Πολιτική

Σαρακιώτης: «Το μόνο pass, που πάει καλά, είναι ο ΠΑΣ Λαμία!»

Με αυτή την ατάκα έκλεισε την παρουσία του ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωϊνή Επισκόπηση», καθώς αναφέρθηκε στη μετεγγραφή του Carlitos και στο θετικό ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης της Λαμίας!

Στο πρώτο σκέλος της πολιτικής συζήτησης, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε σε όσα κωμικοτραγικά και επικίνδυνα για το πολίτευμα μας εκτυλίσσονται με αφορμή την παρουσία του μορφώματος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή επισημαίνοντας: «Όσα συμβαίνουν στο μόρφωμα των “Σπαρτιατών”, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Κασιδιάρης, είναι τραγελαφικά και σίγουρα απαξιώνουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Επιτέλους οφείλουμε να συζητήσουμε για τα πραγματικά αίτια της γιγάντωσης της ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. το προηγούμενο διάστημα και σήμερα των “Σπαρτιατών”».

Ακολούθως, απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την εσωκομματική διαδικασία στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνοντας: «Παντού το πρώτο θέμα συζήτησης είναι η εκλογική διαδικασία στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. και η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη. Προφανώς του πιστώνεται ότι αναθερμάνθηκε επικοινωνιακά το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. […] Είναι ευτυχές ότι υπάρχουν εξαιρετικές υποψηφιότητες για την προεδρία. Το μείζον είναι η διασφάλιση της ενότητας του κόμματος και μετά τις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου, να προχωρήσουμε στη συγκρότηση μιας αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης […] Όποιος ή όποια αναλάβει την προεδρία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα πρέπει να μπορεί να ενώσει τις διαφορετικές τάσεις εντός του κόμματος, αλλά και να απευθυνθεί στο σύνολο των προοδευτικών πολιτών». Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης πρόσθεσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγγυητής της ενότητας του κόμματος και χαίρει της εκτίμησης και της αγάπης της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.. Ορθώς δεν κλείνει το μάτι σε κανέναν και σε καμία υποψηφιότητα και ορθώς δεν παρεμβαίνει, αφήνοντας τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν ακηδεμόνευτα».

Στη συνέχεια, επεκτάθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας, η οποία μαστίζει την αγορά, υπογραμμίζοντας: «Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προτείνουμε μέτρα που μπορούν να σπάσουν κρίκους στην αλυσίδα της ακρίβειας, όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Η Κυβέρνηση επιμένει εμμονικά να μην το εφαρμόζει, παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. αυτό το μέτρο έχει εφαρμοστεί, όπως και συμβαίνει και με την πρόταση για τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε: «Όταν η χώρα μας, σε σειρά αγαθών, καταγράφει τις υψηλότερες τιμές σε επίπεδο Ε.Ε., μόνο ως “ακρίβεια Μητσοτάκη” μπορούμε να την ονομάσουμε. Πώς είναι δυνατόν προεκλογικά η ΝΔ να υποσχόταν “πληθωρισμό στο 2%” όταν, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μιλούσε για “εξωγενείς παράγοντες”; Δίνει υποσχέσεις και για το τέλος του πολέμου τώρα ο κ. Μητσοτάκης;! […] Δεν υπήρξε πολιτική βούληση, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πάταξης των φαινομένων αισχροκέρδειας. Όλοι “έπεσαν να μας κατασπαράξουν” όταν μιλήσαμε για φορολόγηση των “ουρανοκατέβατων” – όπως τα χαρακτήριζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ενέργειας. Η Ν.Δ. έβαλε κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. με στόχο να προστατεύσει τα υπερκέρδη 4-5 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Η συνέντευξη του κ. Σαρακιώτη ολοκληρώθηκε με αναφορές στον ΠΑΣ Λαμία και στο φετινό θετικό ξεκίνημα της ομάδας και τον κ. Σαρακιώτη να αναφέρει: «Η μετεγγραφή Carlitos στον ΠΑΣ Λαμία ήταν εξαιρετική και αναμένουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερες επιτυχίες! Πιστεύουμε ότι θα πάμε καλύτερα!!!»

Σχετικές αναρτήσεις

Τροπολογία Σαρακιώτη για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών των δικαστικών υπαλλήλων

efthia

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia
Φόρτωση....