Auto Moto

Τα βουνά είναι το «σπίτι» του Ράλι Ακρόπολις. Τα αφήνουμε καθαρά!

Πίσω από τη λάμψη του GR Yaris με το οποίο η Toyota Gazoo Racing πανηγύρισε το «1-2» στο Ράλι Ακρόπολις 2023, δόθηκε ακόμα ένας αγώνας. Αυτήν τη φορά για την προστασία του περιβάλλοντος, με αρωγό την Toyota Ελλάς.

H Toyota Ελλάς, για τρίτη χρονιά χορηγός του Ράλι Ακρόπολις, έκανε πράξη την προώθηση της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στην κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μέσω της πρωτοβουλίας «Toyota Clean Mountain Race», με ένα Hilux της Toyota Ουστριάς, η ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota ενθάρρυνε όσους βρέθηκαν στα βουνά για να παρακολουθήσουν το Ράλι Ακρόπολις να διατηρήσουν τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος, συλλέγοντας τα απορρίμματά τους.

Για τη συλλογή ανακυκλώσιμων ή μη υλικών, στις προσβάσεις των ειδικών διαδρομών είχαν τοποθετηθεί σακούλες «In The Loop» κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα.

Παράλληλα, προωθήθηκαν ποτήρια πολλαπλών χρήσεων με θεματικό δημιουργικό από τον αγώνα, ώστε να ενθαρρυνθεί ως φιλοσοφία ζωής η χρήση ανάλογων προϊόντων.

Ειδικότερα στα βουνά, η καρότσα του Hilux αξιοποιήθηκε και για τη συλλογή των πλεγμάτων που οριοθετούσαν τα επικίνδυνα σημεία και τις ασφαλείς θέσεις θεατών, τα οποία ήταν κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο υλικό.

Η καμπάνια «Toyota Clean Mountain Race» τρέχει στο πλαίσιο του αγώνα από την Toyota Ελλάς σε συνεργασία με την περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας του Ομίλου Πλαστικά Θράκης «In the Loop» και την Οργανωτική Επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα των βουνών απ’ όπου περνάει ο αγώνας.

Εδώ και τρία χρόνια, η διάδοση καλών πρακτικών αποτελεί θεμελιώδη πρακτική για την αξιοποίηση της απήχησης του αγώνα επ’ ωφέλειά του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε μήνες έμειναν για το Ράλι Ακρόπολις 2024

efthia

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το «Goulinas Volcano Enduro»

efthia

Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ για την καταγραφή της 70χρονης ιστορίας του Ράλι Ακρόπολις

efthia
Φόρτωση....