Φθιώτιδα

Συγκέντρωση των εργαζομένων την Κυριακή στη ΛΑΡΚΟ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023. Χαιρετίζουμε όλους εσάς που με την παρουσία σας  στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε στο υπουργείο οικονομικό, με την φωνή σας,   αντήχησε ξανά στο κέντρο της Αθήνας το σύνθημα  «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια μηχανές βάλτε τα μπροστά».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκπροσώπους σωματείων, φορέων, κομμάτων και απλούς εργαζόμενους που για ακόμη μία φορά στάθηκαν δίπλα μας και αλληλέγγυοι, δίνοντας δύναμη στην φωνή μας και με την έμπρακτη στήριξη τους πίεσαν την Κυβέρνηση.

Όλη η δράση που ανέπτυξαν τα σωματεία μας το προηγούμενο διάστημα:

  • Οι δεκάδες συσκέψεις με εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής μας.
  • Η ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
  • Η συντονισμένη παρέμβασή μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  • Ο προγραμματισμός και η προετοιμασία της μεγάλης σύσκεψης – συγκέντρωσης που έχουμε μπροστά μας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 10:30 στο κινηματογράφο Ίλιον.
  • Η έκφραση αλληλεγγύης από εκατοντάδες σωματεία και εργαζόμενους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία μας, έδωσαν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Στο υπουργείο οικονομικών συναντηθήκαμε με τον υπουργό κ. Θάνο Πετραλιά και πήραμε την εξής  δέσμευση:

«Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι 31/3/24. Τον Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τα σωματεία, επιδιώκοντας μέχρι τότε συνεννόηση με τον νέο ιδιοκτήτη και διάλογο που θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ»

Στην ερώτηση: «θα παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι των εργολαβιών»;

Η απάντηση ήταν: «όπως είστε μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τη Τετάρτη 13/12/23, μετά το μεσημέρι, το Υπουργείο Ενέργειας  «θέτει ζητήματα για την ανανέωση των εργαζομένων στις εργολαβίες και την παραμονή όλων των εργαζομένων στις βάρδιες».

Το σωματείο μας άμεσα επιδίωξε επαφή με το Υπουργείο Ενέργειας, αλλά δεν επετεύχθη . Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε τηλεφωνική ενημέρωση στους κυβερνητικούς Βουλευτές της Στερεάς, επιδιώκοντας να μάθουμε εάν οι πληροφορίες ισχύουν ή όλο αυτό οφείλεται σε λάθος συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων.

Προς το Παρόν δεν έχουμε λάβει απάντηση και θα ενημερώσουμε για ότι νεότερο έχουμε.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο κινηματογράφο Ίλιον, η παρουσία των εργαζομένων και των οικογενειών  στην Συγκέντρωση – Σύσκεψη είναι αυτό που θα δώσει «τα όπλα» στα σωματεία για την αποτελεσματική συνέχιση των ενεργειών. Η συμμετοχή των φορέων και των εργαζομένων της περιοχής μας είναι αυτό που θα ενοποιήσει τα προβλήματα και θα αυξήσει την πίεση.

Έγινε άλλο ένα βήμα, έχουμε δρόμο μπροστά μας.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σχετικές αναρτήσεις

Στα έργα του λιμανιού Στυλίδας και της Αποχέτευσης του Δήμου ο Χρήστος Σταϊκούρας

efthia

Νέο διοίκηση στο Παράρτημα Λαμίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

efthia

Συνάντηση Δημήτρη Κουτσούμπα με σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....