ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Στο 95’ ο ΠΑΣ Λαμία έχασε δύο βαθμούς από την Κηφισιά

Άλλη μια φορά η ομάδα της Λαμίας πήρε προβάδισμα στο σκορ, αλλά δεν κατάφερε να το κρατήσει και να φύγει από το γήπεδο με το τρίποντο. Αυτή τη φορά στην Καισαριανή, όπου προηγήθηκε στο 85’ με τον Ματίας Ακούνια (είχε μπει στο ματς δύο λεπτά πριν) για να δεχτεί την ισοφάριση στο 95’ μ’ ένα απίθανο γκολ από 30μ!

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου στο 2ο σερί εκτός έδρας ματς με τους νεοφώτιστους της κατηγορίας, απόψε έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με θετικό αποτέλεσμα και με μια ικανοποιητική εμφάνιση, μακριά από το ναυάγιο των Σερρών. Πλέον η νίκη την ερχόμενη Κυριακή στο ΔΑΚΛ κόντρα στον Παναιτωλικό είναι επιτακτική για τη Λαμιώτικη ομάδα ώστε να μείνει μακριά από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Στην 9η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Λαμία που έφερε την τρίτη της φετινή ισοπαλία, την στιγμή που η Κηφισιά έμεινε στους πέντε βαθμούς και την 11η θέση.


Ο αγώνας

Aρκετά δυναμικά ξεκίνησε το ματς καθώς η Λαμία βγήκε μπροστά αμέσως αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Η μπάλα έφτασε στον Τόσιτς, εκείνος μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε εύκολα.
Το παιχνίδι μετατράπηκε σε… μονοπώλιο κατοχής της μπάλας, αφού η ομάδα του Βόκολου με πρώτο «βιολί» τον Καρλίτος είχε την κατοχή προσπαθώντας να δημιουργήσει συνθήκες στην περιοχή των γηπεδούχων.
Στο 18’ η Λαμία, εφτασε μια ανάσα από το γκολ. Φάουλ εκτός περιοχής με τον Τόσιτς να εκτελεί και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Σιμόν σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Τα λεπτά κυλούσαν και η Κηφισιά προσπαθούσε να πάρει μέτρα στο γήπεδο ωστόσο η άμυνα της Λαμίας ήταν καλά οχυρωμένη.
Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απείλησε για πρώτη φορά στο 24’ όταν ο Μπιφουμά βγήκε στον κενό χώρο, πάτησε περιοχή και σούταρε πάνω στο Κοσέλεβ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, με τον Ίλιεφ στο 33’ να κουβαλά την μπάλα εκτός περιοχής και να σουτάρει εκτός εστίας.
Η Λαμία «απάντησε» στις απειλές των γηπεδούχων, όταν στο 38’ ο Καρλίτος βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Σλίβκα στα δεξιά της περιοχής, αυτός γύρισε παράλληλα στον Λόνγκο όμως ο φορ των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να σπρώξει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα με το 0-0 να μένει ως το τέλος και να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Καλύτερη η εκκίνηση της Κηφισιάς στο δεύτερο μέρος, η οποία προσπάθησε να επωφεληθεί στο 49′ από το καλό γύρισμα του Βαφέα στην περιοχή, με τον Οζέγκοβιτς να μην καταφέρνει να πλασάρει και την μπάλα να καταλήγει πλάγιο. Στο 54′ η Λαμία αναπτύχθηκε από τα αριστερά με τον Τόσιτς να σεντράρει στο «κουτί» εκεί που ο Λόνγκο σούταρε στέλνοντας την μπάλα παράλληλα από την εστία.
Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-1 λίγα δευτερολεπτα αργότερα, όταν ο Μασούρας από τα δεξιά με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεβ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις με τον Γιάννη Αναστασίου να περνά στο ματς τον Τετέι. Ο νεαρός επιθετικός απείλησε με το που μπήκε στο ματς, όταν από κάθετη του Ίλιεφ βρέθηκε εκτός περιοχής και σούταρε άουτ, ενώ τρια λεπτά αργότερα, ο Μπιφουμά του πέρασε την μπάλα παράλληλα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την σπρώξει στα δίχτυα.
Η Κηφισιά εξακολούθησε να έχει το… μονοπώλιο και στο 77′ απείλησε την εστία του Κοσέλεβ με ατομική ενέργεια, με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να αποκρούει εντυπωσιακά.
Ο Βόκολος έκανε και εκείνος τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις βάζοντας στο ματς, Τσιλούλη και Ακούνια σε μια κίνηση που όπως αποδείχθηκε άλλαξε το ματς. Στο 82′ ο Τσιλούλης έκανε από αριστερά την σέντρα, ο Λόνγκο πήρε την κεφαλιά και ο Ακούνια με τρομερό σουτ, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Αναγνωστόπουλο για το 0-1!
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Κηφισιά θα φύγει με ένα σημαντικό «διπλό» η Κηφισιά, έκανε… ματ! Επίθεση από τα δεξιά, από σπόντα η μπάλα έφτασε στον Λούμορ που με ένα τρομακτικό σουτ με το αριστερό πόδι, εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Κοσέλεβ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1!

Φάσεις, γκολ…

1’  Επίθεση κατά μέτωπο με την μπάλα να φτάνει στον Τόσιτς, που σούταρε στην περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου

13’ Πτώση του Σίντκλεϊ στην περιοχή. Ζητούν πέναλτι οι παίκτες της Λαμίας. Τσεκαρίστηκε η φάση και το ματς συνεχίζεται

18′ Φάουλ σε πάρα πολύ καλό σημείο για τη Λαμία, που κέρδισε ο Τόσιτς. Θα εκτελέσει ο ίδιος αριστοτεχνικά το φάουλ, η μπάλα τράνταξε τη συμβολή των δοκών ενώ στη συνέχεια ο Σιμόν σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου

24′ Όμορφη κάθετη στον Μπιφουμά που πάτησε περιοχή και σούταρε πάνω στον Κοσέλεβ

33′ Ο Ίλιεφ κουβάλησε την μπάλα, σούταρε έξω από την περιοχή με το αριστερό και την έστειλε λίγο άουτ από την εστία του Κοσέλεβ

38′ Τρομερή έμπνευση του Καρλίτος που βρίσκει κάθετα τον Σλίβκα, αυτός από τα δεξιά της περιοχής γύρισε παράλληλα στον Λόνγκο, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά

45’ ++  Εκτέλεση με φάλτσο του Μπιφουμά, η μπαλα πέρασε το τείχος, ο Οζέγκοβιτς κινήθηκε στη φάση αλλά μπλόκαρε ο Κοσέλεβ

49′ Επικίνδυνο γύρισμα του Βαφέα στην περιοχή της Λαμιας, ο Οζέγκοβιτς δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

54′ Απίθανη ευκαιρία για την Λαμία με τον Λονγκό να αστοχεί από πλάγια θέση

56′ Η μπάλα έφτασε έξω δεξιά στον Μασούρα ο οποίος δοκίμασε ένα δεξί…. βολέ το οποίο τράνταξε το οριζόντιο του Κοσέλεβ

58′ Η μπάλα από τον Τόσιτς βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Κηφισιάς, αλλά ο Καρλίτος έκανε αδύναμη κεφαλιά και την έστειλε στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου

61′ O Kαρλίτος μετά από εξαιρετική αντεπίθεση της Λαμίας χάνει απίθανη ευκαιρία όμως στην αρχή της φάσης ο Λονγκό είναι οφσάιντ

69′ Ο Μπιφουμά έκανε το παράλληλο συρτό γύρισμα αλλά ο ταλαντούχος επιθετικός της Κηφισιάς δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοσέλεβ

75′ Παραλίγο αυτογκόλ από τον Τσάπαν. Σέντρα του Μούλα και ο στόπερ της Κηφισιάς έστειλε την μπάλα κόρνερ

77′ Ατομική ενέργεια του Οζέγκοβιτς που την έφερε στο δεξί και σουταρε. Απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κοσέλεβ

85’  Σέντρα από τα αριστερά του Σίντκλεϊ , ανάποδη κεφαλιά του Λονγκό υπό πίεση και ο Ακούνια πετάγεται στα δεξιά με  σουτ νικά τον Αναγνωστόπουλο…0-1
95’
Απίθανο γκολ του Λούμορ με το αριστερό εκτός περιοχής! Βολίδα του Νιγηριανού από 30μ η μπάλα στο δοκάρι και μέσα…1-1

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κόκκινη: Ιπαλίμπο 96’

Κίτρινες: Παπασάββας 27’, Ιπαλίμπο 84΄, Οζένγκοβιτς 94’ – Παπαδόπουλος 9’, Τζανετόπουλος 45’+, Ακούνια 94’

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λούμορ, Τσάπαν, Βαφέας, Παπασάββας (88’ Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (65’ Τετέι), Μπιφουμά (78’ Αντερέγκεν), Μπαρμπόσα, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Koσέλεβ, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος (75’ Πάβλοβετς), Σαντάνα (70’ Μουλά), Τόσιτς (70’ Τσιλούλης), Σλίβκα, Λονγκό, Καρλίτος (70’ Στάνκο), Νούνιες (82’ Ακούνια)

 

***  Στον πάγκο ήταν ακόμη οι: Nάγκι, Τσιλιανίδης, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος. Εκτός 20άδας έμειναν οι Χατζηεμμανουήλ και Λάκε

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....