Στιγμές

Τοιχογραφία από τον Same84 στο Νοσοκομείο Λαμίας

O Same84 συμμετείχε στo πρόγραμμα “Χρώμα στα Νοσοκομεία”της UrbanAct, το οποίο είναι αφιερωμένο στο προσωπικό και στους εργαζόμενους των νοσοκομείων, ανά την Ελλάδα.

H παρούσα τοιχογραφία απο τον Same84 είναι η πρώτη που υλοποιείται στη Λαμία και αποτελεί πλέον τοπόσημο και για τους πολίτες και επισκέπτες.

 Δημιουργήθηκε συμβολικά στην είσοδο του Νοσοκομείου στα Επείγοντα Περιστατικά.

Όπως αναφέρει ο Same84 “..το έργο μου με τίτλο ‘Health First’, ειναι αφιερωμένο στην Υγεία. Κεντρικό θέμα ειναι η θεά της Υγείας η οποία είναι η προσωποποίηση της υγείας του σώματος και της ψυχής.

Το έργο το ‘διατρέχουν’ τρία έντονα χρώματα: το κυανό, το ματζέντα και το κίτρινο, χρώματα με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ολα τα υπόλοιπα χρώματα. Τα χρώματα αυτά τα χρησιμοποίησα επίσης για να δείξω οτι η Υγεία ειναι ο,τι σημαντικότερο υπάρχει για να πορευτούμε και οτι αν την έχουμε τότε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Το έργο μου ολοκληρώνεται και με κάποια άνθη, σαν ένα απτό παράδειγμα οτι αν δεν εχουν τα απαραίτητα οπως νερο και φως μαραίνονται, ενω ανθιζουν οταν ζουν σε ιδανικό περιβάλλον”.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την φιλοξενία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λαμίας.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλε το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας στο Δήμαρχο Λαμιέων

efthia

Οι μαθητές καθάρισαν την παραλία Κυανή Ακτή των Λιβανατών

efthia

Άμεση επέμβαση της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων στα Ψωρονέρια

efthia
Φόρτωση....