Επιστημη

Τον Ιούλη το 3ο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ.» σε Υπάτη, Σκάρφεια

Το 3ο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ» με θέμα «ΔΙάστημα και ΑΣτρονομία». για 25 μαθητές/μαθήτριες Λυκείου (σχολ. έτους 2024-2025) της ΠΕ Φθιώτιδας, που συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαμιέων με την υποστήριξη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Α.Φ), της Β/θμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και του Ε.Κ.Φ.Ε. Φθιώτιδας, θα πραγματοποιηθεί φέτος από 2 Ιουλίου 2024 έως 5 Ιουλίου 2024.

Η δράση έχει βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην επιστήμη της Φυσικής, ιδιαίτερα στα πεδία της Αστρονομίας/Αστροφυσικής καθώς και της Διαστημικής.

Στη διάρκεια του θερινού σχολείου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και εργαστήρια στο Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο Υπάτης και στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ στη Σκάρφεια.

Επίσης, θα διοργανωθεί μια βραδιά αστροπαρατήρησης, ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

            Στο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ», διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές και ερευνητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ η δαπάνη λειτουργίας του καλύπτεται από τον Δήμο Λαμιέων και όλες οι δράσεις του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές.

Οι αιτήσεις θα γίνουν (αποκλειστικά ηλεκτρονικά) στο χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 22/4/2024 έως και την Παρασκευή 14/6/2024.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου https://heronlab.phys.uth.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Γ.Στασινός: Στόχος να ολοκληρωθεί ο A/θμιος Προσεισμικός Έλεγχος μέσα στο 2024

efthia

18 αλήθειες και ψέματα για τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

efthia

Ενημέρωση στο Δομοκό για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Γεωργία»

efthia
Φόρτωση....