ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Το 4λεπτο του Άρη στο β’ μέρος έκρινε το παιχνίδι με τη Λαμία

Σ’ ένα ματς, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Άρης νίκησε στο Χαριλάου τον ΠΑΣ Λαμία με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ Α’  Εθνικής.

Όλο το ματς ήταν ένα τετράλεπτο στο β’ μέρος όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τρία γκολ και πήραν τη νίκη απέναντι στη Λαμία που έπαιξε ελεύθερα και φάνηκε περισσότερο στο α’ ημίχρονο.

Η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου, παρά το… αναπάντεχο 3-0, στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο γήπεδο και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στην εκπνοή μειώνοντας τη διαφορά με το νεαρό Κοντονίκο που εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή του Άρη και πλάσαρε ψύχραιμα τον Κουέστα. Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κοντονίκος είχε μπει στο παιχνίδι πριν λίγα λεπτά.

Ο  αγώνας

Τον έλεγχο του πρώτου μέρους είχε ο Άρης, χωρίς όμως να είναι ουσιαστικός. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 7’ όταν ο Μορόν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κοσέλεβ έκανε μια εκπληκτική επέμβαση και κράτησε καθαρή την εστία του. Η Λαμία είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 14ο λεπτό, με τον Τσιλούλη να γυρίζει ωραία αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, η νευρικότητα δεν έλειψε και ο διαιτητής έδειχνε την κίτρινη κάρτα όπου χρειαζόταν. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, ενώ στο 41’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μάλτσι, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από την άλλη το σύνολο του Άκη Μάντζιου δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί καμία φάση του και κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).
Όσα δεν είδαμε στο φτωχό πρώτο μέρος σκοπεύαμε να τα δούμε στο δεύτερο. Και αυτό διότι ο Άρης είχε ένα τετράλεπτο φωτιά, όπου πέτυχε τρία γκολ! Αρχικά στο 55’ ο Σουλεϊμάνοφ με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ, ένα λεπτό αργότερα ο Μάνου Γκαρθία με σουτάρα διπλασίασε τα τέρματα και στο 59’ ο Μπράμπετς με κοντινό τελείωμα μετά από κεφαλιά-πάσα του Φαμπιάνο έγραψε το 3-0!
Στη συνέχεια ο Άκης Μάντζιος όπως είναι λογικό προχώρησε σε αλλαγές, με τον Λεωνίδα Βόκολο να κάνει και εκείνος το ίδιο λίγο αργότερα. Ο Άρης συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και δημιουργούσε συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.
Το παιχνίδι είχε κριθεί και τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικά, με τον Κοντονίκο στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Φάσεις, γκολ….

7′ Ο Μορόν από θέση τετ-α-τετ δεν μπορεί να νικήσει τον Κοσέλεβ, με τον κίπερ της

Λαμίας να κάνει μια μεγάλη επέμβαση

14′ Ωραίο γύρισμα του Τσιλούλη, η μπάλα πέρασε άουτ

18′ Πήρε την κεφαλιά ο Μορόν, αλλά μπλόκαρε ο Κοσέλεβ

41′ Ο Μάλτσι δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση

55′ Φοβερό σουτ του Σουλεϊμάνοφ από τα όρια της περιοχής και 1-0 η ομάδα του Άκη Μάντζιου

56′ Πολύ ωραίο σουτ του Μάνου Γκαρθία και 2-0 ο Άρης μέσα σε ένα λεπτό

59′ Κεφαλιά πάσα του Φαμπιάνο και κοντινό τελείωμα του Μπράμπετς για να νικήσει τον Κοσέλεβ.… 3-0

89′ Ο Κοντονίκος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή του Άρη και με υποδειγματικό πλασέ μειώνει σε 3-1

Διαιτητής: Περράκης (Αθήνας)

Κίτρινες: Ανσαριφάρντ 32’, Ζουλ 39’, Φαμπιάνο 68’ – Στάνκο 8’, Μαρτίνεθ 22’, Σιμόν 43’

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (78’ Ροζ), Φεράρι – Ζουλ (63’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (63’ Βερστάτε), Μανού Γκαρθία (74’ Τζούρασεκ), Ανσαριφάρντ (46΄Σαβέριο), Μορόν.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Στάνκο (66’ Τζανδάρης), Μαρτίνεθ (66’ Σαντάνα), Σλίβκα (66’ Λέικ), Μάλτσι (84’ Κοντονίκος), Νούνιες (66’ Τόσιτς), Τσιλούλης

 

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι:  Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....