ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Τεράστιο διπλό της Λαμίας στην Τρίπολη!

Μετά από ένα ανοιχτό ματς με ευκαιρίες εκατέρωθεν, ο ΠΑΣ Λαμία πέτυχε σπουδαια νίκη στην Τρίπολη, κερδίζοντας τον Αστέρα με 1-0, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’  Εθνικής και ανέβηκε ακόμη περισσότερο βαθμολογικά.

Το μοναδικό τέρμα πέτυχε στο 88′ ο Τσιλούλης με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Τζαγκόεφ.

Ο αγώνας

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και είχε στο μισό γήπεδο τη Λαμία. Ο Μπαρτόλο στο 5’ αφού έκανε τρομερή ενέργεια άργησε να τελειώσει τη φάση, ενώ μέχρι το τέταρτο οι Αρκάδες είχαν κατασκηνώσει στα καρέ του αντιπάλου, όμως τους έλειπε η σωστή επιλογή για να βρουν καθαρή φάση και γκολ. Η Λαμία έκανε αισθητή πρώτη φορά την παρουσία της στο ματς στο 17’ με το μακρινό σουτ του Καρλίτος, ενώ έξι λεπτά μετά ο Αστέρας απάντησε με τον Άλβαρες να βρίσκει υπέροχα τον Καλτσά που έκανε κακό τελείωμα.
Η Λαμία ήταν ξεκάθαρο πως είχε σκοπό να χαλάσει το παιχνίδι του Αστέρα πρωτίστως και στη συνέχεια να δημιουργήσει, κάτι που έβγαινε στο γήπεδο. Απείλησε στο 29’ με το σουτ του Σλίβκα που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, σε μία από τις λιγοστές φορές που οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν μαζικά στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Και με τους γηπεδούχους να είναι φλύαροι, το ημίχρονο τελείωσε όπως ξεκίνησε. Θα μπορούσε στο φινάλε, πάντως, ο Μπαρτόλο αν είχε κάνει καλύτερη επιλογή στη διπλή φάση του 45’ να είχε βρει η ομάδα του γκολ.
Ο Ράσταβατς έβλεπε πως η ομάδα του είχε αργή κυκλοφορία, ενώ δεν έβγαζε την ενέργεια και την ένταση άλλων αγώνων. Είχε την κατοχή, αλλά αυτό δεν έφτανε για να διασπάσει την αμυντική προσέγγιση των φιλοξενούμενων. Κάπως έτσι, προχώρησε σε δύο αλλαγές στο ημίχρονο ρίχνοντας στο χορτάρι τους Σουρλή, Καρμόνα, στις θέσεις των Γκρόζντανιτς, Γκαρθία.
Ο Αστέρας απέκτησε ένταση στο παιχνίδι του, έφτιαξε τεράστια φάση στο 47’ αλλά ο Μιριτέλο κατάφερε να… πετύχει τον Κοσέλεφ από τη μικρή περιοχή και να σπαταλήσει μια τεράστια φάση για να ανοίξει το σκορ. Αυτή η φόρα των γηπεδούχων περιορίστηκε σχετικά άμεσα, αφού η Λαμία έσφιξε ξανά. Σιγά-σιγά μάλιστα και με τις αλλαγές του Βόκολου, οι φιλοξενούμενοι ξεμύτιζαν συχνά-πυκνά.
Το παιχνίδι πήγαινε σβηστά για 0-0, με τον Τόσιτς πάντως να προειδοποιεί στο 82ο λεπτό αλλά οι γηπεδούχοι δεν άκουσαν το καμπανάκι. Και τελικά έξι λεπτά αργότερα οι Αρκάδες πλήρωσαν άλλη μία αμυντική τους ολιγωρία τη φετινή σεζόν, με τη Λαμία να παγώνει το «Θ. Κολοκοτρώνης». Ο Τόσιτς έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έπαιξε το ένα-δύο με τον Τζαγκόεφ και τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσιλούλη να βρίσκεται αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει με κεφαλιά (0-1).

Κάπου εκεί το ματς έγινε ροντέο στο φινάλε, με τον Αστέρα να έχει ασφυκτική πίεση στα αντίπαλα καρέ και τον Παπαδόπουλο να έχει προωθηθεί και να κατασκηνώνει στην περιοχή του Κοσέλεφ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με κάποιον τρόπο κατάφεραν να μην δεχτούν γκολ και να κρατήσουν ένα τεράστιο και τρίτο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα που τους φέρνει στους 15 βαθμούς.

Φάσεις, γκολ…

2′ Γύρισμα του Μουνάφο στην περιοχή, έδιωξε ο Τζανετόπουλος

Οι παίκτες του Αστέρα και της Λαμίας φοράνε ροζ περιβραχιόνιο, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

5′  Ο Μπαρτόλο αδειάζει τον Τζανετόπουλο, πάει να περάσει και τον Παπαδόπουλο, παίρνει την κόντρα και σουτάρει από πλάγια αλλά ο Κοσέλεφ απομακρύνει

13′ Σέντρα-ξυραφιά του Καλτσά, περνά παράλληλα η μπάλα

17′ Η Λαμία έσπασε με εξαιρετική κυκλοφορία το πρέσινγκ ψηλά του Αστέρα, με τον Καρλίτος να κάνει την ατομική ενέργεια και να σουτάρει, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

20′ Ωραία ανάπτυξη του Αστέρα, εξαιρετικό γέμισμα του Μπαρτόλο αλλά διώχνει ο Σιμόν προ του Κρέσπι

23′ Σέντρα του Άλβαρες, ο Καλτσάς κάνει το πλασέ με τη μία από το σημείο του πέναλτι αλλά δεν βρίσκει στόχο

24′ Φάουλ του Καρλίτος, έδιωξαν εύκολα οι γηπεδούχοι.

29′ Μετά από κακή απομάκρυνση των γηπεδούχων, ο Σλίβκα έπιασε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή που κόντραρε στον Τζουκάνοβιτς και πέρασε κόρνερ

33′ Φάουλ σε εξαιρετικό σημείο για τον Αστέρα. Χαλαρή εκτέλεση του Καλτσά, μπλόκαρε εύκολα ο Κοσέλεφ

37′ Ο Καρλιτος πάει να βάλει το γκολ της… ζωής του με τρομερή λόμπα από τα 40 μέτρα, ο Παπαδόπουλος διώχνει δύσκολα αλλά η φάση είναι ως μη γενόμενη για οφσάιντ

40′ Ωραία κυκλοφορία των γηπεδούχων, ο Κρέσπι καθυστερεί να σεντράρει και όταν το κάνει, η μπάλα κοντράρει και ο Κοσέλεφ μπλοκάρει

45′ Διπλή φάση για τον Αστέρα, την πρώτη ο Μπαρτόλο γυρίζει στο… πουθενά, τη δεύτερη ο Καλτσάς δεν πιάνει το πλασέ από πλεονεκτικό σημείο

47′  Γύρισμα του Άλβαρες, δεν διώχνει κανείς και η μπάλα στρώνεται στη μικρή περιοχή στον Μιριτέλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταματάει στο σώμα του Κοσέλεφ. Ακολούθησε σουτ του Σουρλή που πέρασε ψηλά άουτ.

49′ Ωραία συνεργασία και σέντρα του Καλτσά, το σουτ του Μιριτέλο στην κίνηση σταματά στο τάκλιν του Τζανετόπουλου.

58′ Μετά την εκτέλεση φάουλ, ο Σίντκλεϊ πήδηξε μόνος του στην περιοχή και πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

67′  Ωραία σέντρα του Τζουκάνοβιτς, η κεφαλιά του Μιριτέλο πέρασε δύο μέτρα από την εστία

73′ Παραλίγο τραγικό λάθος του Τζανετόπουλου, τον ευνοεί η τύχη και παίρνει το άουτ τελικά

78′ Ο Τσιλούλης σέντρα ξυραφιά, ο Ακούνια δεν μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας

80′ Μακρινό σουτ του Μουνάφο, μπλόκαρε ο Κοσέλεφ

81′ Σέντρα του Σιμόν, τακουνάκι του Σλίβκα, η μπάλα πολύ άουτ.

82′ Ο Τόσιτς βρήκε τον χώρο στα όρια της περιοχής και έκανε το σουτ, η μπάλα λίγο πάνω από το δεξί “Γ”.

88′ Ο Τόσιτς έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έπαιξε το ένα-δύο με τον Τζαγκόεφ και τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσιλούλη να βρίσκεται αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει με κεφαλιά. Υπάρχει τσεκάρισμα στη φάση, μήπως ήταν εκτεθειμένος ο Τζαγκόεφ  Μετράει κανονικά το γκολ…0-1

93′ Ο Κοσέλεβ δεν διώχνει καλά, ο Ζουγλής παίρνει το ριμπάουντ και σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει και περνά δίπλα από την εστία

95′ Ο Αστέρας φώναξε για πέναλτι σε πέσιμο του Μουνάφο, ο Τσιλούλης τον έχει αγκαλιάσει αλλά ο Τζήλος δεν «είδε» επαφή.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες:  Τζουκάνοβιτς 58’, Μουνάφο 64’ – Αμαράλ 31’, Παπαδόπουλος 50’, Σιμόν 92’
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (46′ Καρμόνα), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (46′ Σουρλής, 86′ Αλάγκμπε), Μουνάφο, Κρέσπι (68′ Μάντζης), Μπαρτόλο, Καλτσάς, (86′ Ζουγλής), Μιριτέλο.
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Σίντκλεϊ (59′ Τσιλούλης), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (72′ Ακούνια), Σλίβκα, Νούνιες (87′ Τζαγκόεφ), Καρλίτος (72′ Τόσιτς), Αμαράλ.

***   Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: οι Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Μάλτσι, Βασιλαντωνόπουλος, Λόνγκο

Το φιλμ της 9ης Αγωνιστικής

ΒΟΛΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ…2-1

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ….3-2

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ…0-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ…5-0

ΑΡΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…2-0

Δευτέρα  30  Οκτώβρη  2023

19:30  A.E.K. – Π.Α.Ο.Κ.

21:30  Ο.Φ.Η. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....