Αυτοδιοίκηση

Συμεών: «Οι ωφελούμενοι των δομών μας είναι η οικογένεια μας»

Στο πλευρό των τροφίμων και του προσωπικού των δομών και των Ιδρυμάτων της Μητρόπολης Φθιώτιδας βρίσκεται συνεχώς ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ιδιαίτερα όμως αυτές τις άγιες και εόρτιες ημέρες, θέλοντας και έμπρακτα να δείξει την αγάπη, την στοργή και την μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα στους μοναχικούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και κάνοντας πράξη ότι «είμαστε όλοι μια οικογένεια».

         Χθες το μεσημέρι ο ποιμενάρχης μας παρέθεσε γεύμα στους τροφίμους και στο προσωπικό του «Πολυδύναμου Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος» της Μητρόπολης στην Στυλίδα.

          Σε αυτό το γιορτινό τραπέζι της αγάπης παραβρέθηκαν οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος» και του Προτύπου Οικοτροφείου νόσου «Αlzheimer και συναφών παθήσεων «Η Αγία Ερμιόνη» της «Αποστολής» και της Μητρόπολης Φθιώτιδας, το Διοικητικό Συμβούλιο της δομής, αλλά και ο νεος Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη..

          Ο κ. Συμεών μετέφερε και τις ευχές του Γενικού Διευθυντή της Αποστολής Κωνσταντίνου Δήμτσα προς το προσωπικό και τους τροφίμους των δομών της Ανατολικής Φθιώτιδας, υπογραμμίζοντας:

          «Στις γιορτές εμείς οι ορθόδοξοι, οι παραδοσιακοί, προστρέχουμε ιδιαίτερα στους οικογενείς μας, στους συγγενείς μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ανοίγουμε τα σπίτια μας στα χωριά μας, επισκεπτόμαστε αγαπημένους τόπους και αγαπημένα πρόσωπα. Έτσι και σήμερα, γευματίσουμε χριστουγεννιάτικα με την οικογένεια μας. Οι ωφελούμενοι των δομών μας είναι η οικογένεια μας. Χαιρόμαστε μαζί τους, τους δίνουμε και μας δίνουν χαρά και ευλογία».

          Ο νέος Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου χαιρετίζοντας με την σειρά του το εόρτιο τραπέζι ανέφερε:

          «Καυχόμαστε για αυτήν την σημαντική δομή που λειτουργεί υποδειγματικά στην καρδιά του δήμου μας και προάγει το επίπεδο των κοινωνικών και προνοιακών υπηρεσιών στην Ανατολική Φθιώτιδα. Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών για το τεράστιο έργο του και ιδίως για το νέο πρότυπο Οικοτροφείο Ψυχικής Υγείας που τον επόμενο μήνα θα εγκαινιάσει σε αυτόν εδώ τον χώρο»

          Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς το πρόσωπο του κ. Συμεών εξέφρασαν και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πρωτ. π. Μιχαήλ Στεφάνου, οι ιατροί των μονάδων, καθώς και το προσωπικό.

          Να σημειωθεί ότι ο κ. Συμεών, όλες αυτές τις ημέρες των Αγίου Δωδεκαημέρου θα προσφέρει εόρτια γεύματα και στις άλλες Μονάδες Φροντίδος Ηλικιωμένων της Μητρόπολης, καθώς και στα δύο ορφανοτροφεία της Λαμίας, του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας και του Ορφανοτροφείου Θηλέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητρώο ευάλωτων ομάδων πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στη Λαμία

efthia

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων

efthia

Σύσκεψη Πολιτικής προστασίας στον Δήμο Στυλίδας

efthia
Φόρτωση....