ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Τριάρα για τον ΠΑΣ Λαμία στην Αγιά Σοφιά από την ΑΕΚ

Με δύο τέρματα στην αρχή του αγώνα κι ένα στις καθυστερήσεις με πέναλτι, η ΑΕΚ κέρδισε σήμερα στην Αγια  Σοφιά, τον αξιόμαχο ΠΑΣ Λαμία με 3-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί και πήραν τη νίκη, απέναντι στους Λαμιώτες που στάθηκαν πολύ καλά, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, αλλά στάθηκαν άτυχοι και άστοχοι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από τραγικά λάθη της άμυνας, που έδωσαν την ευκαιρία στους Ενωσίτες να πάρουν σημαντικό προβάδισμα στο σκορ.

Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου δεν το έβαλαν κάτω, πάλεψαν το ματς μέχρι το τέλος χάνοντας ευκαιρίες για γκολ. Πάντως  για τη Λαμία ήταν ένα ματς εκτός προγράμματος και πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο επόμενο ματς με τον Ατρόμητο στο ΔΑΚΛ, σε δύο εβδομάδες.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ για να… ξεκλειδώσουν το ματς και το βρήκαν, με τον Λιβάι να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό τέρμα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 10ο λεπτό!
Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε στους νταμπλούχους να είναι πιο άνετοι, με την επόμενη καλή φάση πάντως να αργεί.

Συγκεκριμένα, ήρθε στο 31’, όταν ο Γκατσίνοβιτς έκανε την εντυπωσιακή κούρσα από τα αριστερά και βρήκε τον Γκαρσία, ο οποίος όμως έστειλε ελάχιστα άουτ την μπάλα από κοντά.
Αντιθέτως, ο Αραούχο ήταν πιο εύστοχος στο 36’, όταν έπιασε το ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0.
Η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς Λαμίας σημειώθηκε στο 40’, με τον Καρλίτος να επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον Στάνκοβιτς με μακρινό σουτ, το οποίο ωστόσο πέρασε λίγο άουτ.

Ένα δίλεπτο αργότερα, η Ένωση άγγιξε το 3-0, με τον Κοσέλεφ να σταματά την κεφαλιά του Ελίασον μετά από λόμπα του Αραούχο.
Οι παίκτες του Βόκολου μπήκαν στο δεύτερο μέρος με διάθεση να ψάξουν το γκολ και κατάφεραν να δημιουργήσουν μερικά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, υστερώντας όμως στην τελική πάσα.
Μια κεφαλιά του Σαντάνα μετά από κόρνερ στο 63’ αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Στάνκοβιτς, με τον ρυθμό ακολούθως να πέφτει.
Η Λαμία έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 89’, όταν ο Τόσιτς είχε κεφαλιά ελάχιστα άουτ από πλεονεκτική θέση, ωστόσο τελικά η ομάδα που κατάφερε να βρει δίχτυα ήταν ξανά η Ένωση.
Στο 92’ ο Μάνταλος ανετράπη από τον Παπαδόπουλο αμέσως μετά από σουτ που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, με αποτέλεσμα να δοθεί πέναλτι, που αξιοποίησε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός για το 3-0.

Φάσεις, γκολ…

10′  Πρώτο φετινό γκολ για τον επιθετικό από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο, που μετά από φάση διαρκείας κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή…1-0

29′ Φάουλ για τη Λαμία σε πλάγια θέση, κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ. Από τα αριστερά. Έδιωξαν οι “κιτρινόμαυροι”, στη συνέχεια ένα βολέ του Παπαδόπουλου μετά από σέντρα του Σίντκλεϊ πέρασε πολλά μέτρα άουτ

31′ Ο Γκατσίνοβιτς έκανε την επέλαση από τα αριστερά και βρήκε τον Γκαρσία, όμως το τσίμπημά του έστειλε ελάχιστα άουτ την μπάλα.

36′ Μετά από φάση διαρκείας και συνεχείς εναλλαγές της μπάλας στα καρέ της Λαμίας, ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή…2-0

40′ O Καρλίτος έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ

42′ O  Ελίασον έπιασε την κεφαλιά από κοντά μετά από σκάψιμο του Αραούχο, όμως ο Κοσέλεφ επενέβη και έδιωξε

54′ Αξιόλογη αντεπίθεση για τη Λαμία, ωστόσο ο Καρλίτος κλείστηκε και έχασε την μπάλα

63′ Έπιασε την κεφαλιά ο Σαντάνα, μάζεψε ο Στάνκοβιτς

83′ Σέντραρε από δεξιά ο Ελίασον, μπλόκαρε ο Κοσέλεφ

89′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία, με την κεφαλιά του Τόσιτς μέσα από την περιοχή, μετά από όμορφη σέντρα του Σιμόν από δεξιά, να περνάει ελάχιστα άουτ

90′ Επικίνδυνο γύρισμα Σαντάνα από τα αριστερά, μάζεψε προ του Λόνγκο ο Στάνκοβιτς

92′ Ο Μάνταλος είδε τον Κοσέλεφ να αποκρούει το σουτ του από τα αριστερά, όμως στη συνέχεια ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο. Το πέναλτι εκτελεί ο ίδιος…3-0

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς)
Κίτρινες: Αραούχο 52’, Γκατσίνοβιτς 61’, Σιμάνσκι 91’ – Μαρτίνεθ 18’, Λονγκό 84’, Παπαδόπουλος 94’
ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (62’ Μάνταλος), Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι (77’ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (69’ Πισάρο), Αραούχο (69’ Τσούμπερ), Γκαρσία (69’ Πόνσε)
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Σίντκλεϊ (46’ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Μαρτίνεθ (73’ Λόνγκο), Σλίβκα (83’ Τσιλιανίδης), Τσιλούλης (46’ Τζανδάρης), Καρλίτος (73’ Μάλτσι), Αμαράλ,
***   Στον πάγκο ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Στάνκο, Πάβλοβετς

12η Αγωνιστική

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

18:15 Ο.Φ.Η. – ΒΟΛΟΣ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

17:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

16:00 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

17:00 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – A.E.K.

17:30 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.

19:30 ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

20:30 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....