωσε εκλογικά και δέχθηκε τις συνέπειες. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία “δεν έχει βάλει νερό στο κρασί του”. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου, η οποία θα δούμε αν θα γίνει δεκτή ή όχι».

Παράλληλα, ο βουλευτής τόνισε: «Θα ήθελα να ρωτήσω σημερινούς Υπουργούς της Ν.Δ., όπως τον κ. Κεφαλογιάννη, τον κ. Κικίλια, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Γεωργιάδη, την κα Βούλτεψη και την κα Ράπτη οι οποίοι από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης δεν είχαν υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, τώρα που κάθονται στην υπουργική καρέκλα θα ψηφίσουν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;»

Εν συνεχεία, η συζήτηση επεκτάθηκε στο ζήτημα της ανακολουθίας λόγων και πράξεων, η οποία χαρακτηρίζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., με τον κ. Σαρακιώτη να υπογραμμίζει: «Προεκλογικά μας έλεγαν ότι “θα μειώσουν τους φόρους” και δε βρέθηκε ένα στέλεχος της Ν.Δ. να αντιδράσει για το φορολογικό νομοσχέδιο. Δε βρέθηκε ένας να αντιδράσει και να ψηφίσει κατά συνείδηση για τις μεθοδεύσεις στο ζήτημα της Προανακριτικής για τα Τέμπη, που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και κάλυψαν τον κ. Καραμανλή. Για τα “ψηφαλάκια” όμως αντιδρούν όλοι…»

Κλείνοντας, όσον αφορά το θέμα της ανεξέλεγκτης ακρίβειας,  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα αίτια της ακρίβειας τελικά κρύβονται στη Γάζα, στην Ουκρανία ή στη χώρα μας; Αν η ακρίβεια είναι “εισαγόμενη”, πώς θα την καταπολεμήσει ο κ. Πρωθυπουργός; Εμείς δεν έχουμε Πρωθυπουργό, δημοσιογράφο έχουμε, που απλά καταγράφει και περιγράφει την αισχροκέρδεια που καλπάζει! Έχουν δημοσιοποιηθεί έρευνες για το 2021 και για το 2022, οι οποίες αναφέρονται σε εκτόξευση τιμών 150-200% σε βασικά προϊόντα και ο Πρωθυπουργός απλά λέει σήμερα, κατόπιν εορτής, ότι “δε θα γίνουμε μπανανία” και “υπάρχει ακρίβεια”. Οι έρευνες προετοιμάστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον κ. Λιανό, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη και τελικά τον αποκεφάλισε, επειδή ο κ. Λιανός μιλούσε και δημοσιοποιούσε τις έρευνές του. Εντός 14 μηνών, ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει τρίτη δέσμη μέτρων… Απέτυχαν τα προηγούμενα μέτρα; Αν δει κανείς την εκτόξευση των τιμών, απέτυχαν πλήρως».

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....